Co nám přinesla uplynulá sezona?

0

Máme tu konec sezony 2014/2015 a je to nejen konec fotbalové soutěže okresního přeboru, ale také konec první sezony našeho webu fotbal u nás. A co vše nám tato fotbalová sezona přinesla? 

Uplynulá sezona nám přinesla velkou spoustu překvapení, radosti a nutno říci, že minimum zklamání. Čtrnáct účastníků začalo sezonu 2014/2015, ovšem ukončovalo ji pouze třináct týmů. V průběhu sezony se se soutěží rozloučila rezerva Úpice. Příčinou byly pravděpodobně finanční problémy spolu s nedostatkem hráčů pro dvě mužstva. Pozitivum toho však bylo, že právě díky odhlášení Úpice se s okresním přeborem nikdo nerozloučil. Jediný, kdo byl ohrožený sestupem byl tým Lánova, který ale přehrál v barážovém utkání Volanov 2:3 po pokutových kopech a slavil tak udržení mezi okresní elitou. Radost měla také rezerva Bílé Třemešné, které doplnila okresní přebor právě po odhlášení Úpice. Nutno dodat, že právě Bílá Třemešná byla nejlepším týmem III. třídy a postup si plně zasloužila. Pojďme na druhou stranu tabulky. Tu s třiapadesáti body a skóre 67:52 ovládly Staré Buky. Příjemné překvapení soutěže si celkové prvenství zajistilo především skvělým tažením v jarní části soutěže. Simpatickým dojmem však působila celá první čtyřka, tedy ještě Vítězná, Kunčice a Vrchlabí "B". Druhá Vítězná, která se v loňské sezoně zachránila v okresním přeboru až brankou v 90. minutě v posledním kole, spoléhala především na nestárnoucího Víťu Robka. Ten opět ukázal, jak velkou osobností pro svůj tým je. Třetí Kunčice naopak spoléhaly na bratrské duo Jeřábkových, kteří svůj tým nakonec dotáhli až do I.B. třídy. Ano, po odřeknutí vítěze ze Starých Buký i druhé Vítězné to jsou právě Kunčice, které si v příští sezoně zahrají I.B. třídu. Vystřídají zde po dlouholetém působení svěřence (teď již bývalého) trenéra Zeirise z Mladých Buků. Těm se nepodařilo soutěž zachránit a nakonec se budou muset spokojit právě s okresním přeborem. Prioritou však bude návrat do vyšší soutěže. No a konečně čtvrté Vrchlabí, které hrálo svá utkání na azilovém hřišti v Dolní Branné. To však nebránilo fantastickým návštěvám i 200 diváků! Možná i proto se Vrchlabí prezentovalo jedním z nejlepších fotbalů v okresním přeboru. 

Pojďme si přidat pár nej:

Nejlepším týmem se tedy staly Staré Buky (53), nejméně bodů nakonec získal Lánov (18).

Nejlépe střílejícím mužstvem se stala rezerva Vrchlabí a to za 79 vstřelených branek, nejméně branek (39) vsítil Mostek. 

Nejlepší defenzivou se může chlubit Sokol Vítězná s pouhými 34 obdrženými brankami, naopak nejvíce branek ze své sítě tahali společně Lánov a Bohuslavice (80).

Nejlepší exekutory pokutových kopů mají jespíše v Kunčicích, kde si připsali +5 bodů po rozstřelech. 

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou