S béčkem Slavie dorazilo na 700 ligových startů. Velvary se proti Frydrychovi či Teclovi pořádně vytáhly!

0

Po třech porážkách v přípravě konečně vyhráli. A šlo o velmi cenný a povzbudivý skalp. Třetiligoví fotbalisté Velvar na domácí půdě skolili jiného účastníka ČFL - rezervu pražské Slavie, která dorazila vyzbrojená pěticí hráčů z A-týmu. „Šlo o velmi kvalitní zápas. Jsem maximálně spokojený s tím, jak jsme ho zvládli,“ těší trenéra Slovanu Pavla Janečka po výhře 2:1.

Slávisté vyrazili na Kladensko s poměrně početnou výpravou, včetně pěti borců ze širšího kádru týmu kouče Jindřichem Trpišovským. Do branky se postavil talentovaný Jakub Markovič, obranu vyztužili Michal Frydrych s Jaroslavem Zeleným, zálohu v prvním poločase dirigoval Jakub Hromada a v útoku se hodinu bil Stanislav Tecl.

 

Když k nim navíc připočteme zvolené pilíře nově vybudovaného „béčka“ Miroslava Podrazkého s Michalem Švecem, sešívaní na stadionu účastníka ČFL představili zkušenost přetavenou v téměř 700 odehraných ligových zápasech. „Nečekal jsem, že dorazí s tolika hráči z A-týmu,“ přiznal velvarský trenér Pavel Janeček.

 

Byl k vidění fotbal nahoru dolů, který se musel více než slušné divácké návštěvě líbit. Slavia byla podle očekávání lepší na míči a lépe kombinovala, domácí spoléhaly především na rychlé protiútoky. A s touto taktikou slavili úspěch. Po jednom z brejků vybojoval Slovan rohový kop, z něhož načal střelecký účet Chábera. O chvíli později přidal druhou trefu domácích Polák.

 

TAKÉ ČTĚTE: Z okresu až do ČFL - příběh klubu z Hostouně. Jeho šéf některé z hráčů zaměstnává ve své firmě!

 

Místo vedení 3:0 přišlo v závěru drama

Obraz hry se příliš nezměnil ani po změně stran. „Slavia do nás bušila, my hráli zezadu, ale při dalším rychlém brejku v 70. minutě byl ve vápně faulován Šollar. Hanuš nicméně penaltu neproměnil. Mohlo to být 3:0 a zápas jsme mohli v poklidu dohrát, místo toho Slavia deset minut před koncem snížila. Bylo znát, že chce za každou cenu vyrovnat. My se v závěru bránili, ale vedení jsme uhájili,“ shrnul klíčové okamžiky druhého poločasu Janeček.

 

„Jsem maximálně spokojený s tím, jak jsme zápas zvládli. Prakticky se na nás vystřídali dvě jedenáctky, my jsme zápas odehráli s patnácti hráči, tudíž soupeř na tom byl po fyzické stránce lépe. Šlo o velmi kvalitní a pro velvarské diváky hodně atraktivní zápas. Na to, že šlo o přátelské utkání, dorazila více než slušná návštěva,“ neskrýval radost kouč Slovanu.

 

Tomu souboj s celkem z Edenu ukázal nejeden cenný poznatek. „Udělal jsem si obrázek, jak by mohla ČFL s ligovými B-týmy vypadat. Také se ukázalo, že pokud budou béčka posílena o hráče z prvních týmů, tak kvalita bude na jejich straně. V případě Slavie byly posily opravdu vidět. Když ale hráli hlavně mladí hráči, tak jsme se důrazem i herní vyzrálostí dokázali prosadit,“ všiml si šéf velvarské lavičky.

 

UŽ JSTE VIDĚLI? FOTO: Rezerva Sparty v konfrontaci se soupeřem z ČFL uspěla. Vyhrála v Písku

 

Boj o místo na soupisce

Byť jeho svěřenci věděli, že Slavia přijede s výraznými posilami, nijak extra je motivovat nemusel. „Momentálně máme v kádru 22 hráčů a čeká nás zužování. Hráči mají samo o sobě motivaci, aby se v týmu udrželi. Hráči bojují mezi sebou, kdo zůstane a si bude muset hledat angažmá jinde. Neřekl bych, že by byl někdo nějak přemotivovaný. Slavia je sice pojem a zápas měl určitě větší náboj, ale přistoupili jsme k němu jako ke kterémukoli jinému,“ podotkl Janeček.

 

Porazit takového soupeře, to tým vždy nakopne a dodá mu to tu správnou energii do další práce. „Po porážkách s Vyšehradem, Ústím nad Labem a ligovým A-týmem Bohemians 1905 jsme už chtěli udělat dobrý výsledek. Tým se stmeluje. Teď nás čeká další zajímavé porovnání proti rezervě Teplic. Mám informace, že soupeř opět dorazí i s hráči z áčka. Znovu na vlastní kůži pocítíme sílu posíleného rezervního mužstva. Pro nás je super, že si můžeme takové zápasy před startem soutěže vyzkoušet,“ ocenil trenér velvarského Slovanu.

 

Přípravné utkání:

Slovan Velvary – Slavia Praha B 2:1 (2:0)

Branky: 12. Chábera, 14. Polák – 80. Červ.

Velvary: Měsíček – Šimkovský, Šustr, Ludvík, Chábera – Valenta, Tenkl, Polák, Bulíř – Šollar. Střídali: Nosek, Vopat, Hanuš, Kovařík, Muller, Dvořák.

Slavia B: Markovič – Šilhan, Vincour, Frydrych, Zelený – Podrazký, Hromada – Zinhasovič, Douděra – Tecl, Zurkalovič. Střídali: Sirotník, Bárta, Švec, Mach, Červ, Kosek, Havránek, Nabiyev, Walter.

 

PSALI JSME: SK Rakovník vyzve v přípravě tým, který trénoval Diego Maradona!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou