Pro trenéra Klose krásná rozlučka! Ženy FK Rakovník prošly přes Duklu

0

Rynholec - Na umělé trávě v Rynholci sehrály druhou listopadovou neděli ženy FKR svůj poslední zápas v tomto roce. Utkání v rámci osmifinále poháru sehrály proti prvoligové Dukle Praha. Pro trenéra Milana Klose to bylo po šesti letech poslední utkání.

Pohár FAČR žen 3.kolo

 

FK Rakovník - FK Dukla Praha 3:2 po pen. (1:0)

 

Branky: 10. Landesková, 64. Králíková - 47. Soukupová, 78. Hajnová

 

Od úvodního hvizdu měly převahu hráčky prvoligové Dukly, která je momentálně na 6. místě v lize. Veškeré snažení hostujících hráček ale ztroskotalo na nepřesných nebo slabých zakončeních. Z ojedinělé šance tak udeřilo na druhé straně. V 10' vystihla nepřesnou rozehrávku Dukly Landesková a střelou na vzdálenější tyč otevřela skóre zápasu - 1:0.

 

Velkou komplikací pro rakovnické hráčky bylo zranění Brücknerové, která musela ve 24' ze hry a FKR dohrával v deseti. Do poločasu se skóre nezměnilo, a tak šly domácí hráčky do kabin s tím nejtěsnějším náskokem.

 

I ve druhém poločase byla Dukla aktivnější, což pramenilo v rychlou vyrovnávací branku. Střídající Soukupová byla na hřišti necelé dvě minuty a po povedené křídelní akci skórovala - 1:1. Rakovničanky si ale vzaly své vedení zpátky. První rohový kop v 64' byl zároveň gólovým. Lodeová se ujala standartní situace a posadila míč na hlavu Králíkové, která překonala Polákovou - 2:1.

 

I nadále platila převaha hostujících hráček, která bohužel pro domácí přinesla i vyrovnání. V 78' se ke střele na hranici šestnáctky dostala Hajnová a nedala Havlíkové šanci - 2:2. Domácím fotbalistkám se vedení v deseti nepovedlo udržet, ale nemuselo je to vůbec mrzet. Zápas šel do penaltového rozstřelu, ve kterém zvítězily a získaly tak cenný skalp prvoligového soupeře, i když až na pokutové kopy.

 

Za FKR penaltu proměnila Kubešová, Landesková, Rubešová, Bezchlebová a Lodeová.

 

Milan Klos, trenér FKR: "Tak určitě krásný pocit a hrdost na tým, jak to zvládl v deseti s jednou juniorkou a zraněnou Rubešovou. Ligový tým se neporáží každý týden. Nicméně to nic nemění na tom, že to byl dnes můj poslední zápas u týmu FK Rakovník. Rád bych touto cestou chtěl poděkovat všem zúčastněným, co se na chodu klubu podíleli, zvláště velké poděkování a obrovský obdiv patří majiteli klubu p. Učíkovi. Tento člověk udělal a dělá pro hráčky opravdu mnoho a mě jenom mrzí, že si toho některé holky neváží. Děkuji také všem hráčkám, které jsem za těch šest let poznal a vedl. Pro mě to bylo velice poučné období a dost mi to dalo i do osobního života. Holky ještě jednou moc děkuji za dnešní zápas. Vždy na Vás budu rád vzpomínat."

 

FKR: Havlíková - Brücknerová, Kubešová, Králíková, Erbová – Rubešová, Bezchlebová (K), Fedorková, Lodeová – Mynajová, Landesková. Trenér: Milan Klos.

 

Dukla: Poláková - Rzycká, Novotná, Adámková, Pakostová, Dvorská, Zemjánková, Kozlíková (K), Houbová, Rychtarová, Beránková. Střídaly: Hajnová, Hrobská, Soukupová, Lupačová a Macečková (všechny o poločas).

 

Autor: Zdeněk Andr, upraveno redaktorem

 

 

 

 

 

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou