Máme za sebou polovinu podzimní části soutěže

0

Je za námi polovina soutěže podzimní části OP Prachatická a pohled do tabulky říká, že letos bude boj o postup do I.B třídy velmi zajímavý. 

Z počátku byli za favority pasováni Záblatští a spolu s nimi Tatran Volary, Husinec a již loni dobře hrající Nebahovy, jenže ty letos mají zatím výsledky jak rozbouřené moře. No, odehraných sedm kol ale napovídá o rozložení sil trochu jinak, Záblatí a Husinečtí drží břímě favorita, ale kdo čekal, že jim budou šlapat na paty Vitějovičtí? Volary jsou zatím dlužny své pověsti a je to spíše boj se sebou samotnými. Týmu evidentně neprospělo, že v soutěži je ještě rezerva stejného klubu, která je dosud absolutně nejslabší a fotbalu ve Volarech to asi moc nesvědčí.   Tabulka je nyní rozdělena tak, že celky od prvního do sedmého týmu mají šanci míchat postupovými ambicemi a rozdíl mezi Záblatím a sedmým celkem je devět bodů. Dub, probouzející se Zdíkov, Borová Lada, tak trochu zklamání ze Šumavských Hoštic, Horní Vltavice, Zbytiny a rezerva Volar je druhá část, která si to zřejmě rozdá o Černého Petra.    Co přineslo sedm kol podzimu, je to, že se hraje docela pěkný fotbal a jen škoda posledního výstřelku hráčů Borových Lad, kdy zavdali svým chováním podnět pro disciplinární komisi. Napadení rozhodčího hráčem Hovorkou, s nevybíravým slovním doprovodem, druhý vyloučený hráč byl Zbořil a tak oba mohou za své nesportovní projevy očekávat tvrdý trest.Toto jsou věci, které nepatří nejen do fotbalu, ale ani celkově do sportu. Je to škoda, na jinak v klidu probíhající soutěž. Oba budou muset nést následek za to, že HR v 86. minutě ukončil předčasně utkání.   První část ukázala, že nejlépe střílející hráč loňské sezóny Martin Sedlák střílí i letos, ale je zatím z Volarského týmu sám. Záblatští předvádí jednoduchý a pěkný fotbal. Tým táhne David Lachkovič, který je podporován zbytkem týmu a je to vidět na výsledcích. Poslední zápas s husineckým Slavojem přinesl nadprůměrný zápas, kterému by možná svědčila i větší návštěva. Husinecký tým je kolektiv, který se spoléhá na zkušenosti Jiřího Zeleného a výborného myšlenkáře fotbalu kapitána Vazura, ti dva dokázali kolem sebe stmelit solidní tým, který zatím bojuje velmi dobře.   Okresní přebor na Prachaticku, letos ve 14členné podobě, nabízí zajímavé fotbalové menu a je dobře, že oproti minulým letům se hraje solidní fotbal s dobrými zápasy i zajímavými výsledky.   Nyní se tedy jde do druhé fáze podzimu a jak fotbalové přísloví praví, co nahraješ na podzim, na jaře jako když najdeš.   Autor: Ladislav Beran

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou