Volarské děti si užily fotbalového týdenního campu

0

Již podruhé se ve Volarech uskutečnil dětský tábor se zaměřením na fotbal a sport.

Fotbalový oddíl Tatranu Volary i letos pořádal týdenní Fotbalový tábor pro děti. 

 

Týdenní camp není jen o fotbale. Barbora Šnelcerová odpověděla za pořadatele na několik zvídavých otázek.

 

Kdy vznikla tato myšlenka pořádat fotbalový týden pro děti, neboť jak vím, jde již o druhý ročník.

Tato myšlenka mě napadla již loni, když jsem byla v Českých Budějovicích na brigádě na příměstském táboře. Napadlo mě, že bychom mohli i ve Volarech udělat něco podobného pro děti, které hrají fotbal a nejen pro ně. Zaměření na fotbal proto, aby si děti osvojily herní dovednosti a aby byly venku. To se podařilo a letos jej máme po druhé. Není to jen pro fotbalisty, přihlásilo se několik holčiček, které baví hry a kopat do míče, a hlavně jsou rády venku a mají rády pohyb a jezdit na výlety.

 

Jaké je zaměření kromě fotbalu?

Krom fotbalu jsou to různé pohybové dovednosti, jako přeskok přes švihadla, házení kruhů na cíl, volejbal nohama i rukama přes síť, a zajímavé hry včetně skákacího hradu. A jezdíme na výlety.

 

Na to se chci zeptat, vím, že to není jen o jednom místě, ale vy jezdíte na výlety, kam to bylo a jak se líbilo dětem na výletech?

Byli jsme v Perneku, kam jsme jeli vlakem, odtud jsme šli 4 km do Horní Plané, zde bylo koupání i přes nepřízeň počasí, kdy nás chytla dešťová přeháňka, ale to dětem nevadilo. Vlakem se potom opět jelo domů a moc se nám to líbilo. Po příjezdu následovalo volné odpoledne, kdy si hry vymysleli děti sami.  Druhý výlet byl na Soumarský most, kam jsme šli pěšky a po tomto výšlapu následovala pauza a dobrá pizza v restauraci U Maxů na Soumarském mostě. Po obědě byla voda v Teplé Vltavě, cákačka a vodní hrátky.  A domů se jelo vlakem. Odpoledne byla na hřišti další zábava v podobě míčovek a také se začal táborový turnaj ve fotbálku.

 

Kolik vás má tábor na starost a jaká je organizace z pozice vedoucích?

Tak jsme tři, které máme na starosti celý týden, jsem tady s Jindřiškou, vedoucí tábora, a dobrou duší našeho tria paní Renčou a všechny tři se snažíme, aby byl dětský žaludek plný a hlavně tábor plný zábavy.  No a co se týče výpomoci, tak fotbalově dovednosti pomáhají rozvíjet trenéři mládeže a rovněž předseda oddílu Lukáš Iliev. 

 

 Na závěr, kolik jste měli na táboře dětí a jak hodnotíte tábor ve srovnání s loňskem?

Letos jsme zde měli 28 dětí, mělo jich být třicet, ale dvě onemocněly.  V porovnání s loňským rokem bylo dětí třiadvacet.  Camp se vydařil po všech stránkách a my jsme moc spokojené a na novou sezónu jsou hráči připraveni a děti, které nebudou hrát fotbal, ať jsou moc spokojené s tím, že tady s námi byli a společně jsme zažili úžasný týden.

 

Jindřiška Sedláková Lukačová, odpověděla rovněž na pár dotazů.

 

Vy jste v loňském roce byla společně s Barborou Šnelcerovou u vzniku tohoto tábora, tak jak to porovnáváte?

Loni to bylo pro nás neznámé a čekali jsme, jak to dopadne. Tábor se vydařil a tak jsme i letos do toho šli. Letošní je vydařenější a to počtem dětí i pestrostí her a také jsme věděli, do čeho jdeme.

 

Co na vás po tomto táboře čeká?

Tak zůstanu u přípravek a společně s Lukášem Ilievem, naším předsedou, se budu podílet na přípravě našich nejmenších fotbalistů.

 

Těšíte se na to, že budete trenérkou týmu v řádné soutěži?

Ano, těším se moc, zejména na hru, na vedení hráčů v zápase a taky na atmosféru, která je alespoň u nás ve Volarech na těchto utkání vždy skvělá.

 

Co dodá trenérka a vedoucí tábora v nadcházející fotbalové sezóně?

Určitě jde o to, aby děti měly radost ze hry, aby byly šťastné a zejména ať je to veselé a ne jen to. Jde o to najít nové kamarády, být součástí týmu a hlavně ať jsou všichni zdraví.

  

ZASLAL: Ladislav Beran

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Štítky

Přátelské utkání TJ Tatran Volary Jihočeský | Prachatice | Okresní přebor sk. A

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.