Program soutěží FAČR je do odvolání přerušen!

2

Naše redakce bedlivě sledovala tiskovou konferenci, která proběhla dne 12. 3. 2020 v k celosvětové pandemii koronavirového onemocnění COVID-19 a následného přístupu vlády ČR k této situaci. Výsledkem jednání bylo vyhlášení nouzového stavu pro celou ČR a s tím souvisejících opatření, které se dotknou všech fotbalových soutěží napříč republikou.

Nedlouho po zveřejnění veškerých podmínek, kterých se nařízení týká, vydalo předsednictvo FAČRu prohlášení, kterým pozastavilo činnost veškerým soutěžím po dobu nouzového stavu.

 

Text FAČRu:

FAČR vzhledem k novému nařízení Vlády ČR bere na vědomí aktuálně vyhlášený nouzový stav a informuje tak své členy i veřejnost o tom, že soutěže, které řídí FAČR, KFS a OFS jsou do dalšího rozhodnutí státních orgánů v této věci přerušeny.

„Respektujeme rozhodnutí Vlády ČR s ohledem na zdraví hráčů, funkcionářů i fanoušků a jsme i nadále v pravidelném kontaktu se státními orgány tak, abychom mohli včas reagovat na jakékoliv další změny, které by se týkaly průběhu soutěží, které pod nás spadají,“ řekl předseda Asociace Martin Malík.

V úterý odpoledne 17. března zároveň z podnětu UEFA dojde k hromadné videokonferenci všech členských asociací, na které se bude řešit další postup v otázkách domácích i evropských soutěží, stejně tak se bude řešit i osud evropského šampionátu v tomto roce.

 

Hrát se tak až do odvolání nebude v žádné soutěži České republiky. 

 

V rámci přijatých opatření se od pátku 13. 3. 2020 se zakazují všechny veřejné i soukromé akce s účastí přesahující 30 lidí. Opatření se týká sportovních akcí, takže v úvahu nepřipadá v mezidobí ani konání přátelských zápasů. Jednotlivé týmy mohou nadále trénovat. Od doby platnosti trvání opatření nouzového stavu se bude odvíjet další postup FAČR, o důležitých změnách budeme na fotbalunas.cz informovat.

 

Přejeme všem pevné zdraví, trpělivost a hlavně žádáme o dodržení veškerých opatření, která jsou vládou ČR stanovená. Doufáme, že situace se v brzké době začne zlepšovat a s tím se navrátí i sportovní nadšení na naše trávníky.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
12. 3. 2020 21:37
Absolutně nerozumim zastavit nižší fotbal. soutěže. Limit 100 lidi by byl absolutně v pořádku.
Lidi se mačkáji v obchoďákch a pár sportovců si nemuze zahrát fotbal???!!!
Co to je za logiku, ať jdou do prdele....
12. 3. 2020 22:42
Jakub Volák
Ono těch 100 lidí není kolikrát i na Julisce, takže se v mnoha případech ani nižší s vyššími soutěžemi nedají srovnávat, co do návštěvnosti ;-)

Ostatní čtou