Před začátkem jara – díl třetí: Týmy, které budou chtít zvládnout záchranářské boje

0

Na závěr našeho miniseriálu se podíváme na kluby, které díky svému postavení v tabulce nemohly v zimě příliš odpočívat. Jsou totiž po podzimu přímo ohroženi sestupem a na jaře je čekají záchranářské boje. Podíváme se, jak jsou na tom těsně před startem ve Světlé, Žirovnici Havlíčkově Brodě a Herálci.

 

Bohemia Světlá n/S – 11. místo a 14 bodů

A mužstvo FK Bohemia Světlá nad Sázavou skončilo po podzimní části krajského přeboru se ziskem čtrnácti bodů stejně jako před rokem na jedenáctém místě.

To znamená, že světelští fotbalisté přezimují na čtvrtém místě od konce tabulky a na jaře je čekají záchranářské práce pro udržení krajského přeboru.

  „Věděl jsem, že přebírám velice úzký kádr mužstva, ve kterém pravděpodobně navíc skončí starší hráči (Petrus, Kafka, Pecha, Císař) a který má problémy s defenzívou, protože v minulé sezoně obdržel druhý nejvyšší počet branek v soutěži. Snažil jsem se mužstvo posílit, ale příchody nových hráčů nedopadly podle mých představ. Přišel jen Josef Klaus,“ ohlíží se za podzimem trenér František Polák.

 „Čeká nás hodně práce. Jestli chceme pokračovat v krajském přeboru, potom musíme především posílit kádr mužstva. Protože s tím současným bychom měli v soutěži obrovské problémy,“ pokračuje zkušený lodivod.

 

Změny v kádru jsou následující:

 

Příchody: Pešek Jan – hostování Ledeč, Miřácký Jan – hostování Tis

Odchody: Klaus – konec hostování, Císař a Štros – hostování Leština u Světlé

 

Příprava:

 

Světlá – Habry                         6:0 (0:0)

Pardubičky – Světlá                 0:1 (0:1)

Kácov – Světlá                         3:1 (2:0)

Hlinsko – Světlá                       4:2 (4:0) 

Havlíčkův Brod B – Světlá      0:0

Světlá – Speřice                       1:1 (0:1)

 

Slavoj Žirovnice -  12. místo a 13 bodů

 

Tým Leoše Mitase se potýkal s matnými výkony zejména v druhé polovině podzimu, ve které tým sklouzl až na 12. místo. „Když se koukneme na to, kolik dostáváme gólů, je příčina víceméně jasná. Dělali jsme obrovské množství chyb obraně, za které jsme platili góly,“ věděl hned po skončení podzimu kouč.

Bohužel ani zimní příprava zlepšení v tomto směru nepřinesla. Slavoj k tomu citelně oslabil odchody Vojtěcha Kněžínka a Lukáše Dýnka, pomoci by mohl Marek Dvořák z Pelhřimova.

 

Příprava:

FC Slavoj - Amaliendrof                    1:6 (1:4)

FK Pelhřimov - FC Slavoj                  4:0 (0:0)

FC Slavoj – Luka n/J                          2:6 (1:4)

 

Havlíčkův Brod B – 13. místo a 11 bodů

Slovan zažil celkově bouřlivé zimní období. Liknavost a macešský přístup pánů z radnice zahnal fotbalový klub (starající se o volný čas cca tří stovek dětí a dospívajících) a především jeho funkcionáře do kouta. Vedení klubu v čele s O. Pavlasem (toho času mimo jiné trenérem B týmu) odstoupil. Následovala demise všech trenérů, kteří se tak jednoznačně za vedení postavili. Vše pokračovalo typicky českou mediální přestřelkou, během které se představitelé města snažili horkou jehlou zalátat to, co svým přístupem nechali prasknout a zajít do krajností. Tréninkový chod se tak na mnoho týdnů zastavil a teprve soutěžní jaro ukáže, jak neblahý dopad to na jednotlivé týmy bude mít. A to A tým i B tým jsou po podzimu v tabulkovém suterénu, takže spíše potřebovali kvalitní přípravu, než nucenou přestávku.

Brodskou rezervu převzali trenéři Jiří Pabousek a František Souček (otec objeveného slávistického střelce Tomáše Součka), kteří se budou snažit nasměrovat tým do klidnějších vod tabulky.

 Sestava se bude, stejně jak tomu bylo u rezervy Velmezu, odvíjet od A týmu.

Na našich hráčích je vidět v některých momentech nezkušenost, ale při věku hráčů je to logické (většina hráčů je ve věku 17 – 20 let). Doufejme, že se chyb z přípravných utkání vyvarujeme a budeme se po herní a výsledkové stránce jen zlepšovat" vyslovil se pro média nový šéf lavičky Jiří Pabousek.

Příprava:

Havlíčkův Brod B - TJ Rantířov         4:2 (3:0)

Havlíčkův Brod B – Světlá                 0:0

Havlíčkův Brod B  - TJ Dobronín      6:2 (2:1)

 

Sokol Herálec  - 14. místo a 10 bodů

Sokol předcházela z minulé sezóny dobrá pověst, ale hodně pozměněný a celkem úzký kádr to měl na podzim hodně těžké. Po vcelku slibném úvodu přišla dlouhá šňůra zápasů bez bodu, která přikovala tým vedení koučem Bohuslavem Burešem spolehlivě ke dnu tabulky. Trenér Bureš po podzimu u týmu skončil.

Mužstvo převzal  Jiří Moravec. Ten ví, že ho nečeká lehký úkol -tým se nepodařilo nijak výrazně posílit (na zkoušku se objevil Beneš) a po posledním přípravném utkání  s Vrchovinou B přiznal: „Generálka mě nepotěšila. Vzadu děláme strašné chyby, po nichž inkasujeme. Kvůli trestům nám navíc ze sestavy vypadne Hamák s Boháčem, takže příště nastoupí každý, kdo má ruce a nohy.“

 

Příprava:

 

HERÁLEC ZR – H. BOROVÁ 3:2

HERÁLEC - MORAVEC       0:4

HERÁLEC – VRCHOVINA B 1:4


 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou