FOTO: Senzace! Dobříš vyřadila třetiligové Litoměřicko

0
Ve svém druhém pohárovém utkání nastoupili dobříšští fotbalisté proti týmu z ČFL. Překvapivě, ale zaslouženě postupují do druhého kola soutěže divizní borci. První půli poznamenalo brzké odstoupení Dorta. Hosté sice byli nebezpečnější, výraznější převahu si ale nevytvořili. Po změně stran se hrál vyrovnaný duel, ve kterém domácí fotbalisté za svým soupeřem nezaostávali a vypracovali si více gólových příležitostí. O výsledku rozhodla jediná branka z penalty, která rozradostnila opět početnou návštěvu dobříšských fanoušků.

Litoměřičtí hráči byli v úvodu nebezpečnější, naopak dobříšské fotbalisty rozhodilo zranění Dorta, který musel odstoupit již v 10. minutě. Jelínek nevyužil centr z pravé strany, vedle branky zamířil z otočky Šlehofer a po přihrávce Šimkovského se neprosadil zblízka Procházkou tísněný Surmaj. Následně přišly i šance Dobříše. Po úniku Maryšky se neprosadil Junek a brankář hostů Starczewski se vyznamenal při další šanci stejného hráče. Podobně si na druhé straně vedl i Šedivý, když vytáhl přímý volný kop Hanuše. Na konci první části utkání přišly i další možnosti Dobříšských, avšak unikajícímu Maryškovi stačil obránce ukopnout míč a J. Šrain nezužitkoval narážečku domácího útočníka.

 

Ve druhé půli čekali diváci nápor favorizovaných hostů, ten však nepřišel. Naopak nejprve přímý volný kop Rychlíka lehce tečovaný Talůžkem jen těsně minul branku a v 50. minutě byl v pokutovém území faulován Maryška. Penaltu bezpečně proměnil Robert Talůžek. Ani za tohoto stavu nepustili domácí hosty do výrazného tlaku. Domácí stopeři si opět zopakovali svou akci z úvodu druhé půle, avšak ani tentokráte nemířil Talůžek hlavou na branku. Dobříšští se ubránili při závaru po rohovém kopu Šimkovského a mohli zápas rozhodnout několika vyloženými příležitostmi.

 

Střela V. Šraina minula branku, po úniku Maryšky dvakrát atakoval hostujícího gólmana J. Šrain. Nejnebezpečnější příležitost Litoměřicka připravil nechtěně domácí Procházka, jehož malou domů musel Šedivý vykopávat z brány. Masopust poté zabránil v šanci Surmajovi a Dobříšští si připravili další velké příležitosti. Po akci Procházky neuspěl V. Šrain, dorážku jeho bratra vykopl protihráč z brankové čáry před šestnácku, odkud O. Puchmajer trefil břevno. Nebezpečně z dálky střílel i V. Šrain těsně vedle tyče. Ani v závěru se hosté neprosadili. Obránci stačili odvrátit centr Hanuše a střelu Surmaje vychytal Šedivý.

 

Dobříšští tak mohou čekat na los druhého kola, který by měl přivést ještě atraktivnějšího soupeře.

 

MFK Dobříš - FK Litoměřicko 1:0 (0:0)

Branka: 50. Talůžek (pen.)

Sestava Dobříše: Šedivý – Procházka, Talůžek, Rychlík, M. Puchmajer – Junek (81. Karas), J. Šrain, O. Puchmajer, V. Šrain – Dort (10. Masopust), Maryška (90. Petrlík)

Sestava Litoměřicka: Starczewski – Šimkovský, Seidl, Šlehofer, Hanuš – Trýzna, Jelínek, Kalaš, Valenta, Faust – Surmaj

Náhradníci: Heřman, Štrancl, Frank, Dvořák, Zahálka

Rozhodčí: Musil – Hurych, Dobrý

Diváci: 500

 

OHLASY K UTKÁNÍ

Hrající trenér Dobříše Jiří Rychlík: "Samozřejmě jsem spokojen nejen s výsledkem, ale hlavně s bojovností a obětavostí hráčů. Ukázalo se, že to je cesta k dalším úspěchům. Jen bych trochu brzdil přílišnou euforii z výsledků v poháru, která může mít i negativní dopad na hráče."

 

Trenér Litoměřicka Anton Mišovec (pro oficiální web FK Litoměřicko): "Nebudu zastírat, že s výsledkem nejsem spokojený, přijeli jsme do Dobříše pro postup, rozhodlo naše nedůrazné řešení finální části, mnohdy chyběla i větší odvaha v zakončení. Namísto překvapivé střely jsme ještě přihrávali. Před penaltou jsme nezvolili správné řešení vzniklé obranné situace, domácí se pak zaměřili především na uhájení jednobrankového vedení. Svoji otevřenou hrou jsme jim nabídli několik příležitostí, které jsme přestáli, bohužel nedokázali jsme žádnou z mnoha našich akcí přetavit alespoň ve vyrovnání."

 

Autor: R. Weber pro oficiální web klubu MFK Dobříš, upraveno redaktorem


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou