Podzimní hodnocení sezóny-TJ Sokol Sudice

0

Naše otázky zodpověděl obránce Sudic Lukáš Kartous.

Dobrý den, jak hodnotíte podzimní část sezóny? 

Zdravím. Podzim hodnotíme pozitivně. Cílem bylo pohybovat se v horní polovině tabulky a vyhnout se tak bojům o záchranu, což se po podzimu myslím daří. 

Po podzimu jste na šestém místě místě. Panuje s tímto umístěním spokojenost? 

Šesté místo je za daných hráčských možnostech uspokojující. 

Kdo patřil k pilířům vaší sestavy?

Mezi hlavní pilíře bych zařadil ty hráče, kteří jsou schopni dojít alespoň na 10 z 11 podzimních zápasů…

Čím si vysvětlujete, že se vám moc nedařilo venku? 

Časté změny v sestavě, nedostatek hráčů a nedisciplinovanost některých spoluhráčů… 

Závěr sezóny nebyl moc dobrý, čemu tento fakt přikládáte? 

Ono už to tak prostě v té naší „lize“ bohužel je. Počáteční nadšenost se mění v nechuť a nezájem některých hráčů. Musím zmínit i to, že jsme pořád lidi a i zranění se nám nevyhýbá.

Takřka celý podzim jste odchytali s útočníkem Petrem Kubjatkem. Jak to vypadá s brankáři pro jarní část sezóny?

S gólmany je to u nás hodně špatné, nicméně se pokusíme na jaro něco vymyslet, aby se Petr mohl postavit po bok nejlépe střílejícího hráče „naší ligy“!!! 

Který zápas hodnotíte jako váš nejlepší, a který jako nejhorší?

Nejlepším zápasem hodnotím ten domácí proti Hněvošicím. Podařilo se nám zvítězit po slušném výkonu proti do té doby vedoucímu celku tabulky. Na druhou stranu byl to i nejsmolnější zápas, ke konci se nešťastně zranil náš kapitán a podzim pro něj skončil…Ten nejhorší byl určitě v Závadě. Ještě hodinu před zápasem to vypadalo, že kopačky opráší štamgasti místního Sport baru…Výsledek a předvedená hra tomu odpovídaly…

Jak bude vypadat příprava na jarní část sezóny?

Příprava na jarní sezónu žádná nebude, jelikož jsme ještě neukončili tu podzimní!!!

Plánujete posílit mužstvo?  

Posílit mužstvo by bylo vhodné, možnosti jsou však omezené. Budeme velice rádi alespoň za toho gólmana… 

Koho vidíte za největšího favorita na postup? 

Jako favorita nevidím nikoho, každý je porazitelný a nemyslím si, že je někdo až tak suverénní…Otázka by spíše měla znít: „Kdo si myslíte, že má zájem postoupit do okresního přeboru?“ 

 

Pokud dovolíte, měl bych i já pár dotazů na Vás: 

Myslíte si, že administrativní požadavky, které chodí ze svazu, pomůžou udržet fotbal na malých vesnicích? (např. ukončení všech hostování a všichni na přestup!!!)

Myslím si, že určitě ne. Je to bohužel typické pro náši zem. Dáte někomu, kdo tomu nerozumí funkci, a ten aby ukázal, že je potřebný, tak vymýšlí nesmysly, které nemůžou fungovat. Stejně jako teď s tím, že se budou rušit hostování, a vše na přestup. Přeci na hostování ten "vesnický fotbal" stojí. Kde mají ty vesnické kluby najít prostředky, aby draze vykupovali hráče s jiných klubů. Navíc tito hráči, kteří ve svých mateřských klubech nenašli uplatnění tak přijdou o možnost zahrát si sport, který je baví. Je to cesta do pekel, a to se všude říká, jak se podporuje sport.

Kolik zbývá sezón vesnicím o menším počtu obyvatel? 

Já doufám, že ještě mnoho, že se tam nahoře vzpamatují a nenechají to padnout, protože tak spousta vesnic příjde o jediné sportovní vyžití a zábavu. Navíc "vesnický fotbal" má své osobité kouzlo, takže budu optimista, a věřím, že ta nesmyslná nařízení nebudou uvedena v praxi.

 

Na závěr Vám chci poděkovat, spolupráce s Váma byla celý podzim výborná. Odvádíte dobrou práci, která Vám zabere spoustu času. Díky.

 

Děkuji za rozhovor. Rovněž já děkuji za spolupráci v podzimní části sezóny.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou