Zaměřeno na ligové B-týmy: S jakými ambicemi a kádrem vstoupí do ČFL rezerva Sparty?

1

Třetiligové soutěže dostanou od nadcházející sezony nový náboj v podobě návratu B-týmů prvoligových klubů. Na webu Fotbalunas.cz si na ně postupně „posvítíme“. Zaměříme se nejen na ambice jednotlivých „béček“, ale i na podobu kádru a také zkusíme vytipovat, kteří hráči by mohli tvořit osu týmu. Začínáme rezervou pražské Sparty, účastníkem ČFL – skupiny A.

Nechat mladé hráče přičichnout k dospělému fotbalu a současně dát na hřišti prostor i tolik nevytíženým členům ligového „áčka“. Takový model si s obnovením B-týmu nastavili na Letné. A jistě nejen tam.

 

„Přecházíme pod A-mužstvo, s nímž chceme navázat úzkou spolupráci. Náš tým tak nebude jen místem pro nástup mladých hráčů do seniorského fotbalu, ale současně budeme chtít udržet v herní kondici hráče „áčka“. Výhodou bude, že základní herní principy máme s Václavem Jílkem podobné,“ nechal se v rozhovoru pro klubový web slyšet kouč sparťanské rezervy Václav Kotal.

 

Klubové vedení dobře vědělo, koho oslovuje. Zkušený trenér, jenž předtím působil u reprezentace do 17 let, už v minulosti letenské „béčko“ dvakrát vedl. Jednou s ním dokonce postoupil do druhé ligy. Tento úkol před ním stojí ostatně i nyní. „Budeme rádi, když se mu to povedlo znovu. Pro vývoj našich mladých hráčů by právě druhá liga byla ideální,“ nepochybuje sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický. Touha pokusit se o postup už v nadcházející sezoně je zřejmá.

 

TAKÉ ČTĚTE: Anketa mezi hráči z ČFL a MSFL: Jak vnímají návrat ligových „béček“ a v čem vidí největší přínos?

 

Kapitánem bude Lukáš Vácha

Složení B-týmů je svým způsobem živý organismus, neustále se mění. Jak ale uvedl sám kouč Kotal, základ týmu by měli tvořit hráči, kteří pojedou na soustředění na Slovensko. Současný kádr se skládá z bývalých členů výběru do 21 let, loňských dorostenců ročníku 2000 a také navrátilců z hostování.

 

K nim se přidal z A-týmu zkušený záložník Lukáš Vácha. S ním se počítá nejen jako s kapitánem, ale i hlavním pilířem mužstva. Na soupisce najdeme také křídelníka Vukadina Vukadinoviče. Pokud zůstanou, tak k oporám by měli patřit i Vadim Červak s Milanem Piškem a forvard Youssouf Dao, kteří v uplynulé sezoně sbírali cenné druholigové starty v dresu Vlašim, či univerzál Václav Dudl. Ten už nakoukl i do sparťanského „áčka“ a má za sebou zkušenosti z druhé nejvyšší soutěže. Na přípravu se vrátil z hostování v Trnavě.

 

Aktuální složení B-týmu Sparty:
Brankáři: Jan Čtvrtečka, František Kotek
Obránci: Martin Ambler, Marian Burda, Václav Dudl, Adam Gabriel, Milan Piško, Matěj Sváta, David Šnajdr
Záložníci: Tomáš Cabadaj, Vadim Červak, Kristián Flak, Martin Palečko, Dominik Šimáček, Lamine Traoré, Lukáš Vácha, Vukadin Vukadinović
Útočníci: Youssouf Dao, Ahmed Mohamed Radwan, Vojtěch Patrák, Radim Prokopec

 

Tým bude mít jistě své jádro, nicméně při vědomí šíře kádru „áčka“ je zřejmé, že k posílení bude docházet pravidelně. A s posilami síla letenského „béčka“ logicky rapidně vzroste. „Pro hráče z A-týmu, jenž se vrací po zranění, nebo nejsou tolik vytížení, je to dobrá varianta, jak se udržet v herní kondici,“ konstatuje Václav Kotal, jemuž z pozice asistenta sekunduje Luboš Loučka.

 

JEN U NÁS: Bývalí reprezentanti, ligoví mistři i vítěz Poháru UEFA. Hvězdná jména, která okoření třetiligové soutěže

 

Formu Letenských otestuje i Arsenal  

„Béčko“ Sparty zahájilo přípravu na sezonu první červencový den. Trenéři do programu zahrnuli i celkem sedm zápasů, tři z nich proti druholigovým účastníkům Vlašimi (0:2) a Hradci Králové (2:3) i slovenskému Ružomberku (0:4) už mají Letenští za sebou. V pátek 12. července otestuje jejich aktuální připravenost v zajímavém a atraktivním střetnutí s juniorkou londýnského Arsenalu.

 

Generálku obstará 3. srpna souboj s rezervou libereckého Slovanu, dalším účastníkem ČFL. O týden později – v sobotu 10. srpna – si sparťanská rezerva zahraje o první třetiligové body do tabulky skupiny A na půdě Domažlic.

 

 

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
13. 7. 2019 01:13
Přejít na SpFling.com - skvělý seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít partnera mít sex!

Ostatní čtou