V Soběslavi jsem spokojen, říká Tomáš Mazouch

0

Přinášíme rozhovor s Mužem 22.kola jihočeského KP. Krajní záložník Rašeliny Soběslav a velký fanoušek hokejového Motoru ČB odpovídal na otázky. Tomáš Mazouch získal v hlasování nejvíce hlasů díky svému výkonu proti Kaplici. Jeho výkon neocenili pouze fanoušci, ale i trenér se spoluhráči.

V utkání s Kaplicemi jste vyhráli po přestřelce 4:3. Odpovídá výsledek průběhu zápasu?

Řekl bych že určitě. Šance na to byli na obou stranách a bylo tam i dalších golových situací které ještě mohli změnit výsledek ale naštěstí o ten jeden víc a rozhodující jsme dali my.

Po utkání na vás pěli ódy trenér i spoluhráči, že jste byl rozdílovým hráčem. Byl pro vás zápas opravdu tak vydařený nebo vám přišel výkon stejný jako jindy?

Zápas se mi povedl, ale zase nebýt mých spoluhráčů, tak bych nedal gol a nedostal se do šancí, které jsem měl, takže dík patří určitě i jim.

 

 

Soběslav v posledních letech končí vždy těsně nad sestupem. Přitom v týmu jsou kvalitní hráči. V čem vidíte příčinu každoročních bojů o záchranu?

To je pravda v týmu na to hráče máme a sami si nedokážeme říct čím to je. Někdy se začátek sezony nepovede a pak to doháníme až na poslední chvíli. A někdy je to zase naopak když se povede začátek, horší je konec. Těžko říct, ale musíme na tom zapracovat a sbírat co nejvíce bodů v průběhu celé sezony. Ne jenom na začátku nebo na konci.

 

 

Je vám čerstvě 23 let, to znamená, že jste stále velmi mladým hráčem. Sníte o angažmá ve vyšší soutěži, nebo Soběslav opustit nechcete?

Nene. Ani jsem o tom nepřemýšlel, že bych někam šel nebo tak. Zatím jsem v Soběslavi spokojen.

 

V Soběslavi hrajete i se svým bratrem Milanem. Jaké to je spolupracovat s ním na hřišti?

Jo tak s ním spolupracovat je pro mě dobré. Na hříšti si celkem rozumíme a máme i tak trochu stejnou myšlenku, takže bych řekl, že se i dobře navzájem doplňujeme.

 

 

Slyšel jsem, že rád máte poslední slovo. Není to někdy problém při komunikaci s trenérem?

Koukám že jste na mě připraven. (smích)
Né tak je pravda, že si rád k nějakým věcem něco řeknu, ale s trenérem to problém není a samozřejmě má většinou pravdu on.

 

 

V mládeži jste působil v Sezimově Ústí, poté jste odešel do mužů Soběslavi. Určitě vás za dobu vaší kariéry vedlo mnoho trenérů. Jsou tací, kteří vám přirostli k srdci?

Ano působil. Pár trenérů mě vedlo, ale aby mi přímo nějaký přirostl k srdci to nevím. Každopádně každý trenér měl své pro a proti a každému můžu být vděčný co mě naučil.

 

 

Mnoho hráčů zažije i období, kdy chce s fotbalem skončit. Je to i váš případ?

Tak je pravda že bylo období, kdy jsem odešel ze Sezimáku a nějakou dobu jsem nehrál. Ale abych chtěl přímo skončit to určitě ne.

 

 

V dalším kole přivítáte v derby Veselí, které nyní hraje ve velké formě. Co od utkání očekáváte? Jste zastáncem fráze, že derby nemá favorita?

Co čekávám? No určitě to bude vyhecované jako každé derby. My si hlavně musíme dávat pozor na fauly a vyvarovat se standartkám, ze kterých mohou hrozit asi nejvíc.A naopak, když se dostanem do šancí musíme je proměnovat a každou příležitost využít na maximum.
A ano. Každý zápas je jiný a my budem dělat vše proto abychom uspěli.

 

A poslední otázka. Slyšel jste už o portálu fotbalunas.cz? Případně jaký máte na tento projekt názor?

Ne ještě ne. A přeju, aby se tomuto projektu v budoucnosti dařilo.

 

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho sportovních i osobních úspěchů.

 

I já děkuji za rozhovor a také všem lidem, kteří mi poslali hlas. 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou