Ukrajinský Žytomyr těsně porazil "B" tým Hradce Králové.

0

Fc Hradec Králové "B" 0:1 FC Polissja Žytomyr

 

Ve středu odpoledne se na sportovním areálu na Bavlně odehrálo mezinárodní přátelské utkání mezi třetiligovou rezervou Hradce Králové a druholigovým ukrajinským Žytomyrem. Zápas vyzněl lépe pro hosty, ale o výsledek úplně nešlo.

 

 

Soupeř z Ukrajiny našel v Hradci Králové azyl po tom, co vypukla válka na Ukrajině v době, kdy se nacházeli na soustředění v Turecku. Přátelské utkání nebylo prvním pro cizokrajné hosty. Divizní Náchod porazili 4:1 a nyní změřili síly s týmem z třetí ligy.

 

 

Úvod zápasu obstaral slavnostním výkopem boxer a olympijský vítěz v těžké váze z Londýna 2012 Oleksander Usyk. Původně měl za ukrajinský celek i nastoupit, ale jelikož je v přípravě na odvetný zápas s Athonym Jashuou (Brit), tak nechtěl riskovat zranění.

 

V hradeckém kádru se objevili hráči, kteří nedostávají tolik prostoru v soutěži a navíc byl tým doplněn i dorostenci. Pro některé hráče to byl první kontakt s mezinárodním fotbalem. 

 

Ukrajinský soupeř měl svou kvalitu a rozdíl mezi druhou ukrajinskou a třetí českou ligou byl znát. Po většinu zápasu měli hosté převahu, ale vyhráli jen o jedinou branku. Za to domácí předvedli bojovný výkon a rozhodně nedali kůži lacino. 

 

Utkání zhodnotil ten nejzkušenější v domácím celku:

Filip Hruška (kapitán, FCHK "B")

 

"V improvizované sestavě se čtyřmi dorostenci jsme nastoupili k přátelskému utkání proti velmi kvalitnímu soupeři hrající druhou nejvyšší soutěž na Ukrajině. Musíme sportovně uznat, že po většinu utkání jsme tahali za kratší konec, nicméně vzdorovali jsme statečně a utkání nakonec rozhodla jediná branka z druhé půle. I přes prohru to pro nás bylo velmi přínosné zpestření v průběhu sezony, které nám ukázalo, na čem musíme zapracovat, abychom byli úspěšní v ČFL, a to nejlépe již tuto neděli od 10:15 proti Dukle Praha v areálu Slavie Hradec Králové."

 

Za povedenou fotogalerii ze zápasu děkujeme Lubomíru Douděrovi.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou