Zápisník Lukáše Váchy – Lavi je nadsázka. Můj herecký výkon v seriálu nebyl úplně špatný

0

V tomto díle se Lukáš věnuje utkání ve Štechovicích, které řídila žena, odložení zápasu v Plzni a přibližuje týdenní program mužstva. Dále vzpomíná na svou roli v seriálu Vyšehrad, přiblíží Fotbalovou školu Lukáše Váchy a promluví o fotbale na umělé trávě.

V dalším kole jsme zajížděli na zápas do Štěchovic. Já jsem bohužel kvůli svému zranění ještě nemohl nastoupit. Věděli jsme, že nás nebude čekat jednoduchý soupeř. Na domácím hřišti slušně bodovali, venku dokázali porazit i béčko Plzně. My jsme tam jeli po domácí porážce od Táborska, takže jsme chtěli zvítězit, abychom získali tři body a nepustili Táborsko do většího bodového trháku. To se nám v zápase povedlo. Nebyl to úplně jednoduchý výsledek, hřiště nebylo v nejlepším stavu. Podmínky byly docela bojové. Průběh zápasu jsme měli pod kontrolou a dokázali jsme soupeři vstřelit tři branky. Hráli jsme slušně, myslím, že to byl jeden z lepších zápasů v této sezóně. Dobře jsme tak navázali na výkon z druhého poločasu s Táborskem, kdy jsme je přehrávali. Vyhráli jsme tak hladce 3:0. Všechny tři branky byly krásné - Lukáš Juliš po přihrávce Šimáčka předvedl krásnou individuální akci, kdy položil dva bránící protihráče ve vápně, naznačil gólmanovi a přesně zakončil. Druhý gól vstřelil Karlsson. DMK disponuje obrovskou rychlostí, v níž dokáže skvěle pracovat s míčem, ukázal, jak kvalitním hráčem dokáže být a v jaké rychlosti se dokáže rozhodovat a pracovat s míčem. Prošel přes půl hřiště a chladnokrevně zakončil. Daniel Mareček trefil krásně přímý kop. Všechny branky byly zasloužené a byly odměnou za náš výkon.

 

Utkání řídily i dvě ženy, jako hlavní Olga Zadinová a pomezní Nikola Šafránková. Vždy je to takové jiné, když utkání řídí žena. Je to něco jiného, než na co jsme celou fotbalovou kariéru zvyklí. Nyní je to častější jev, který se objevuje i ve světovém fotbale. Reakce na výroky rozhodčí jsou jiné, adekvátnější tomu, že píská žena. Měly by být i adekvátní, když píská muž, ale je pravdou, že muž ty reakce bere jinak, než žena. Člověk se na hřišti více hlídá. Rozhodčí utkání zvládla výborně a utkání ani nebylo tak náročné. Nemusela řešit moc sporných situací ani žádné nesportovní chování.

 

Utkání Sparty ve Štechovicích včetně fotogalerie a ohlasů najdete zde

 

Máme několik lidí na nároďáku. Jsou to asi čtyři lidi ze základní sestavy. Myslím, že odložení našeho utkání v Plzni bylo adekvátní reakcí, protože i Plzeň má nějaké hráče na reprezentaci. Je fajn, že se oba kluby domluvily a že to liga schválila. Nechci tvrdit, že by se zápas nedal odehrát, ale byla by škoda, kdyby kluci chyběli. Ta úroveň bude v plných sestavách vyšší a utkání bude zajímavější. Jelikož o víkendu zápas není, měli jsme náročnější přípravu. Trénovali jsme dvoufázově a jeden den jsme měli modelové utkání proti áčku. To klukům dá více, než jen samotný trénink, je tam zápas a to je dobře. Zápasové zatížení je důležité. Několik z nás navíc dohání manko po zranění. Ta pauza se nám i hodila, mě také. Mohl jsem na tréninku více zamakat.

 

Hrozně rád vzpomínám na mou roli v jedné epizodě populárního seriálu Vyšehrad. S Kubou Štáfkem jsme kamarádi, on je dobrý herec. Všechny ty nápady vycházely z něj. Když psali s producentem Kolečkem Vyšehrad, tak mě oslovil. Petr Kolečko napsal spoustu seriálů, ať to byl Okresní přebor, Most nebo jiné, vše bylo kvalitní. Já jsem moc neváhal a říkal jsem Kubovi, že do toho půjdu. On má se seriálem i další plány. Nebráním se tomu, že bych mohl v něčem hrát dál a myslím, že to pro mě byla příjemná zkušenost, bylo to fajn a užil jsem si to. Řekl bych, že ten můj herecký výkon nebyl úplně špatný. Kuba Štáfek nedávno nastoupil za Vyšehrad v poháru proti Slavii. Zaráží mě jedna věc, to je, že lidi nevnímají tu nadsázku. Poukazují na to, že tam chodí kluci, kteří trénují a proti Slavii si nezahrají. Měli by si uvědomit, že se Kuba asi s někým domluvil, všichni věděli, že to může přijít, že by chtěl nějaké záběry. Nebral bych to jako znehodnocení poháru, že nastoupil za stavu 7:0. On i v těch rozhovorech potom reagoval jako Lavi. Bral bych to s nadsázkou. Znevážení poháru už dávno proběhlo, když jsme si všimli, jak se ten pohár dříve losoval. Někdo komentoval, že to mohl být pro hráče Vyšehradu zážitek. Třetina jejich mužstva jsou kluci ze Slavie, kteří tam hostují, a neměl by pro ty kluky, kteří se chtějí dostat dále, být vrchol to, že nastoupí proti Slavii, která jim dá osmičku. Já bych spíš chtěl tu Slavii porazit než si zahrát pět minut za tohoto stavu.

 

Předchozí díl Zápisníku Lukáše Váchy najdete zde

 

Společně s Bořkem Dočkalem jsme ve firmě, která se stará o pojištění, hypoteční úvěry, sportovní poradenství, lékařské poradenství, firma se zabývá i dětskými a individuálními tréninky, gymnastikou a tak dále. Již páté léto pořádáme i fotbalovou školu, potažmo takový dětský tábor, zaměřený na fotbal. Hlavní postavou jsem já a než Bořek přestoupil do USA, tak to byl i on. Bořek začínal v Poděbradech a fotbalová škola se odehrává tedy tam. Poté jsme zlanařili i Vencu Kadlece, který vyměnil Bořka, abychom měli pro děti zajímavou osobnost. Máme týdenní tábor, který není se spaním. Jezdí se tam od pondělí do pátku. Pro rodiče to může být taková úleva, že mohou jít do práce. Za nás nic takového nebylo, toto je možnost pro děti potkat se s někým známým. Mohou trénovat s někým, ke komu vzhlíží. Jako hosty jsme měli třeba youtubery, které děti v dnešní době hodně znají. Přijel třeba i Marek Kincl nebo Jirka Novotný, mladší ročníky už je jako hráče moc nepamatují a znají je spíše jejich rodiče. Jezdí nám tam několik kluků i holek, kteří jezdí od začátku a rostou vám před očima. Moje prázdniny byly hodně o tom, že jsem hrál fotbal. Také jsem jezdil na chatu, byl jsem asi na dvou táborech a jezdil jsem s babičkou nebo s rodiči k moři. Poté, čím jsem byl starší a zlepšoval jsem se, tak toho volna bylo méně a méně.

 

Informace o Fotbalové škole Lukáše Váchy najdete zde

 

Některé zápasy se už odehrály na umělé trávě. Pro mě není umělka nic moc. Bolí mě z toho kolena, záda. Ta kvalita není na takové úrovni jako ve světě. Když srovnám stav travnatého hřiště a umělky před zápasem a vyjde z toho lépe umělka, tak se na ní ten zápas zvládnout dá. Umělka je rychlejší, obzvláště když je nakropená nebo mokrá. Balón je rychlejší, tělo reaguje jinak. Špunty při brždění zůstávají v trávě a neutrhne se to. To zastavení je pro někoho náročnější, pro někoho lepší. Je to velký rozdíl.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou