MSD "D": Rozhovor s hráčem kola 22.kola Zdeňkem Simandlem

0

Vítězem 22. kola je opět hráč Velkého Meziříčí. Není to tentokrát střelec důležitých gólů, ale brankář Zdeněk Simandl. Zdeněk je odchovancem Velkého Meziříčí, s fotbalem začínal v 6 letech jako hráč v poli. Po půl roce zamířil do branky, kde v dresu Velkého Meziříčí strávil celou svoji dosavadní kariéru.

 

Zdenku, chtěl jste být vždy brankářem? Jak jste se dostal až do A-týmu Velkého Meziříčí.

 

Do branky mě to táhlo hned od začátku, protože táta taky chytal. Právě táta mi dal základy, od kterých jsem se mohl odrazit. Od žáků do dorostu se mi individuálně věnoval pan Otto Doležal. To mi moc pomohlo při přechodu do mužské kategorie. Zde jsem poznal Romana Invalda, mého kolegu. Roman vždy přichystá na trénink něco nového a jeho gólmanské tréninky jsou výborné. Díky tomu jsem teď tam, kde jsem.

 

Vychytal jste nulu, což se Vám v brance Velkého Meziříčí stává asi často, ale vyhráli jste 1:0, takže důležitá nula. Měl jste hodně práce, jak se z Vašeho pohledu výhra rodila?

 

První poločas jsme od začátku soupeře přehrávali a vytvořili si i několik standartních situací, bohužel jenom jedna skončila gólem. Soupeř ale dobře presoval a hodně běhal, což nám postupem času začalo dělat problémy. Druhý poločas ovládl soupeř, když těžil z našich chyb a lépe se pohyboval. My jsme se snažili kombinovat, ale už nám to moc nešlo a navíc jsme na sebe vzadu moc nemluvili. Tím beru část viny na sebe, protože například na špatné malé domů (v 73. minutě jedna z největších šancí Mutěnic – pozn. redaktora) mám svůj podíl viny i já, naštěstí jsem už byl venku z brány a útočník mě trefil. Další dvě vyložené šance Mutěnic vyřešila spíše obrana. Když rozhodčí pískl konec, hodně sem si oddech že je to za námi.

 

V brance se střídáte s Romanem Invaldem, máte na střídání nějaký systém (například po dvou zápasech), nebo záleží na trenérovi, koho postaví?

 

Toto záleží jen na trenérovi.

 

Za B-tým nenastupujete, jak snášíte „poloviční minutáž“?

 

Snáším to celkem dobře, každopádně se snažím být v pravidelném zápřahu, abych z toho nevypadl.

 

Jste tedy odchovancem Velkého Meziříčí, určitě jste zažil hodně trenérů. Na kterého vzpomínáte nejraději a na kterou dobu ve vaší kariéře?

 

Rád vzpomínám na Kamila Krejčího, který mě začal trénovat, když jsem přecházel z dorostu do Mužů B, dokázal tým neuvěřitelně namotivovat a přistupoval k tomu hodně profesionálně. Dále rád vzpomínám na období ve starších žácích, protože jsme postoupili z krajského přeboru do divize a byla tam výborná parta.

 

Minulý týden jsem dělal rozhovor s Robinem Demeterem, ten se na třetí ligu těší, jak vnímáte případný postup do III. Ligy Vy?

 

Nechci o tom mluvit jako o hotové věci, protože nikdy nevíte, co se stane. Řeknu jen, že mě to láká a moc rád bych si ji zahrál.

 

Taková moje oblíbená otázka, dávám ji každému hráči, kdo podle Vás obsadí poslední dvě místa a sestoupí?

 

Fotbalovému klubu z Napajedel to rozhodně nepřeji a každý hráč našeho A-týmu ví proč…. Takže řeknu Blansko a Uherský Brod.

 

Máte nějakou veselou historku z Vaší fotbalové kariéry?

 

Těch by bylo…

 

Ale něco prásknu na Pavla Simra. Od té doby co je ve Velmezu, tak si staví míče před malé vápno a trénuje doklepávání do prázdné brány. Dělá velké pokroky (smích).

 

Sledujete web fotbalunas.cz?

 

Ano nedávno jsem ho začal docela sledovat. Hlavně články ze zápasu.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou