Období odpočinku je u konce, začala zimní příprava - TJ Tatran Rousínov,z.s.

0

Sekretář pan Jiří Fiala nám přiblížil průběh zimní přípravy aktuálně jedenáctého celku soutěže. Těšit se můžete i na rozhovory s hráči.

Kdy jste zahájili pro hráče nejméně oblíbenou zimní přípravu?
V úterý 17.ledna začala fotbalistům „A" týmu Tatranu Rousínov zimní příprava. Termín stanovil trenér Milan Boušek už tradičně, na polovinu ledna. Tento model se mu v loňské sezóně osvědčil, proto se nic neměnilo ani pro letošní rok. Tatran bude pro přípravu využívat primárně domácích podmínek. Většina tréninků se bude odehrávat na ovále atletického stadionu a hřišti s umělým povrchem.

Pan Fiala vyzpovídal několik hráčů A-týmu.

Jak se těšíš na přípravu a jak si se udržoval v kondici během zimní přestávky?

Martin Kříž: "Během pauzy jsem se udržoval běháním a futsalem v nižší lize. Zimní pauza mi hlavně pomohla vypnout hlavu od fotbalu a teď se znovu těším, až zase zamakáme v přípravě." 

Filip Svoboda: "Na přípravu jsem se těšil i netěšil, samozřejmě mi to celé už chybělo, na druhou stranu vím, že to bude ze začátku asi trochu bolet, ale to k tomu prostě patří. V kondici jsem se udržoval převážně fotbálky, na které jsme s klukama chodili. Bohužel se mi ten poslední z nich stal osudným a poranil jsem si při něm vazy v kotníku. Příprava pro mě tedy začne o něco později. Nicméně se budu snažit dát co nejdříve dohromady, ať se můžu ke klukům brzy připojit."

Pavel Imramovský: "Pauza byla poměrně dlouhá, takže se na fotbal samozřejmě těším. Co se týče zimní přípravy obecně, tak ta u fotbalistů moc oblíbená není. Důležité je pořádně a kvalitně potrénovat, abychom z toho mohli těžit po zbylou část sezóny. Vzhledem k tomu, že jsem se na konci sezóny zranil a rekonvalescence byla poměrně dlouhá, tak jsem začal trénovat až po novém roce." 


Filip Novotný: "Na přípravu se těším. Vím, že to bude náročné, ale z toho, co se natrénuje v zimě, pak člověk žije celý rok. Proto je potřeba přípravu pořádně odmakat. Rád bych řekl, že se mi během pauzy podařilo doběhat to, co jsem v létě zameškal během zranění a nemoci, ale volno jsem využil, abych si užil pár chvil navíc s rodinou, věnoval se stavbě domu a doháněl co se dá v práci. Takže v přípravě mě rozhodně nečeká nic lehkého. Nicméně už se těším, až se to všechno zase rozběhne a se spoluhráči do toho pořádně šlápneme, abychom ukázali, že to, co jsme předváděli na podzim, se ani neblíží tomu, co bychom chtěli hrát." 

 

Plán přípravných zápasů:
21.1. - 14:00    -  Kostelec UT Prostějov  
28.1. - 15:00    -  Morkovice UT Morkovice
4.2.   - 13:00    -  Podolí UT Vyškov
11.2. - 18:00    -  Určice UT Prostějov
18.2. - 10:00    -  Pohořelice UT Pohořelice
25.2. - 15:00    -  Polná UT Vyškov
4.3.   - 10:00    -  Břeclav UT Břeclav      
11.3. - 14:15    -  Vyškov“B“ UT Vyškov

Došlo už v kádru k nějakým změnám?

Kádr z loňského podzimu zůstal téměř beze změny. Výjimkou jsou odchody Yannica Guttlera a Ondřeje Pohanky. Nové tváře se v kabině také objeví, zatím však nebudeme uvádět konkrétní jména.

Autor: Petr Florián

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou