Před začátkem jara - díl první: Papírový favorité a Černí koně podzimu

0

 Začátek jarních bojů v KP Vysočiny je na dohled, týmy ladí poslední detaily, a tak je na čase se podívat trochu podrobněji na jednotlivé účastníky soutěže.

 

Od vedoucí Velké Bíteše jsme zatím podklady nedostaly, tak se podíváme k předsezónním papírovým favoritům – Jemnicku a Humpolci a dále zjistíme co je nového u dvou celků, které mohou být s podzimem každopádně spokojeni. Řeč bude totiž o Sapeli Polná a Přibyslavi.

 

Jemnicko – 2. místo a 31 bodů

Co se týká podzimu, tak s tím panuje v Jemnicku spokojenost: „udělali jsme si klubovou šňůru neporazitelnosti 11 kol. Držíme kontakt s překvapivým lídrem z Bíteše. Na třetí Polnou máme rezervu sedmi bodů. Samozřejmě jsme měli v některých zápasech štěstí, ale to je někdy potřebné. Dobré bylo, že se nám nikdo vážně nezranil“ ohlíží se za podzimní částí asistent trenéra Zbyněk Kincl.

Během zimní přípravy se kádr jednoho z favoritů soutěže nijak neoslabil. Do týmu byli zařazeni dva dorostenci a jeden hráč z B týmu, realizační tým rovněž zůstal beze změn.

„Zimní příprava nebyla ideální, vzhledem k pracovním povinnostem jednotlivých hráčů, ale připraveni bychom měli být dostatečně. Na jaře chceme hrát atraktivní fotbal, pokud to půjde, tak se chceme dostat do čela a tam zůstat. Rozjezd máme ale těžký. Jedeme do Polné a tam to v neděli dopoledne není lehké. O postupu zatím nemluvím, neboť není pro nás prvořadý “ uzavírá své hodnocení Zbyněk Kincl.

 

 Přípravné zápasy:

1. FC - Třebíč B   4:3

1.FC - Rabbs a/T (Rakousko)   0:4

1.FC - Třebíč A   1:8

1.FC - M. Krumlov 0:7

 

 

Sapeli Polná – 3. místo a 24 bodů

Pro mnohé nečekaný bronzový tým první části soutěže. Opravdový černý kůň podzimu, kterému hodně pomohl ostrostřelec Jakub Szabó a jeho 16 branek.

„Postavení v tabulce nás těší, po pomalejším rozjezdu se nám podzim vydařil. Soutěž je však vyrovnaná, po pár zápasech může tabulka vypadat jinak. Já ale věřím, že jsme schopni to postavení v tabulce udržet. Chceme týmy před sebou potrápit. Pokud chytneme začátek jara, tak nevidím důvod, proč bychom se měli bát poprat o nejvyšší příčky“, vyjádřil se pro média trenér Sapeláků  P. Dvořáček.

"Co se týče změn, nebude to nic dramatického, ale ještě není vše jasné. Zkoušíme jednoho mladíka, náš postarší kádr potřebuje omladit. Dva starší kluci asi na jaře hrát nebudou. Ale vše bude jasné kolem 20. března. Pozitivem je, že se po vyléčení vrací na hřiště náš kanonýr David Padrnos" – doplňuje trenéra jeho kolega z realizačního týmu Jiří Babínek.

 Přípravné zápasy:

Sapeli Polná  - FC Hlinsko 4:2 (1:1) 3x Dvořáček, Vystrčil

Sapeli Polná – Nová Ves 1:3 (0:2) Dvořáček

Sapeli Polná - SK Přibyslav 2:4 (0:1) 2x Dvořáček

 

 

Přibyslav – 4. místo a 23 bodů

Tým patřil k příjemným překvapením a v Přibyslavi vládla po podzimu dobrá nálada. Tým skončil nečekaně vysoko, ale díky oslabení bude dobité pozice těžko hájit.

Přes zimu došlu ke změně jednak na trenérské židli: po dvou a půl letech skončil Radek Havlíček, kterého nahradil František Prchal, trenér místního dorostu. Ale hlavně došlo k citelnému oslabení kádru. Odešel nejlepší střelec týmu Matěj Vopršal, špílmachr Miloš Krčál laboruje s kotníkem a pro většinu jara bude mimo hru, navíc Libor Smejkal a Tomáš Musil museli přerušit kariéry kvůli zraněním kolene. V kolonce příchodů naopak svítí 0. Vedení se rozhodlo doplnit tým hráči z béčka a dorostu, aby získali zkušenosti a herní praxi v krajském přeboru pro léta nadcházející, což bude asi hlavní cíl jara.

Společnou přípravu Přibyslav zahájila 1.2. - na leden každý hráč obdržel individuální tréninkový plán.

 Přípravné zápasy:

Přibyslav-Polička 0:0

Přibyslav- Thaya (Rakousko) 4:3 (3xVopršal,Adamec)

Přibyslav-Speřice 1:1 (Vopršal)

Přibyslav-Sapeli Polná  4:2 (2xVopršal,Škacha, Vostál)

 

 

Humpolec – 5. místo a 22 bodů

V Hliníkově městě na rozdíl od předchozích týmů spokojeni s podzimem nejsou.

“ Máme málo bodů, sehráli jsme zbytečně remízové zápasy (s Velkou Bíteší, s H. Brodem a s M. Budějovicemi), dostali jsme góly po obrovských chybách. Kdybychom jsme měli o 6 bodů více, byla by spokojenost větší“, prozradila nám vedoucí Humpolce Jitka Beránková. O to těžší to bude mít další velký favorit soutěže na jaře.

Z kádru nehlásí žádné změny, Humpolec pracuje dlouhodobě se svými hráči, zapracovává hráče z B týmu a dorostu. „Změnili jsme malinko zimní přípravu, zaměřili jsme se víc na odrazovou sílu, obratnost, koordinaci  a hlavně jsme začali zařazovat průpravné hry, vypustili jsme atletickou dráhu“, hodnotí přípravu vedoucí týmu.

 Přípravné zápasy:

Humpolec - Slavoj Polná  3:4

 Humpolec - Stará Říše  3:2       

 Humpolec - Bystřice  n/P.   5:1

Humpolec - Hlinsko    4:0

Humpolec - Ledeč n.S.     4:1    

 Humpolec - Pelhřimov 0:0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou