Vítězem Poháru hejtmana se staly Libčany, které ve finále porazily Slavii na penalty

0

Hořický Gothard hostil ve středu 1.6. od osmnácti hodin finále Poháru hejtmana Královéhradeckéh kraje. Libčany dokázaly po velkém boji zvítězit nad hradeckou Slavií.

 

 

Krásný hořický areál přivítal dva celky krajského přeboru, které se probojovaly až do finále. Libčany vyhrály tuto trofej naposledy, a to v sezóně 2018/19 (poté se nehrálo kvůli pandemii), když na penalty porazily Broumov. Favoritem však byla hradecká Slavia, která je aktuálně na druhém místě krajského přeboru a navíc o víkendu porazila na svém hřišti právě Libčany vysoko 5:1.

 

SK Libčany 3:2p (1:2) FC Slavia Hradec Králové

 

Branky: 14. Mokrý; 81. Libřický (p) - 3. Krotil (p), 40. Krotil (p)

 

Slavia na svého soupeře od začátku utkání pořádně vlétla. Vytvořila si územní převahu a už ve třetí minutě šla do vedení. Jeden z hráčů Libčan zahrál v pokutovém území rukou a hlavní rozhodčí Filip Stieber nařídil pokutový kop. Míč si vzal Daniel Krotil, který prostřelil brankáře Rolejčka. 0:1.

 

Libčany i nadále hráli ze zatažené obrany a snažily se udeřit z rychlých protiútoků. Ve 14. minutě se jim to povedlo, když přesně zakončoval útočník Josef Mokrý, na jehož střelu byl brankář Mašek krátký. 1:1.

 

Slavia pokračovala s aktivní hrou. Ve 37. minutě se po závaru před brankou Libčan pískala další penalta a navíc byl brankář Rolejček vyloučen. Do branky se postavil Matěj Tošovský a hned musel čelit pokutovému kopu. I tentokrát vzal na sebe odpovědnost Daniel Krotil a opět penaltu proměnil. 1:2. Poločas tedy skončil jednobrankovým vedením Slavie.

 

Ve druhém dějství měly před sebou Libčany velmi obtížný úkol, a to minimálně vyrovnat v deseti lidech proti dobře hrající Slavii. Favorit kontroloval hru a snažil se zápas rozhodnout, ale vstřelit branku, která by znamenala dvoubrankové vedení, se jim nedařilo. 

 

V 81. minutě přišla hra rukou v pokutovém území i na straně Slavie, a tak se kopala už třetí penalta v utkání. Libčany velkou příležitost ke srovnání zápasu využily. Stanislav Libřický překonal z penaltového puntíku brankáře Maška. 2:2.

 

Slavia se po inkasované brance tlačila vpřed a nechtěla nechat dospět zápas do penalt. Obrana Libčan společně s brankářem Tošovským však tlak ustála, a tak o vítězi rozhodly pokutové kopy. Penaltovou loterii zvádli lépe hráči Libčan, a tak mohli začít slavit obhajobu trofeje. 

 

Vítezem Poháru hejtmana Královéhradeckého kraje se tak staly Libčany. Gratulujeme.

 

Povedenou fotogalerii připravil Lubomír Douděra. Děkujeme.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou