Rapotický gólman nesouhlasí s řešením disciplinární komise a začal se prát s větrnými mlýny!

0

Gólman Rapotic Tomáš Laš se rozhodl dopisem směrovanému Krajskému fotbalovému svazu Vysočina ohradit k vyjádření disciplinární komise, která při řešení utkání Nové Syrovice – Rapotice dala za pravdu sudím, i když oba týmy podaly protest, ve kterém se shodly na tom samém. Zajímá ho především to, zda má slovo hráče vůbec nějakou váhu.

Co se v prvním jarním kole na hřišti Nových Syrovic vlastně stalo? Hlavní postavou byl sudí Půlpán, který byl v roce 2017 inzultován hráčem Nedvědice a pan pomezní Kubeš. Hlavní rozhodčí za svůj výkon a neuznaný gól do sítě Nových Syrovic dostal od komise rozhodčích stopku na dva zápasy.

 

„Slabá náplast pro tým hostů, který musel skousnout nejenom neuznaný gól, ale také arogantní chování rozhodčích, které provázelo celý zápas,“ hodnotí v dopise Tomáš Laš.

 

Vše vygradovalo po ukončení zápasu, kdy brankář hostů Tomáš Laš při odchodu ze hřiště shodil stojan na balony. To se nelíbilo domácím fanouškům a následovala slovní výměna názorů mezi hráčem a fanoušky.

 

„Za toto nesportovní chování, které do fotbalu nepatří, jsem měl obdržet adekvátní napomenutí,“ přiznává Tomáš Laš a v dopise pokračuje: „Rozhodčí, který se pohyboval v době incidentu na půlicí čáře přiběhl a ukázal mně a hráči Nových Syrovic Železnému červenou karty. Údiv střídal rozhořčení a hráči si až po přečtení oficiálního zápisu o utkání přečetli o vzájemném fyzickém napadení po zápase. Oba týmy podaly protest, kde jakékoli násilí popírají a odmítají.“

 

„Ptáte se, jak by taková věc mohla rozhodčímu projít, když se na to dívá desítky diváků a hráčů? Paradoxně až příliš snadno!“ komentuje další dění Tomáš Laš. Všichni zúčastnění vyrazili na zasedání disciplinární komise KFS Vysočina.

 

Co se tam dělo? „Po zápase byl podán společný protest proti červeným kartám, a protože svědků bylo víc než dost, tak oba týmy doufaly ve zrušení trestu. Hráči se osobně účastnili zasedání disciplinární komise, rozhodnuti obhájit se vůči křivému obvinění. S reakcí předsedy DK: „Máte smůlu a i kdyby jste měl svědků sto, žádného Vám neuznáme,“ se potrestaní hráči museli smířit i s faktem, že rozhodčí má vždycky pravdu a hráč má sklopit uši a přijmout trest,“ popisuje v dopise Tomáš Laš.

 

Oba hráči nemohli hrát jedno kolo kvůli tomu, že se odložilo řešení případu. Týden na to udělila disciplinární komise oběma hráčům stop na dva zápasy. Syrovičtí se nijak nebránili a trest přijali. Rapotice podaly odvolání a brankář Laš tak o uplynulém víkendu mohl nastoupit, protože jeho případ není dořešen. V pátek 12. dubna se bude odvolací komise zaobírat odvoláním.

 

„Nabízí se tak pro mě trochu znepokojivá otázka, jak se můžou hráči bránit proti osobním antipatiím ze strany rozhodčích a co hůř, nemožnosti dovolání se práva u disciplinární komise? Arogantní chování rozhodčích bez špetky sebereflexe dokáže znechutit fotbal i na krajské úrovni a nemůže nikdy budit mezi hráči jakýkoliv respekt v jakékoliv soutěži a frustrace hráčů je pak o to intenzivnější. Řešit spory už nebudeme jako hráči a rozhodčí ale jako svéprávní občané u civilního soudu ?!“ ptá se na závěr svého dopisu Tomáš Laš.

 

Stejnou otázku pokládají i zástupci Víru ve vyjádření k ukončenému zápasu s Velkou Losenicí. Vyjádření Víru najdete ZDE.

 

O případu jsme informovali ZDE.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou