Odskočil si z ČFL do I.B a hrál načerno. Padla pokuta 45 000 korun!

0

Článek o odhaleném neoprávněném startu vzbudil mezi čtenáři odezvu. Adam Ordelt, brankářská jednička třetiligových Zbuzan, nastoupil v I.B třídě Středočeského kraje pod jménem jiného hráče. Jenomže soupeř a posléze i rozhodčí odhalili pravou totožnost brankáře. Jaké tresty vyměřila disciplinární komise?

Utkání I.B třídy Středočeského kraje mezi AFK Pečky a TJ Jíkev se nedohrálo. O poločase totiž domácí zažádali o kontrolu identity gólmana hostujícího celku.  A jak se ukázalo, jejich podezření z neoprávněného startu bylo oprávněné. Adam Ordelt, který do nové sezóny vstoupil jako jednička třetiligových Zbuzan, nastoupil v zápase za Jíkev pod registrací jiného hráče. Po odhalení Jíkev odmítla nastoupit do druhého poločasu. "Druhý poločas utkání nechceme odehrát, nemá to cenu, protože není o co hrát a akorát dostaneme červený a zraníme se. Stejně by nás to nebavilo, není o co hrát, do druhého poločasu nenastupujeme," měl dle rozhodčího duelu sdělit trenér Jíkce. Utkání se tak nedohrálo a bylo jasné, že věcí se bude zabývat disciplinárka.

 

Čtěte také: Hrál načerno a rozhodčí přišli na to, že je ve skutečnosti o mnoho starší, než hráč, za kterého se vydává

 

Disciplinární komise Středočeského kraje již rozhodla o trestech pro zástupce TJ Jíkev. Klub za umožnění neoprávněného nastoupení Adama Ordelta, nepravdivé uvedení informací v systému FAČR a za odmítnutí pokračovat v zápase zaplatí pokutu 45 000 Kč. Vedoucímu mužstva byl vyměřen zákaz činnosti vedoucího družstva ve všech funkcích do 28. 2. 2021, a to za to, že umožnil hráči načerno nastoupit a dále za to, že nahrál fotografii Adama Ordelta v systému FAČR k registraci jiného hráče. Není také žádným překvapením, že utkání bylo kontumováno ve prospěch Peček.

 

Adam Ordelt si na svůj trest za neoprávněný start musí ještě počkat, jeho případ byl předán k řešení Řídící komisi pro Čechy.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou