Zaměřeno na ligové B-týmy: Sázka na 'zázračný' ročník a postup do dvou let. Takový je plán Slavie

0

Pokračujeme v představování B-mužstev ligových klubů, které budou od nové sezony válčit v třetiligových soutěžích. Vedle rezervy Sparty zvýší prestiž ČFL ve skupině A i „béčko“ druhého ze slavných pražských „S“. Právě na nově vytvořený tým úřadujícího ligového šampiona z Edenu se nyní podíváme trochu blíž.

Jako rezervní mužstvo mají primárně sloužit potřebám A-týmu, nicméně hlavní úlohou slávistického „béčka“ je rozvoj mladých hráčů. „Všichni slávisté jsou vychováváni tak, aby měli ty nejvyšší ambice, proto správně berou náš B-tým jako jeden ze schodů v jejich kariéře. Jsme přesvědčeni že pro příchozí hráče ročníku 2001 a 2002 je třetí liga ideální krok,“ vysvětlil člen sportovního vedení klubu Jiří Bílek, do jehož kompetencí B-tým spadá.

 

Propojení s „áčkem“ ale pochopitelně úplně nevymizí. „Pokud bude nějaký hráč z prvního týmu zraněný a bude potřeba, aby se rozehrál, tak jsme k dispozici,“ zdůrazňuje Bílek s tím, že rezerva by měla sloužit i opačným směrem. I to je důvod, proč mužstvo pod vedením trenéra Martina Hyského polyká stejně intenzivní a náročné tréninkové dávky jako hvězdy pod taktovkou Jindřicha Trpišovského. Aby případná adaptace proběhla co nejrychleji.

 

Není překvapením, že sešívaným bude stejně jako rezervám Sparty či Plzně patřit nálepka jednoho hlavních z favoritů na postup do druhé ligy. „Druhá liga by nám strategicky pomohla v rozvoji našich hráčů a možnosti využití potřeb A-týmu díky podobné termínové listině a kvalitnější konfrontaci na sportovní úrovni. Náš mladý tým ale nechceme dostávat v první sezoně pod tlak a postup jsme si stanovili do dvou let,“ dodal k ambicím Bílek.

 

TAKÉ ČTĚTE: S jakými ambicemi a kádrem vstoupí do ČFL rezerva Sparty?

 

Mladíky doplní dva zkušení vůdci

Základ kádru slávistického B-mužstva tvoří hráči staršího dorostu, od nichž si vedení po suverénním triumfu v celostátní dorostenecké lize slibuje velké věci. V Edenu o šampionech z týmu U19 dokonce mluví jako o zázračném ročníku. „Do týmu vkládám velká očekávání. Vím ale, že hráče čeká možná nejtěžší část jejich kariéry - přechod do dospělého fotbalu,“ konstatuje Bílek.

 

Sešívaní plánují odehrát ČFL s ročníky narození 2000, 2001 a 2002, výjimkou bude dvojice zkušených borců, jenž budou mít za úkol napomáhat mladým spoluhráčům v rozvoji. A o koho jde? O Miroslava Podrazkého, který za Slavii nastupoval v Juniorské lize už na jaře, a odchovance Michala Švece. Ten se do Edenu vrátil po třech letech strávených v nedalekém Ďolíčku.

 

Aktuální složení B-týmu Slavie:
Brankáři: Luka Radotić, Jan Sirotník
Obránci: Jan Havránek, Martin Mach, Jiří Janoušek, Jan Walter, Daniel Kosek, Tomáš Vincour, Alexandr Bárta, Michal Hošek, Lukáš Pokorný, Michal Švec
Záložníci: Adam Petrák, Michal Vaněk, Vojtěch Šilhan, Nedžad Zinhasovič, Jan Blažíček, Michal Kubáň, Jakub Zeronik, David Eichler, Lukáš Červ, Matěj Vít, Martin Douděra, Miroslav Podrazký
Útočníci: Adam Vlasák, Ladislav Krobot
Hlavní trenér: Martin Hyský, asistenti: Ivo Knoflíček, David Střihavka

 

Byť je možné, že se B-mužstvo posil dočká, vzhledem k posunutí termínové listiny o měsíc na začátku a měsíc na konci sezony a doslova nabitém programu „áčka“ v Edenu počítají, že rezerva bude spíše samostatnou jednotkou. Co se týče velikosti kádru, „béčko“ by mělo do sezony vstoupit s 22 hráči do pole a dvěma gólmany. Po triumfu devatenáctky v dorostenecké lize totiž B-tým čeká start v mládežnické Lize mistrů. „I proto tak široký kádr,“ doplnil Bílek.

 

UŽ JSTE ČETLI? Dvě skupiny po 16 týmech, řada nováčků a návrat „béček“. Vše o novém formátu ČFL

 

Pět zápasů v přípravě

„Béčko“ zahájilo přípravu na novou sezonu společně s ligovým A-týmem. První z herních testů podstoupí ještě na soustředění v Nymburku, poté se v Popradu utká s juniorkou londýnského Arsenalu a následující dva duely sehrají svěřenci kouče Hyského už na Xaverově, kde budou hrát i domácí soutěžní zápasy. Generálka na sezonu je na programu v Benešově 3. srpna, o týden později – v neděli 11. srpna - sešívaní vstoupí do nového ročníku ČFL, Ale nebudou to mít daleko, představí se na hřišti Admiry, jednoho ze svých pražských soupeřů.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou