FOTO: Holýšov narazil! V Poháru jdou dál Měcholupy z 1.B třídy

0

23.2.2023 posílil TJ Měcholupy a o den později dvěma góly pomohl k výhře nad Holýšovem, který hraje o dvě soutěže výše, než jeho nové působiště. Řeč je o Pavlu Javorském, který se z osobních důvodů rozhodl ukončit své úspěšné působení u rezervy domažlické Jiskry. 

Už v 7. minutě skóroval a mohl se se svými novými spoluhráči radovat z vedení. To sice dlouho netrvalo, ba naopak, Holýšov dokázal po gólech Jana Valachoviče a Yevheniie Levchenka otočit zápas ve svůj prospěch. Jenže to by na hřišti nesměl být Pavel Javorský, který v poslední minutě prvního dějství srovnal na 2:2. Do druhé půle šli na klatovské umělce lépe namotivovaní "domácí", za které krátce před 60. minutou vsítil vedoucí branku Dušan Bálek a za potlesku 30 přítomných diváků následně vystřídal. Ve zbytku zápasu se již žádná branka neurodila, zápas měl klidný průběh a sudí Bína tak nemusel ani vytáhnout žádnou kartičku. Měcholupy, vedoucí tým 1.B třídy sk. B, tak i díky velezkušenému Javorskému, porazily soka z krajského přeboru a postupují do čtvrtfinále Poháru PKFS.

 

TJ Měcholupy - FK Holýšov 3:2 (2:2)

Střelci: 7. Pavel Javorský, 45. Pavel Javorský, 58. Dušan Bálek - 23. Jan Valachovič, 35. Yevhenii Levchenko

 

Jak to viděl střelec dvou branek, Pavel Javorský?

Pohárový zápas jsme sehráli na klatovské umělce, která je menších rozměrů, ale na kvalitě zápasu to myslím znát nebylo. Oba týmy se od začátku snažily hrát kombinační fotbal a pro diváka to mohlo být zajímavé utkání. Nám se podařilo jít po standardní situaci do vedení, ale bohužel soupeř nám po dvou standardních situacích zápas otočil. Nic jsme nevzdávali a dál se snažili hrát a odměnou nám byl vyrovnávací gól do šatny. Ve druhé půlce pokračoval pohledný zápas a po krásné akci Bálka, který šel po rychlé narážečce sám na bránu a chladnokrevně proměnil, jsme se dostali do vedení. V závěru byly vidět i nějaké náznaky šancí z obou stran, ale další gól už nepadl a mohli jsme oslavit vítězství. Oproti prvnímu zápasu byl vidět od nás velký pokrok a za to jsem moc rád.

 

Hodnocení Miroslava Zacha, brankáře FK Holýšov:

Nesešli jsme se úplně v optimální sestavě a bylo to dost znát na naší předvedené hře. Mecholupy lépe kombinovaly a dostávaly se postupně do šancí. My jsme se snažili čekat, chodit spíše do protiútoků. Ze standardní situace šly Mecholupy do vedení a my hned další standardkou odpověděli na 1:1 a další jsme hned otočili. Bohužel na konci poločasu jsme dostali opět z rohu, kde jsme spíš neudrželi koncentraci až do konce půle. Druhý poločas byl bez vyloženějších šancí. Jednu naši nepovedenou akci využily Mecholupy a z brejku daly na 3:2. 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou