Češi budou na amatérském EURU znovu bojovat o medaile

0

Morzine (Francie) – Fotbalisté 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí zvládli úspěšně projít nejen základní skupinou, ale také i nevyzpytatelným čtvrtfinále, ve kterém vysoko porazili Španěly 6:0. Český zástupce na evropském šampionátu amatérských týmů tak po čtyřech letech opět živí naději na další medailový úspěch. Před čtyřmi lety totiž Frýdlantští získali na turnaji v rakouském Kleinarlu stříbrné medaile.

V krásném prostředí francouzských Alp si Frýdlant v základní skupině postupně poradil s Itálií (Italia Piedemulera) 2:1 – branky Frýdlantu: A. Šigut, vlastní. Dále porazil švýcarský FC Gspon 4:2 (A. Šigut, Myšinský, Němec, M. Šigut) a na závěr v boji o prvenství ve skupině udolal belgický celek USFC Elsenborn 3:0 (M. Chlebek, Němec, Žáček). „Byli jsme si vědomi, že pokud nechceme hrát ve čtvrtfinále s ruským celkem, musíme Belgičany porazit. Neříkám ale, že by si kluci na zatím bezkonkurenční Rusko nevěřili. Po celý průběh turnaje panuje mezi klukama výborná atmosféra. Máme na drese lvíčka na prsou a podle toho se musíme také na hřišti i rvát. Byl bych rád, kdyby si vyřazovací boje užili nejen samotní hráči, ale také i naši fantastičtí fanoušci, kteří nás bouřlivě povzbuzují," svěřil se před vyřazovacími boji hrající kouč frýdlantských fotbalistů Michal Chlebek.

Čtvrtfinále se Španělskem bylo vlastně reprízou posledního finále. Před čtyřmi lety tehdy slavil úspěch po penaltovém rozstřelu soupeř. Tentokráte se vyřazovací duel stal jasnou kořistí Frýdlantu. Ten si s týmem Alhama FC snadno poradil 6:0, když se o dvě branky postaral M. Chlebek a další góly pak přidali postupně Němec, Myšinský, Polach (z penalty) a Žáček.

„Moc si to tady užívám, hlavně tu úžasnou atmosféru. Jsem nadšená i z toho, jak frýdlantští kluci bojují a jdou si za svým cílem. Určitě to bude něco neopakovatelného," svěřila se krátce po zápase se Španěly starostka města Frýdlant nad Ostravicí Helena Pešatová. „Španěly jsme si v jejich předešlých zápasech poctivě odkoukali. Je to ale úplně jiný tým, než před těmi čtyřmi roky. Na mě osobně působili trošku těžkopádně. Zápasu určitě pomohla naše brzká branka přímo z rohového kopu. Takové branky moc nepadají. Kluci chytli vítr do plachet a po druhé brance jsme utkání již kontrolovali. Hráči hráli zodpovědně, což je třeba vyzvednout," doplnil hodnocení před semifinále s Ukrajinou asistent trenéra Robert Černý.

Frýdlant se tak v neděli popere o postup do finále s ukrajinským FC Obolon Krust. Druhou semifinálovou dvojici pak tvoří fotbalisté Ruska a Itálie.

 

AUTOR: ROBERT SCHEDLING

 

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou