Odešel velký trenér, bojovník a ikona západočeského fotbalu

0

S lítostí musíme oznámit, že v pátek 15.10.2021 zemřel bývalý výborný fotbalista a trenér Jiří Šámal, který statečně bojoval se zákeřnou nemocí ALS.

K odchodu jedné ze svých klubových legend se vyjádřil na svých sociálních sítích fotbalový klub TJ Jiskra Domažlice, ve kterém v minulosti Jiří Šámal působil:

"Jirka svůj poslední zápas bohužel včera po velkém boji prohrál. Odešel velký bojovník a kamarád, který však zanechal v srdcích svých blízkých nesmazatelnou stopu. Jirko, odpočívej v pokoji a neměj nám, prosím, za zlé, až se na nás budeš ze shora občas koukat, že nebudeme do naší milované hry dávat takové srdíčko, jako jsi dával vždycky ty, že nebudeme ostatní svým příkladem strhávat, jako jsi to dělával ty a že se ve srovnání s tebou budeme, jak se někdy říká, kopat za uši. Ty jsi totiž kopanou posunul zase o kus dál a s ní i nás a za to ti budeme navždy vděční. 

Jirko, odpočinek v pokoji!"

 

Poslední tým, ve kterém Jiří Šámal působil, byla SK Slavia Vejprnice. Ta se ke skonu svého někdejšího trenéra vyjádřila na svém webu:

"Se smutkem v srdci vám musíme oznámit, že v pátek 15.10. ve 23 hodin večer dobojoval svůj poslední zápas s těžkou nemocí Jirka Šámal. Nezapomenem!"

 

Oba týmy na přelomu května a června letošního roku uspořádaly benefiční utkání s fotbalovými osobnostmi, kde se představili a pro dobrou věc přispěli, například Pavel Horváth, Pavel Fořt, Martin Ticháček, Martin Sladký, Petr Šíma ale i spoustu dalších hráčů, kteří se v minulosti objevili v dresech nebo na trenérské pozici v Domažlicích nebo Vejprnicích. Za 1.FC Plzeň se pak představili hráči, kteří s Jirkou kopali ČFL.

 

O benefičních akcích jsme informovali dříve a byli jsme na nich také přítomni, vyjádřit Jiřímu podporu.

 

VIDEO: Horváth a spol. podpoří vejprnického trenéra v boji s ALS

 

VIDEO: Horváth, Ticháček, Sladký a spol. obouvají kopačky pro dobrou věc

 

FOTO: Horváth na benefiční akci sundal dres a proháněl asistentku rozhodčí

 

FOTO: Druhé benefiční utkání pro Jiřího Šámala přineslo 16 branek

 

Jirko, odpočívej v pokoji!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou