Na pár slov s Tomášem Salvou: Od příští sezóny musím někde najít čas a začít trénovat

0

Trochu opožděně Vám ještě dnes přinášíme pravidelný čtvrteční rozhovor s hráčem kola. Tomáše Salvu jste si hvězdou týdne zvolili za jeho bojovný výkon a skvělé napadání při víkendovém utkání Sokolu Šindelové. V rámci jeho vítězství jsme si tedy nyní připavili společný rozhovor, ve kterém Tomáš hodnotí víkendové utkání a sezónu v podání Šindelové, ale popisuje také své fotbalové začátky a cesty. Tak si nenechte jeho slova rozhodně ujít. "Jsem obrovský fotbalový nadšenec, nejen, že ho rád hraji, ale také ho bedlivě sleduji.", popisuje svůj vtah k fotbalu naše hvězda týdne. 

Jak byste nám ohodnotil vlastními slovy Vaše víkendové utkání?
Určitě spokojený nejsem ani s výsledkem a ani naší předvedenou hrou. Sice už chodím hrát jen pro radost, ale po každé chci zápas vyhrát.

Je něco, na čem byste měli do příštího kola ještě zapracovat?
Musíme celkově zapracovat na přístupu k zápasu a ne se po každé strachovat, jestli nás bude na zápas vůbec jedenáct. Já osobně chodím už jen o svém volnu, ale jsou tací, co mají čas a stejně nejdou.

Zatím jste v soutěži na poslední pozici, kde je problém?
Problém je v tom, že nejsou žádné tréninky celého týmu. Jsme rádi, že se sejdeme na zápas a za cíl vidím dohrát vůbec sezónu, aby nás nevyřadili ze soutěže. Před sezónou jsem ani netušil, že ještě budu vůbec hrát, kvůli práci v Německu, proto mám zařízení hostování na Šindelové, když mám občas volno, tak abych klukům pomohl dostat se výš v tabulce. Zatím se nám to nedaří.

V příštím kole hrajete s Jindřichovicemi, co si od utkání slibujete?
Mě mrzí, že si v něm nezahraji, bohužel jsem opět v práci. Tohle utkání je vesnické derby a bude to určitě na ostří nože. Vzhledem k postavení v tabulce jsou favorité Jindřichovice, já však věřím, že kluci se sejdou alespoň na to derby a vyhrajeme 3:2.

Teď se vraťme k Vašemu víkendovému výkonu, jak jste spokojený sám se sebou?
Určitě je vždy, co zlepšovat. Letos už ne, ale příští sezonu bych chtěl začít zase i s tréninkovou dávkou a dostat se do formy, kterou jsem kdysi měl. Spokojen tedy moc nejsem, právě proto, že dva roky už netrénuji a ani pravidelně nejsem na zápasy. A tohle chci určitě změnit.

Teď k Vašim začátkům, jak jste se k fotbalu dostal a jaké byly vaše fotbalové cesty?
K fotbalu jsem se dostal v šesti letech, díky mému dědovi, který mi koupil můj první kopačák. Začínali jsme na zahradě, pak mě přihlásili do přípravek za Strunal Luby, kde jsem hrál i za mladší žáky. Rok jsem hrál i za mladší žáky v FK Union Cheb divizi, pak jsem se ale vrátil zpět do Lubů, kde jsem byl až do předposledního roku dorostu. Poté jsem šel hrát za Kraslice dorost, kluci před sezónou vykopali krajský přebor, když vyhráli krajskou soutěž. Přicházel jsem jako posila z Lubů, kde jsem byl v žácích i dorostu nejlepší střelec našeho týmu a stejné to bylo i v Kraslickém dorostu. V A-týmu za chlapy v Kraslicích se mi také celkem dařilo, ale to jen do chvíle, kdy jsem přestal trénovat. Od té doby je to horší a horší, ale není čas trénovat, kvůli práci.

Hrál jste vždy v útoku, nebo jste spíš takový univerzál?
Nejraději hraji útok, ale hrával jsem i zálohy, jak středního, tak křídlo. Dokonce jsem začínal jako levý obránce.

Jakou nejvyšší soutěž jste kdy hrál, mohl byste ji porovnat se sokolovským okresem?
A-třídu a to se nedá srovnat, tam už člověk musí mít v týdnu alespoň jeden trénink, aby vůbec stíhal tempu.

Proti kterému celku v soutěži hrajete nejraději a proč? A proti kterému se hraje nejhůře?
Nejlépe se mi hraje proti Krásnu, těm jsem dal pokaždé gól, jak za Kraslice, tak i za Šindelovou. Nejhůře pak asi proti Lomnici, mají perfektně organizované mužstvo a hlavně kombinační.

Co Vám dnes fotbal přináší?
Jsem do fotbalu zkrátka velký nadšenec a celkem dost ho prožívám, a to nejen aktivně, jsem totiž i velký fanoušek fotbalu, sleduji všechny ligy a rád se na nějaký zápas podívám, alespoň po internetu.

Jak těžké je skloubit fotbal se zaměstnáním?
Právě, že to je moc těžké, když má člověk volno jen ob víkend.

Sledujete náš web
www.fotbalunas.cz?
Sem tam se na něj podívám, mám rád jakékoli propagace nižších soutěží. Teď alespoň vím, kde zjistím výsledek, průběh, a jak se klukům dařilo, když na utkání nejsem.

Věděl jste předem, že jste vyhrál v anketě o hráče kola?
Ano věděl. Můj kamarád a spoluhráč mě o tom informoval, ten má vaše stránky v malíku. Mě se také moc líbí, a jak jsem říkal, už je také sleduji.

Poslední otázka, je něco, co byste vzkázal našim čtenářům, kteří Vás svými hlasy pasovali na hráče kola?
Akorát bych chtěl moc poděkovat mým přátelům a fanouškům, kteří pro mě hlasovali. Moc si toho vážím

Tomáši, já Vám ještě závěrem ještě jednou gratuluji k vítězství, jak v utkání, tak v anketě a přeji Vám, aby se Vám mezi tyčemi dařilo i nadále, co možná nejlépe.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou