Tipsport Malta Cup: Liberec porazil Zlín 3-0 a obsadil třetí příčku

0

V generálce na restart ligy zvítězil Liberec nad Zlínem v poměru 3-0. O góly Slovanu se postarali Fukala, Ghali a Preisler. Severočeský klub tak obsadil v rámci Tipsport Malta Cupu třetí místo. 

V úvodních minutách si lépe počínal Zlín, jenž si vypracoval dvě zajímavé příležitosti. Nejdříve se střelou v pádu předvedl Silný, ale jeho pokus mířil nad bránu. Posléze jeden z hráčů Zlína nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu, pozorný Vliegen však šanci bez problému zlikvidoval. 

 

Liberečtí odpověděli vzápětí, Olatunji převzal míč a kousek za vápnem se odhodlal ke střele, která ovšem branku minula. V 19. minutě už byli fotbalisté Slovanu přesnější, Z levé strany krásně nacentroval Preisler, na balón si naskočil Fukala a hlavou ho poslal k pravé tyči. 

 

O deset minut později už to bylo 2-0 pro Liberec. Na konci pohledné týmové kombinace se objevil Ghali, jenž v ideální pozici dopravil balón do odkryté branky.  V 37. minutě se jeden z libereckých hráčů provinil faulem těsně před pokutovým územím a Zlín dostal výhodu přímého volného kopu z velmi slibné vzdálenosti. K míči se postavil Bartošák, ale jeho razantní pokus Vieglen pokryl. 

 

Po přestávce Zlín zahrával další přímý volný kop, tentokrát ze střední vzdálenosti. Rozehrávky se ujal Hrubý, s jehož prudkým pokusem si nadvakrát poradil Vliegen. V 54. minutě spálil obrovskou šanci liberecký Frýdek, který napálil z výhodné pozice tyč. Na druhé straně se v samostatném úniku ocitl Čanturišvili, ale Bačkovský střelu zneškodnil. 

 

V 59. minutě se Liberec znovu prosadil. Centr do malého vápna odhlavičkoval jeden z bránících hráčů Zlína, balón doputoval k Rondićovi, jeho střelu dokázal Rakovan ještě vyrazit, nicméně proti dorážce Preislera už byl bezmocný. O několik minut později se proti pěkné střele zlínskéko Cedidly vyznamenal Bačkovský a nepřipustil tak změnu skóre. 

 

V závěru utkání už se ani jeden z týmů neprosadil, a tak Liberec porazil Zlín 3-0, čímž v rámci Tipsport Malta Cupu vybojoval třetí místo. 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou