Závěr podzimu nenudil: hlavní rozhodčí vykázal ze hřiště svého kolegu pomezního. Došlo také k další inzultaci

0

Ani poslední kolo neproběhlo bez problémů. Opět došlo k napadení a nadávání rozhodčím. Jeden z týmů poukazoval na to, že sudí připískával domácím, protože byl pozván na následnou rozlučku s podzimem. Originální je i přiznání, že hráč nemohl z lavičky naskočit do hry, protože byl pod vlivem alkoholu.

HLAVNÍ SE ZBAVIL POMEZNÍHO

TJ Tatran Přimda - TJ Kladruby  (Okresní přebor Tachov)

V 35. minutě byl vykázán ze hřiště pomezní Petr Ganobjak (z hostujícího mužstva - v nižších soutěžích jsou delegováni pouze hlavní rozhodčí a asistenty dělají zástupci jednotlivých týmů). Proč? Dle hlavního sudího za pohoršující, urážlivé a ponižující výroky na jeho adresu. „Situace vznikla při dosažení regulérní branky domácích, kdy pomezní hostů avizoval nesprávně ofsajd, tuto situaci jsem zřetelně viděl.“ Rozhodčí branku uznal a spustil lavinu hostujícího hněvu. Pomezní na to konto zahodil praporek, začal nadávat a byl vykázán ze hřiště za pomoci pořadatelské služby. „Jednalo se ofsajd, který potvrdili i domácí diváci a velmi se divili, že byla branka uznaná, hlavní pomezního ignoroval,“ komentoval vedoucí mužstva Milan Goblirsch, který zápas za hosty domával. „I moje rozhodnutí rozhodčí často obracel a někdy i ignoroval,“ stěžoval si.

 

Hosté pozápasovou zprávu rozhodčího nenechali jen tak a řekli si k věci své, stejně jako k výkonu rozhodčího. „Zřejmě i kvůli velké zimě do sebe před zápasem naklonil sklenku tvrdého alkoholu ani se neobtěžoval někam se schovat. Celý zápas řídil, zda se to tak dá vůbec nazvat, velmi nepřesně až tristně a to na obě strany.“ Rozdíl spatřovali v tom, že za agresivní hru dostávalo karty pouze hostující mužstvo. 

 

Rozhodčí vyloučil hostům v závěru zápasu dva hráče. „Kotlárovi jsem udělil červenou za udeření pěstí do obličeje hráče domácích Nguyena při odchodu ze hřiště. Provinivší hráč po udělení karty procházel kolem soupeře a bez jakýchkoliv příčin ho udeřil pěstí do obličeje,“ vysvětloval. Dle rozhodčího se pak strhla mela, na jejímž konci byla nutnost udělit další červenou kartu. I Lukáš Kotlár měl dle něj udeřit protivníka do obličeje.

 

„Nguyen našeho hráče urážel, ten jednal bohužel neadekvátně, ale k žádné další ráně pěstí však na hřišti nedošlo. Zpráva rozhodčího Majerčíka se nezakládá na pravdě a je vrchol drzosti, že si toto dovolí vůbec napsat,“ uzavřely Kladruby.

 

ŤUKÁNÍ NA ČELO = DRUHÁ ŽLUTÁ KARTA

TJ Union Děčín - Březiny (Ústecký | 1.B třída sk. A)

V 78. minutě klesnul počet hráčů na hostující straně pod číslo sedm a tak nezbývalo nic jiného, než duel za stavu 5:2 dle pravidel ukončit. „Podle mého názoru mohli pokračovat v zápase, na lavičce měli náhradníky,“ tvrdil sudí, který vyloučil hostům v utkání hned trojici fotbalistů.

 

Březinám výkon rozhodčího po chuti nebyl. Jeho výroky nenechaly bez komentářů. Tak třeba například z pohledu sudího: „Po udělení žluté hráč pokračoval slovy ´Ty jsi blázen, opravdu blázen.´ Upozornění, jestli se nechce uklidnit, doprovodil slovy ´Jsi blázen prostě´ a ťukal si na čelo." Sudí to odměnil vyloučením.

 

V zápase hosté navíc přišli už ve 14. minutě o Šindeláře, který byl surově kopnut do obličeje a byl odvezen na chirurgii do děčínské nemocnice s tříštivou zlomeninou nosu.  I domácí kapitán byl za tento faul vyloučen. 

 

„V utkání musel domácí tým zvítězit, neboť rozhodčí byli pozváni na rozlučku se sezonou, což nám nechtěně potvrdil hostinský na hřišti, když rovnal stoly a řekl: Tady budou sedět rozhodčí,“ tvrdí Březinští. A originálně se hosté vyjádřili i k tvrzení, že mohli poslat do hry další fotbalisty. „Není pravda, že na lavičce byli další hráči, kteří mohli pokračovat. Byl tam jen jeden nezpůsobilý ke hře, pod vlivem alkoholu.“

 

ASISTENT UPOZORNIL NA PROHŘEŠEK, PAK BYL NAPADEN

SK Strupčice - FK Braňany Mlékárna (Ústecký | 1.B třída sk. C)

Rozhodčí předčasně ukončil i zápas Strupčic s Braňany v I.B třídě Ústeckého kraje,  a to z důvodu inzultace pomezního Slívky. Ten nebyl schopen z důvodu násilného cloumání a vrážení od Jana Vrby pro svou momentální fyzickou a psychickou indispozici pokračovat ve výkonu funkce. Vrba neunesl okamžik po svém vyloučení, kdy na jeho přestupek upozornil právě asistent rozhodčího.

 

Vrba se spoluhráčem Baksou po ukončení utkání podle zprávy rozhodčích vstoupili do jejich kabiny, kde se sudími začali hádat a postrkovat. „Pořadatelská služba v tomto okamžiku nijak nezasáhla,“ stěžovali si rozhodčí zápasu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou