Jako v Okresním přeboru. Ať proti mně hráči nepoužívají vaginálních opisů, stěžoval si sudí po předčasném ukončení zápasu

11

Ani tento víkend se všechna utkání nedohrála. Problém vznikl opět v jedné z nějnižších soutěží, tentokrát v okrese Žďár nad Sázavou. V utkání Vír - Velká Losenice rozhodčí nejprve vykázal hostujícího trenéra, pak vykartoval tři domácí hráče a po strčení do rozhodčího byl zápas předčasně ukončen v 80. minutě...

První poločas zápasu III. třídy Vír - Velká Losenice proběhl ještě celkem v klidu. Ve druhé půli se ale na hřišti pořádně přitvrdilo a mladému rozhodčímu Šotolovi se řízení utkání vymklo z rukou, když nechal hře volný metr a nepotlačil stupňující se agresivitu hráčů, aktéři utkání se na sudího často nechápavě obraceli.

 

Jako první byl vykázan trenér hostujícího celku za opakované urážlivé výroky k rozhodčímu. Netrvalo dlouho a zanedlouho už se vylučovalo i na hrací ploše, v 66. minutě byl hráč domácího družstva Šenkýř vyloučen za vulgární urážku. Uběhlo deset minut a za použití stejného sprostého slova na "P" vůči rozhodčímu putoval do sprch další domácí hráč Viktorin. 

 

V 80. minutě za stavu 1:1 vše vyvrcholilo, když rozhodčí nepískal po dalším střetu hráčů nedovolený zákrok. "V této situaci mě hráč domácího celku Skoumal úmyslně trefuje míčem zezadu do stehna. Za což jsem mu udělil červenou kartu. Hráč později uváděl, že zakopával míč, měl však mnoho prostoru zakopnout míč jinam," tvrdí mladý rozhodčí. Skoumal tak byl třetím vyloučeným hráčem domácích, na které už toho bylo prostě moc.

 

K sudímu přiběhl domácí brankář a kapitán Preisler a dle Šotolova líčení ho úmyslně a násilně strčil do ramene. "Po tomto incidentu jsem předčasně ukončil zápas z důvodu inzultace rozhodčího. O tomto kroku jsem vyrozuměl trenéry a kapitány obou družstev. Uvádím, že během celého zápasu jsem žádnému hráči neodpověděl sprostým slovem, či dokonce vaginálními opisy. Tudíž si nepřeji, aby mě tak oslovovali," konstatoval po nedohraném zápase rozhodčí.

 

Jak na počínání sudího reaguje klub z Víru? "Až do zasedání disciplinární komise nebudeme podávat žádná stanoviska. Je to tak citlivé, že vše půjde oficiální cestou dle fotbalového řádu," zní z domácího celku.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
3. 4. 2019 10:32
I kdyby k nějaké chybě mladého rozhodčího došlo, tak nevidím jediný důvod, proč z toho dělat celostátní aféru, hráči obou celků to mladému a zatím stále nezkušenému rozhodčímu vůbec neusnadňovali, ba naopak se nechovali jako lidé, ale jako dobytek...chtěl bych v jeho situaci vidět vás, protože kritizovat umí každý!
3. 4. 2019 11:30
Done Diego de la Vego, Vase tvrzeni je asi tak mimo, jako tato osoba v 21. stoleti. Nove zalozeny profil pod prezdivkou... no presne jako tento hrdina spanelskeho puvodu :-)
3. 4. 2019 10:49
Mladý nezkušený sudí by neměl pískat bez dozoru. A když už tak je vždy lepší písknout vše než nepísknout nic. Ono hráčům se není co divit, když vás pořád někdo okopává, vráží vám lokty do těla a píšťalka sudího je stále němá, tak to působí stejně jako by se vám ten sudí smál do obličeje. V takovém případě jen málokdo udrží nervy.
3. 4. 2019 10:06
Ahoj Michale,myslím že by jsme se měli zdržet veškerých komentářů.Arogantní,až výsměšné popsání zápasu,jeho kvality,postav a umu zůčastněných hráčů je dokonalé vyjádření osobnosti pana Šotoly staršího.Obrázek si udělá každý sám.Ahoj
3. 4. 2019 08:40
Pane Sotolo, Vase vyjadreni koresponduje az moc totozne (slovni sprezky a spojeni) s obsahem zapisu. Ze Vy jste to synovi doma diktoval nebo rovnou napsal? Vas obsah je nepresny, ucelove prikrasleny radou nepravd, tezi, snu na obranu arogantniho (ne)vykonu syna, ktery eskaloval emoce. Utocite posmesne zde stejne jako ve Viru, proto Vas vykon ve Viru a mozna nejen tam zanechal take velkou stopu. Neustale jste "prudil" do hracu u kabin po zapase atd. Dost to nechapu, protoze dle zjisteni Vas syn uz ma slusnou radku (ne)vykonu za sebou (souper pry uz mel tu cest). Chapu, ze chybovat je lidske, ale opakovane a opakovane se uz stava volbou! Na socialnich sitich jsou bezprostredni vyjadreni byvalych zkusenych hracu z okoli, kteri v nedeli prijeli do Viru se podivat, jak se bojuje o 1. misto a jsou zhrozeni. Skvela zprava z nedele, ze v ramci fair play se hraci priznavali ke kontaktum (zadna surovost), prestavali hrat, zakopavali mice do autu, aby mohlo dojit k osetreni atd.(protoze pistalka byla hlucha). Take po utkani vladla velmi pratelska atmosfera. Jen Vy jste do toho porad "prudil a prudil". Prosim usetrete mentalni i fyzicke zdravi sveho syna a zacnete spolecne chodit treba na ryby, protoze tohle se nepovedlo. Reklamu mate oba... ted uz po cele republice.
2. 4. 2019 23:19
Vážený pane Šotola,
Tedy předně ani vy ani sudí ba ani předseda FAČR nemá pravomoc ukončit utkání jenom proto, že se mu nelíbí předváděná hra. Navíc nevím čemu se divíte, nakopávané balony jsou na této úrovni běžnou součástí hry. Není to první liga a popravdě ani v té první lize to není žádná hitparáda.
Dále k vašemu rýpnutí k obsazení střídačky. Nevím jak tomu bylo na straně Losenice, ale na Vírské střídačce seděli buď hráči co se pomalu po zranění dostávají do formy nebo dorostenci, kterým tento víkend začíná kraj a právě kvůli takovým sudím, kteří pouští tvrdou hru (ze které se po chvíli stane hra surová) je riziko tyto hráče za áčko někam pouštět protože to vždy hrozí vážným zraněním. Obzvláště když Vír má nedávnou neblahou zkušenost, kdy v jednom zápase přijel také mladý nezkušený sudí, co nerozpoznal kde je hrana mezi tvrdou a surovou hrou a místní mladý hráč to pak odnesl ošklivě zlomenou nohou.
Dále k té tvrdé hře... Když na úrovni třetí třídy pustíte tvrdou hru tak se z toho v 99 % případů stane zbytečně vyhrocené utkání. Pokud opravdu sledujete zápasy na této úrovni tak mi chtě nechtě musíte dát za pravdu. Navíc váš syn to dle mých informací ještě přiostřil tím, že když sami hráči v rámci fair play uznali že faulovali a přestali hrát tak váš syn se na ně pouze díval a ani ho nenapadlo do té píšťalky fouknout, i když se mu faulující hráč se mu přiznal.
Co se týče sprostých slov tak k tomu tolik Pokud jste někdy hrál tak víte moc dobře že ti chlapi se kolikrát celý týden na zápas těší, že si zahrají fotbal, zaběhají si a užijí si neděli. A pak přijede sudí který je nechává pokopat a dobít se a absolutně neví která bije. Ono když vás faulují poprvé v zápase a sudí to nechá být tak to ten hráč nechá také být. Když vás faulují podesáté, ještě k tomu bolestivě tak už si v té frustraci sprostě ulevíte. Výborný sudí se do takové situace prakticky nikdy nedostane, protože fauly nepřehlídne, dobrý sudí udělí hráči žlutou kartu no a sudí co absolutně neví co dělá vytasí rovnou červenou a vyhrotí zápas ještě více. Ale uznávám v pravidlech je pevně zakotveno, že tuto možnost má. Nicméně k tomu aby člověk byl alespoň dobrým sudím není dostačující nabiflovat se pravidla. K tomu je také potřeba mít tzv. fotbalový cit. No a k úmyslnému kopnutí balonu do sudího... To už byla čistá arogance moci směrem od vašeho syna.
Jinak na závěr nemám vůbec problém s tím aby dostávali mladí sudí šanci. Ale měl by s nimi jezdit zkušenější kolega aby jim případně pomohl když se jim utkání začne vymykat z rukou. Což se vašemu synovi stává až příliš často, proto už je taky po celém okrese "známou firmou" a mnoho klubů se děsí jeho jména protože ví že v neděli (sobotu) zažijí slušnou bramboračku.
2. 4. 2019 22:07
Vážený pane Novotný,
po dlouhém váhání jsem se rozhodl odpovědět na Váš příspěvek.Pokud jste opravdu sledoval zápas a jak tvrdíte , jste fotbal hrál, ale já si myslím , že jste byl spíše na hřišti , musel jste vidět , že 1. poločas byl bez problémů, měl spád , bez zbytečných přerušování.V druhém poločase se hrál fotbal s přestávkami asi 4 minuty, hráči Velké Losenice prakticky jenom chodí a nakopávají míče, Vír má 3 velké šance , ale vlastní nemohoucností neproměňuje .Frustrace stoupá na obou stranách.Hrají se vysoké nakopávané míče , souboje více hráčů ve vzduchu, vzájemné držení , drobné dloubání ve výskoku, simulační výkřiky , polehávání na trávníku.Pokud vše pískat , pak skončila hra , možná bylo lepší při zpětné analýze zápas ukončit , protože o fotbal nešlo , zakopnout míč do výše, nejlépe do lesa ,na louku či za záchodky, přihrávka po zemi neexistuje, kolmá průniková již vůbec.Kdo někdy hrál fotbal či hokej cítil , že od 65 minuty se tento zápas nedohraje.Poskytnutáou obostrannou možnost tvrdší hry hráči zneužili , nemajíce k sobě žádnou úctu , lehká pokopávání , přidržování , simulace.Pokud by se to nepustilo, nedal se hrát fotbal , zakopávání, každých 30 s přerušit hru.Některým hráčům s bříškem a bez fyzičky , to kouskování hry a polehávání po trávníku vyhovuje/ fotbal v tempu hrát nechtějí , nestíhají , válí se a simulují, bez pohybu to prostě nejde, na střídačce 4 mladí kluci, jednou ale tu šanci dostanou/.
Fotbal bohužel většinu zápasu hráli, dle mého názoru,pouze 4 hráči- jeden záložník V.L, a tři hráči Víru, jeden z nich záhy dostal , bohužel, ale dle mého názoru správně ČK.
Píšete , že jsem křičel , jak má syn rozhodovat.Nemáte pravdu a nekřičel jsem , stál jsem v rohu za bránou a potvrdit Vám to mohou brankáři a hráči, kterým jsem přikopával míč na rohy/i ten s ČK pokud již vychladnul/.Snad uznáte, že to není ani technicky možné.Ale Váš názor nemohu vyvrátit, respektuji jej.
V této chvíli mohli kapitáni a vedoucí mužstev situaci zklidnit, vyžádat konzultaci s rozhodčím- neučinili bohužel tak.Místo toho pokřikovali /a to celý zápas na rozhodčího /zajímavé, že obě strany hodnotily fauly úplně rozdílně-nechápu./
Jistě Vám udělalo radost , že po ukončení zápasu se asi 15-20 hráčů a činovníků sesype na jednoho rozhodčího / postranní byly z hrajících klubů/.Krásně se to křičí , trefuje míčem zezadu -výraz v obličeji hráče jsem viděl , udělal si obrázek, on to také jistě cítí v podvědomí, zná pravdu, hovoří něco…/Chápu , že se to může stát , je také mladý kluk, jeho osobnost postupně zraje a ve 30. by to neudělal, byl stále čas na omluvu, třeba zvednutím ruky- nestalo se , asi nebylo třeba…Řvát na 19. letého kluka , ještě v anonymitě hloučku, umí každý hlupák, zklidnit situaci , pomoci druhému , to vyžaduje charisma a celého chlapa.O to více si vážím vedoucího mužstva Víru, že svou autoritou situaci uklidnil .Za to mu z pozice otce děkuji, zabránil jisté bitce.Chápu reakce 20.letých kluků, nechápu reakce 30 a starších chlapů.
Pan Vorel z Houslic měl v podstatě pravdu.Pepíku neblbni , ti kluci nehrají Bundesligu.Bohužel, někteří ano, hrají Bundesligu v nárocích na druhé, u sebe začít zapomněli.Jasné je, že rozhodčí udělal určité chyby a zkušený fotbalista to viděl, celkově ale tvrdím , i po vychladnutí, že nebyly horší než předvedená hra a nad tím je nutno se zamyslet.Věřím, ale každý má na to svůj názor, rozhodčí pustil oboustr. tvrdší hru za účelem to zrychlit, jinak by to v 2. poločase byla jenom parodie fotbalu.Pokud píšete , že buď on či já vše špatné zavinil, že pustil brutální hru/ pak jste profesionální či výkonostní sport , na který se odvoláváte, ještě bohužel nehrál/, patrně si tvrdost pletete se záludností.Po zápase nenahlásili ani kapitáni ,ani zdravotníci / doktory mužstva nemáte/ jediný případ zranění, jediný případ krvavého zranění v horní či dolní pasáži těla/charakter zranění a způsoby jistě znáte,soudě dle Vašeho příspěvku/.Za celý zápas byl na hřišti jednou zdravotník hostí- kelenem ošetřil nakopnuté lýtko v 1. poločase.Trochu to do vaší zprávy nezapadá, nemyslíte?

O
Na rozdíl od Vás si myslím , že i vyhrocené situace se dají řešit bez vulgarit dámského přirození .Tedy , pokud fotbal ještě hrají lidé.Pracuji v odvětví , kde rozhodují minuty o nenapravitelných škodách, pochopíte , že emoce / jak píšete/ tam také jsou.Ale sám byste určitě nechtěl , abych Vás oslovoval slovy , promiňte mi to vyjádření - ty píčo.Pokud jste o tom přesvědčen , pak je mi Vás upřímně líto .Pravděpodobně tak oslovujete i Vaše blízké , ale to již je Vaše soukromá věc .
Pokud nedostanou mladí rozhodčí šanci , nebudou ani zkušení rozhodčí.Budete kopat fotbal po obědě, někteří i nějakým pivem v krvi,ale ne pod hlavičkou nějaké zastřešující organizace.A jak to vidím ,brzo se pokopete a pohádáte daleko více.
Syn v žádném případě nebrečel / i když se někteří hráči , činovníci, někteří fanoušci o to intenzivně snažili/ a ustál to i dokonce bez sprostých slov , zůstal člověkem , to jsem rád.
Závěrem děkuji těm hráčům, kteří nevyužili určité volnosti ve hře dané rozhodčím, což se v konečném důsledku v kombinaci ukázalo jako fatální, a dále nekoplikovali rozhodování těžce zkoušeného rozhodčího. Těm ,kteří provokují a hrají záludně , to nelze vysvětlit.
Pane Novotný , pevně věřím , že vystupujete pod pravým jménem /na soupisce nefigurujete/.Pokud ne , víte to jen Vy a o něčem to svědčí.Věřte mi , nejsem žádný filozof,ale viděl jsem opravdu lidské a rodinné tragedie, oproti nim 3 body a gol jsou nicotné záležitosti, ale mohu Vám sdělit , že bez vulgarit typu, omlouvám se všem, ty píčo , je možno a nutno vyjít. Doufám závěrem, že se nad příspěvkem alespoň zamyslíte.
díky Šotola Bohuslav str. sotola.team@gmail.com
3. 4. 2019 08:36
Pane Šotolo, samozřejmě, že píšu pod svým jménem, nevidím jediný důvod proč by tomu mělo být jinak. Na soupisce nejsem protože za žádný tým nehraji a nejsem ani členem. Už jsem jen fanoušek. Na zmiňovaný zápas jsem se dostal vlastně náhodou- byl jsem na návštěvě u známých. A napadlo nás zajít si na fotbal. Nejsem fanouškem ani jednoho z celků... Losenici jsem už několikrát hrát viděl, Vír vlastně poprvé. Je pravdou, že první "červená" byla oprávněná- ten konkrétní hráč je trestaný často, to také o něčem vypovídá.. Druhou kartu taky ještě chápu... Pak už to byla všechno jen fraška. A jestli to váš syn ještě nemá v hlavě srovnan, což vzhledem k věku naprosto chápu, tak ať nepíská vůbec nebo ať se jde učit k někomu zkušenějšímu, nejdříve třeba na čáru. Nebo ať píská žáky. A časem se uvidí... kluk trošku dospěje, nasbírá zkušenosti a potom bude vše trochu jinak. Tím, že ho takhle " vodíte za ručičku" mu vůbec nepomáháte-právě naopak. Děláte z něj úplného vola. Jak je vidět tak zápasy mu tak trochu ujíždí docela často. A to je při nejmenším k zamyšlení. Kluk se časem určitě vylepší, pochopí co si má hlídat, na co stači domluva atd. Věřím, že jednou z něj bude kvalitní sudí. Ale vy, pane Šotolo, se nad sebou zamyslete, klukovi jen přitěžujete a kazíte mu jméno. Takový rodič jako vy, je opravdu dáreček...
2. 4. 2019 18:28
Byl jsem přímo na hřišti a to ze to rozhodčí nezvládl je pravda,ale nezvládl to na obě strany. Domácí bohužel pro ně neudrželi nervy a asi za to budou pykat. To že sprosté výrazy ve fotbale jsou je fakt, vím to podle sebe, ale ne každý rozhodčí je snese. Třetí vyloučení vyplynulo z toho že rozhodčí už opravdu nevěděl co má dělat. Jsem rád že my jsme měli pevnější nervy než domácí a že mezi týmy po zápase byla přátelská atmosféra tak jak by to mělo být vždy. Uvidíme co disciplinárka jsem zvědavý jak to rozsekne a snad si pan rozhodčí opravdu vezme ponaučení a nedá jen na rady táty který nám i po zápase tvrdil kluk pískal dobře i když všichni viděli něco jinýho. Pouštět hru si může dovolit jen zkušený rozhodčí který si je jistý že to dokáže zvládnout za všech okolností
2. 4. 2019 14:29
Clanek napsal nekdo, kdo tam vubec nebyl a hlavne tak, aby to byla senzace. Doporucuji autorovi ucast na zitrejsim zasedani DK, aby mohl podat objektivni informace.
2. 4. 2019 13:29
Zdravím. Fotbal sice už nějaký pátek nehraju, ale to co se dělo ve Víru bylo opravdu moc i na mě. Rozhodčí zápas absolutně nezvládl. Už od začátku na něj pokřikovali jak domácí, tak i hosté, ale hlavně- jeho vlastní otec. A to byla podle mě ta největší chyba. Rozhodčí musí mít respekt, a když dělá všechno tak jak mu radí tatínek, tak ho mít rozhodně nebude Emoce tam byly, o tom žádná, ale každá mince má dvě strany. A jestli si někdo myslí, že na fotbale sprostá slova nejsou, tak nevím kde na tom byl. Skoumal sice rozhodčího míčem trefil, ale u úmyslu by se dalo přinejmenším diskutovat. Když i sám pomezní hlavnímu říkal, že se Skoumal díval jinam a že to úmysl nebyl... Nakonec se nám tam pan rozhodčí máléem rozbrečel... Jsem opravdu hodně zvědavý, jak disciplinárka rozhodne... A ješte jedna rada pro pana rozhodčího Šotolu: Tátu nechejte příště doma. Myslím, že ho nepotřebujete mít pořád za sebou a jestli ano, tak raději běžte dělat něco jiného. Takhle totiž vypadáte jako úplný trotl.

Ostatní čtou