Oslava 50 let fotbalu ve Vlachově Březí

0

V sobotu 20. 7. 2019 proběhla sportovně kulturní akce „50 let fotbalu ve Vlachově Březí“.

V květnu 1969 se odehrálo ve Vlachově Březí první fotbalové utkání s prachatickou Duklou a od této doby se datuje vznik organizovaného fotbalu ve Vlachově Březí. Vznikla TJ Sokol Vlachovo Březí, a od roku 1991 se začíná psát čistě fotbalová historie, kdy klub se jmenuje FC Vlachovo Březí.

 

20. července 2019 jsme oficiálně oslavili 50. narozeniny klubu. Sobotní odpoledne bylo ve znamení zápasů minipřípravky s Vimperkem a žáků s Tatranem Prachatice. Po skončení vítězného žákovského zápasu došlo k předání medailí, protože žáci dosáhli, spolu se Slavojem Volyně v soutěžním ročníku 2018-2019, na vítězství v I.A třídě. Následně došlo k setkání se zakládajícími členy a významnými hráči FC a předání upomínkových předmětů. Pak již bylo rozehráno utkání A mužstva proti Ligovému výběru, kde nastoupili: Blažek, Novotný, Němeček, Kincl, Stracený, Lengyel, Jarolím, Koloušek a další. Výsledek 5:9 nebyl vůbec důležitý. Krásnou tečku za utkáním udělala přítomnost Davida Lafaty. Závěr večera obstarala venkovní taneční zábava s kapelou Happyband.

Sobotní akce byla důstojnou oslavou fotbalu ve Vlachově Březí.

 

Pro Fotbal u nás předseda FC Vlachovo Březí Ivan Lauda.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou