Oficiální vyjádření Jesenice ke kontumaci zápasu se Sedlčany C

0

Včera jste si mohli přečíst vyjádření hráče Jesenice Tomáše Hulínského, který nám poslal svůj pohled na kontumaci zápasu posledního podzimního kola Jesenice - Sedlčany C. Nyní vám přinášíme oficiální vyjádření Jesenického klubu, tak jak bylo odesláno na vedení okresního fotbalového svazu.

Adresováno: Sportovně technická komise, Disciplinární komise, Komise rozhodčích a Výkonný výbor okresního fotbalového svazu

Věc: Vyjádření funkcionářů, hráčů a sponzorů TJ Sokol Jesenice k rozhodnutí Disciplinární komise OFS Příbram – spisová značka DR2015016561

 

 

Vážení funkcionáři a členové komisí OFS Příbram,

jménem všech výše uvedených, si vám dovolujeme zaslat naše vyjádření, nesouhlas a rozčarování nad vaším rozhodnutím o kontumaci a peněžité pokutě zápasu č.  201521BA3B1102 mezi oddíly TJ Sokol Jesenice a TJ TATRAN Sedlčany „C“, zapsané dne 12. 11. 2015.

Je pro nás velmi nepochopitelné, že Disciplinární komise takto rozhodne a to i bez ohledu na písemné doznání o administrativní chybě rozhodčího utkání pana Petra Buriana, které bylo zasláno na OFS Příbram ještě před jeho rozhodnutím, uvedeným rozhodčím. Odpověď funkcionáře Disciplinární komise našemu funkcionáři, že ho nic nezajímá, pouze to, co je v zápise, a pokud s tím nesouhlasíme, abychom se odvolali k Výkonnému výboru OFS Příbram, je pro nás alarmující a vizitkou, jak komise pracuje a funguje. Nechápeme, proč výše uvedená komise před svým rozhodnutím si nepozvala funkcionáře či kapitány obou mužstev vč. rozhodčího tak, jak tomu v jiných případech bylo.

Naše TJ Sokol Jesenice je schopna doložit, že hráč Zbyněk Švagr,který byl v zápise o utkání uveden jako střídající, na tomto zápase vůbec nebyl přítomen, tudíž nemohl do zápasu nastoupit jako střídající hráč. Dále nám přijde absolutně absurdní, když k podání odvolání je z OFS Příbram požadováno písemné doznání některého z funkcionářů či hráčů utkání ze strany soupeře TJ TATRANU Sedlčany. Ač nám někteří z oslovených hráčů i funkcionářů TJ TATRANU Sedlčany tuto chybu v zápise, způsobenou hlavním rozhodčím zápasu panem Petrem Burianem, potvrdili ústně a do očí, veřejně i písemně toto potvrdit z určitých důvodů odmítli, jelikož prý chtějí ještě v Sedlčanech chvilku fotbal hrát. Z důvodu výše uvedeného jsme nemohli podat odvolání v termínu. Rovněž bychom přišli o další nemalou finanční částku. Už teď jsme dost rozčarováni tím, že ten, kdo chybu způsobil, je jediným, kdo za svou účast v utkání dostal zaplaceno a ten, který na hřišti férovým způsobem zvítězil, je nyní potrestán nejen kontumací 0:3, ale také vysokým finančním postihem.

 

Je spravedlivost na OFS Příbram opravdu tak slepá? Dovolte nám citovat jeden výrok z naší známé pohádky –„ Pane financ, já mám dokazovat to, co nejsem a co jsem neprovedl???“

Jsme si plně vědomi, že i náš funkcionář oddílu - družstva podepsáním zápisu bez dostatečné kontroly zápis rozhodčímu potvrdil. Plně důvěřoval rozhodčímu utkání, jelikož před potvrzením ho rozhodčí ústně informoval o výsledku utkání, počtu střídajících (5) a o počtu žlutých karet – vše souhlasilo. Dále si dovolujeme pouze podotknout, že v zápise o utkání je spousta dalších chyb a časových nepřesností. Náš oddíl TJ Sokol Jesenice velice uvítal elektronický způsob zápisu o utkání, ovšem zatím nejen plno funkcionářů, ale hlavně rozhodčích v tomto směru dělá spoustu chyb a pouze podotýkáme, že jediní rozhodčí jsou placeni.

Tuto naši zkušenost budeme nyní šířit mezi všechny oddíly okresu Příbram a média, jelikož jak vidno, lidská spravedlnost u nás zřejmě nemá místo.

Závěrem bychom vás chtěli informovat o tom, že nyní náš výkonný výbor bude důkladně zvažovat, za v příštím soutěžním ročníku vůbec naše družstva přihlásit do soutěží řízené OFS Příbram. Díky tomuto problému a zkušenosti nyní, především starší hráči našeho družstva, přemýšlí o ukončení kariéry, jelikož jsou tímto jednáním znechuceni a dovolte citovat některá jejich slova: „Dnes se nerozhoduje na hřišti, ale u kulatého stolu na OFS Příbram“. Velice nás zklamalo, ale zároveň jsme se přesvědčili o přístupu sedlčanských funkcionářů a hráčů. Dále jeseničtí hráči zvažují, zda vůbec mají na jaře proti Sedlčanům nastoupit, jelikož jejich zkušenost z podzimního kola soutěže hovoří za vše.

Pevně věříme, že spravedlnost nakonec zvítězí.

Sportu zdar a fotbalu zvlášť.

Funkcionáři, hráči a sponzoři TJ Sokol Jesenice.                                    


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou