Komise rozhodčích přistřihla Orlovi křídla

0

Ligovému sudímu Pavlu Orlovi byla Komisí na dvě utkání zastavena činnost z důvodu nesprávného posouzení některých situací v zápasu Sparta - Olomouc. Suspendaci na jeden duel obdrželi rovněž Jakub Hrabovský a Jiří Adam, kteří v inkriminovaném utkání Orla neupozornili coby videorozhodčí. 

Hlavní arbitr nejprve chybně neudělil červenou kartu stoperu ACS Štetinovi, jelikož nebýt jeho nedovoleného zákroku, tak by olomoucký Matoušek pelášil sám na bránu. Svůj verdikt odůvodnil tím, že útočník Sigmy běžel směrem k rohovému praporku. Jeho rozhodnutí podpořili i videorozhodčí. 

 

Mladý forvard Matoušek však rovněž podle Komise dohrát neměl. Ve 40. minutě totiž šlápl na stehno Hložkovi, což však ani Orel, ani rozhodčí u videa nevyhodnotili jako přestupek proti pravidlům. Šéf Komise Radek Příhoda k tomuto incidentu uvedl, že "hráč je zodpovědný za to, kam šlape", a tudíž i zde bylo na místě vyloučení. 

 

Jedním dechem však Příhoda dodal, že utkání nebylo jednoduché, a na sporné situace to bylo 1:1. S největší pravděpodobností tak sudího Orla stejně jako pány Adama s Hrabovským uvidíme již brzy znovu při práci. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou