0:3
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.10.2019 16:00

9.kolo, ČFL A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Sparta vyhrála ve Štěchovicích, Karlsson předvedl gólové sólo přes půl hřiště


Branky


27

Doma neporažené Štěchovice přivítaly rezervu Sparty. Hosté posíleni hráči z áčka ukončili domácí neporazitelnost svého soupeře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Juliš zajistil Spartě vedení

V základní sestavě Sparty vyběhli k zápasu také Lukáš Juliš, David Moberg Karlsson a Andreas Vindheim. Domácí tým nastoupil opět v sestavě s Ladislavem Volešákem. Štěchovičtí na svého soupeře na začátku utkání nastoupili aktivně. Už ve 2. minutě odcentroval Košata na Batku a jeho hlavičku skvěle vyrazil brankář Sparty Kotek. Postupem času se hra vyrovnala. V 15. minutě Šimáček prošel s míčem až do velkého vápna soupeře, přihrál pod sebe, kde byl Lukáš Juliš, který se neukvapil, kličkou obelstil obránce a přesnou střelou nedal brankáři Kohoutkovi šanci zabránit míči v cestě do branky, 1:0 pro Spartu. O chvíli později se ocitl v šanci opět Juliš, ale Vindheimův centr umístil pouze do připraveného brankáře Kohoutka. Ve 24. minutě se Juliš dostal do další šance. Tentokrát střílel z dobré pozice, ale brankář Štěchovic jeho střelu skvěle vytěsnil nad břevno. Ve 32. minutě se do šance dral domácí, ale Karlsson skvěle zapracoval do defenzivy a míč vypíchnul. Z následného centru se v hlavičce dostal vysoký Batka, ale Kotek byl pozorný a míč stihl zastavit před brankovou čárou. V další šanci se ocitl aktivní Karlsson, ale branku netrefil. Švédský hráč však dával zapomenout na nepovedené výkony v áčku. V tomto utkání se mu dařilo. Do poločasu se již žádná zajímavá situace nezrodila, a tak Sparta vedla 1:0.

Karlssonovo nádherné sólo

Brzy po nástupu do druhého poločasu se střídající domácí Woitek polkusil zaskočit vyběhnutého brankáře Kotka střelou z velké dálky a strážce sparťanské svatyně byl rád, že míč přeplachtil nejen jeho, ale i branku. Po pěti minutách hry si Karlssonův centr našel Dao a hlavičkou rozezvučel břevno, poté se k dorážce dostal Horák, ale ani on neuspěl. Poté zahrozili opět domácí, ale Batka hlavičkoval nad branku. V 55. minutě vyrazil k velkému sólu z vlastní poloviny David Moberg Karlsson ve velké rychlosti přešel několik bránících hráčů, na velkém vápně vypálil a překonal štěchovického brankáře, 0:2. Po hodině hry mohl snížit Novák, ale jeho střelu zablokoval Talovierov, o chvíli později tentýž hráč Štěchovic nestřílel přesně. V 73. minutě zahrával po faulu na Karlssona přímý kop Daniel Mareček, trefil přesně horní roh branky a zvýšil vedení Sparty na 3:0. Hosté poté kontrolovali balón a dostali se i do dalších šancí. Sparťané mohli skóre ještě navýšit, ale Patrák mířil vedle a Prokopce vychytal domácí brankář.

 

Zdroje: Oficiání web TJ Štěchovice - https://www.fotbalstechovice.cz, oficiální web AC Sparta Praha - https://sparta.cz/cs/

Redakčně upraveno.



Ohlasy k zápasu


Povltavská Fotbalová Akademie
Karel Holešta - vedoucí mužstva: Utkání se hrálo před výbornou kulisou. Více než 500 lidí je na naše poměry velmi slušné. Sparta přijela posílena o několik hráčů z áčka. To bylo hodně znát. Sparta držela většinu utkání míč, ale na šance skončilo utkání 5:5. Bohužel Sparta dostala míč do sítě třikrát a my ani jednou. Tentokrát nám nebylo přáno. Sparta vyhrála díky kvalitě v útočné fázi.

AC Sparta Praha B
Václav Dudl - hráč: Zápas ve Štěchovicích byl myslím dobře zvládnutý z našeho hlediska i ,když si tým Štěchovic vytvořil i nějaké slušné závary, které jsme přežili a podržel nás v bráně František Kotek. Potom jsme převzali herní převahu my a začali jsme vyjíždět do nebezpečných útoku. Z jednoho padl i krásný gól Juldy. Od té doby jsme měli zápas pod kontrolou. Druhý poločas jsme prvních pět minut, dovolím si říct, trochu zaspali a pustili jsme zbytečně soupeře do jedné šance. Potom jsme se ale z toho oklepali a dali jsme na 2:0. A celý zápas jen už kontrolovali. Třetí branku přidal ještě hezkou střelou z trestného kopu Dan Mareček a vyhráli jsme 3:0. Jsem rád, že jsme zápas zvládli a nedovolili jsme vedoucímu Táborsku odskočit na víc bodů.



Sestavy


Povltavská Fotbalová Akademie
Š. Kohoutek [-] - M. Švejda [-] , Š. Těžký [-] (46. L. Woitek [-] ) , F. Busta [-] , M. Novák [-] (87. R. Pešl [-] ) , L. Batka [-] , Š. Kučera [-] , L. Volešák [-] (70. J. Lukavský [-] ) , T. Pavlík [-] (80. P. Nehoda [-] ) , J. Košata [-] , L. Jakobovský [-]

AC Sparta Praha B
F. Kotek [-] - D. Horák [-] , L. Juliš [-] (85. J. Sláma [-] ) , D. Mareček [-] , D. Šimáček [-] , . Moberg [-] (80. R. Prokopec [-] ) , Y. Dao [-] (65. V. Patrák [-] ) , V. Dudl [-] (77. M. Ambler [-] ) , M. Talovierov [-] , M. Piško [-] , A. Vindheim [-] (85. A. Tasić [-] )

ŽK: 34. L. Jakobovský , 77. M. Novák - 33. Y. Dao , 56. D. Mareček , 77. V. Dudl .
Hráči zápasu: L. Juliš , D. Mareček .
Počet diváků: 500. Rozhodčí: Zadinová Olga - MATĚJČEK Milan, ŠAFRÁNKOVÁ Nikola.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tomáš Janovský

Expert: Patrik Schramhauser
Tip experta: remíza

Štěchovice minulé kolo překvapivě vyloupily Plzeň. A i nyní doufám, že potrápí Spartu a minimálně bod si připíší.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů