FOTO: Zbuzany prověřil exotický soupeř z Emirátů. Byli šikovní a silní na míči, všiml si Šírl

0

Třetiligový nováček ze Zbuzan využil jedinečné možnosti a přípravu na nový ročník ČFL si zpestřil zápasem s exotickým soupeřem. Na domácí půdě vyzval Fudžajru, účastníka nejvyšší soutěže Spojených arabských emirátů. I přes porážku 1:2 šlo pro zbuzanské o přínosný test.

Fudžajra, kterou v sezoně 2017/2018 trénoval legendární Argentinec Diego Maradona a po něm tým několik měsíců vedl Ivan Hašek, zamířila do Čech na soustředění. Konkrétně do Plzně. Při této příležitosti si dvanáctý celek uplynulého ročníku Arabian Gulf League domluvil i tři přátelské duely, k tomu prvnímu zamířil právě do Zbuzan.

 

„Pro nás šlo o významný přátelák. Já a myslím, že i ostatní kluci, jsme se na konfrontaci se zahraničním týmem těšili. Málokdy se to povede. Jen nám úplně nepřálo počasí, bylo to dost náročné. Říkali jsme, že to horko sebou možná přivezli,“ říkal pro fotbalunas.cz Radek Šírl, který vedl Zbuzany s kapitánskou páskou.

 

TAKÉ ČTĚTE: S béčkem Slavie dorazilo na 700 ligových startů. Velvary se proti Frydrychovi či Teclovi pořádně vytáhly!

 

Jeden z několika nováčků rozšířené ČFL vstoupil do duelu ideálně a po gólu nové tváře Jakuba Trýzny šel do vedení. Zbuzany měly i další šance, jenže v zakončení selhaly, což platí zejména o Martinu Říhovi. Místo toho, aby z nařízené penalty zvýšil vedení domácích, nechal jen vyniknout gólmana Fudžajry.

 

„Klidně jsme mohli v první půli vést 3:0, do ničeho jsme je moc nepustili, nedokázali se dlouho prosadit. Do druhé půle oba týmy prostřídaly a soupeř nás v podstatě dvakrát potrestal z brejků, když šli sami na bránu. Byl to zápas blbec. Mrzelo mě, že jsme si to nechali takhle utéct. Nebylo to o tom, že by nás přehrávali. To vůbec ne. Ve druhé půli byli víc na míči a my běhali hlavně bez něj, což nás taky asi trochu uspalo. Ale jinak šlo o dobrou prověrku,“ má jasno Šírl.

 

Silní na míči, ale slabší takticky

A co říkal zkušený borec, v jehož fotbalovém životopise najdeme i triumf v Poháru UEFA a evropském Superpoháru s ruským Petrohradem či osm reprezentačních startů, na kvalitu týmu z Emirátů? „Mají rychlostně vybavené hráče, silné na míči. Tři, čtyři kluci byli opravdu šikovní. Na druhou stranu je ale vidět, že nejsou tak vyspělí po taktické stránce. Je to z jejich strany zdlouhavé, chybí přímočarost,“ všiml společně s Mariem Ličkou hlavní tahoun Zbuzan.

 

Dalším celkem, který Fudžajra prověří, bude SK Rakovník. Další třetiligový nováček vyzve exotického soupeře na svém stadionu už 1. srpna, o čtyři dny později se sním utká také béčko pražské Dukly.

 

JEN U NÁS: Z okresu až do ČFL - příběh klubu z Hostouně. Jeho šéf některé z hráčů zaměstnává ve své firmě!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou