Vejprnice se po patnácti letech vrací do divize a jejich předseda věří, že tým nebude hrát podřadnou roli

0

Tým SK Slavia Vejprnice se díky spanilé jarní jízdě a pevné defenzivě vrací po dlouhých patnácti letech do divize. Za celou sezónu 2023/24 tento tým v plzeňském krajském přeboru ztratil pouhých patnáct bodů za čtyři remízy a jedinou prohru. Tým, který je ze střídačky vedený dlouholetou oporou klubu Lukášem Paulem, po právu postoupil o stupínek výše na fotbalové mapě a nyní bude na celém klubu, aby se udržel co nejdéle v lepší společnosti, než hrával doposud.

Vyzpovídali jsme Jiřího Valenčata (72), bývalého vynikajícího mládežnického trenéra, současného předsedu klubu SK Slavia Vejprnice, za jehož sedmileté působení ve funkci došlo ke znatelnému rozvoji fotbalového areálu ve Vejprnicích.

 

Nejdřív bych se ještě vrátil k minulé sezóně, jak jste vůbec oslavili postup a po kolika letech se vracíte do divize?

Po patnácti letech. Kluci to jeli slavit až na Moravu, tam jsem já samozřejmě nebyl, protože to není už má záležitost, to si kluci užili sami, neboť to oni se o ten postup hlavně zasloužili. Vykopali si to zaslouženě.

 

Na jaře jste vyhráli všechna utkání kromě toho prvního, kdy jste remizovali s Horní Břízou, tak jaký měl trenér recept nebo jakou jste zvolili přípravu, že jste to takhle všechno zvládli?

Všechno je výsledkem práce trenérského týmu Lukáše Paula s Romanem Baxou a potom asi především přístupem kolektivu k tréninkům i zápasům. To předpokládám, protože do kabiny nechodím.  Jak se ten tým dal dohromady, tak tohle všechno bylo tím výsledkem.

 

Já často vídal na sociálních sítích po vítězném zápase fotku hráčů přímo z kabiny, kde byli i trenéři, je i tohle důkazem stmelení toho týmu?

Souhlas, já byl v kabině pouze jednou a to po zápase v Nýrsku, protože když se vyhrálo, tak jsme poskočili na první místo tabulky krajského přeboru a vzal jsem si do kabiny pár tisíc korun a se slovy, že nebudu nic říkat, jsem do kabiny dal tuto částku a řekl: „Kdy naposledy byly Vejprnice na prvním místě krajského přeboru? Jděte se někam pořádně rozšoupnout!“.

 

Jak probíhá příprava na vyšší soutěž?

Kluci mají za sebou už čtrnáct dnů přípravy, trénují třikrát týdně a v sobotu odehráli první přátelské utkání, kdy soupeřem byl SSC Bolevec, který porazili 5:0. 

 

Čekají vás i další zápasy? Přece jen tým z 1.B třídy, se vší úctou k nim, vás na úroveň divize nepřipraví...

Ve středu hrajeme ve Vejprnicích od 18:00 proti FC Viktoria Plzeň U18, následně se v sobotu utkáme s Kolovčí v Hradci u Stoda a to také od 18 hodin a generálka pro nás bude opět proti Kolovči a to v neděli 4.8 od 17:00 na jejím hřišti v rámci 2. předkola MOL Cupu.

 

Máte nastavené cíle i pro Mol Cup? Chete dojít co nejdále nebo naopak budou hrát členové širšího kádru?

Nebudu mluvit za trenéry, já si myslím, že podle toho, jak se to bude vyvíjet, tak podle toho se uvidí, kdo bude hrát.

 

Máte nějaké příchody?

Nějaké posily máme, přišel k nám David Novák ze Senca Doubravky, který byl ještě nedávno kapitánem týmu. Davida znám osobně od jeho žákovských let, kdy jsem působil ve Viktorce, prošel i reprezentacemi v mládeži a myslím si, že celou svou kariéru si kapitánskou pásku na Sencu zasloužil, neboť je to velice schopný kluk, navíc ve Vejprnicích bydlí a trénuje u nás i mladší žáky.

 

Dalším příchodem je Dominik Bejdák z rozpadnuvšího se Chotíkova a pak máme ještě tři kluky, kteří jsou u nás na testech na doporučení ze Sportovní školy Plzeň.

 

A směrem ven někdo putuje?

Ne, odchod nemáme žádný.  Všichni kluci zůstávají, je to asi i tím, že se utvořil velice schopný kolektiv, na čemž mají zásluhu hlavně trenéři. Navíc si myslím, že je tady i určitá zkušenost s tím, co se stalo Horní Bříze a ve své podstatě i Tachovu.

 

Jaké máte cíle a kde vidíte své mužstvo v tabulce?

Především udržet divizi. Jsme tam první rok jako nováček, tak chceme to prostředí poznat a nebýt týmem, který jí po roce zase opustí. Já navíc tím, jak jsem pracoval pro komisi rozhodčích a delegátů Řídící komisi pro Čechy, tak jsem měl možnost poznat divizi A, kterou jsem měl na starost spolu s půlkou divize B, takže z osobního poznání a pak i ze sledování zápasů na TVCOM pro komisi, si myslím to, že by kluci neměli hrát žádnou podřadnou roli.

 

Autor: Tomáš Vnuk

Štítky

Aktuality z klubu Divize A SK Slavia Vejprnice

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.