6:2
(2:1)
44. M. Pivoňka
67. M. Pivoňka (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.08.2022 18:00

1.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby Mochtína s Luby ovládli domácí


Branky


30. J. Žiak , 32. J. Dolejš , 55. J. Žiak , 72. J. Šafránek , 80. M. Kapusta , 90. M. Blahník (p.) - 44. M. Pivoňka , 67. M. Pivoňka (p.)
15

Ve vzájemných zápasech v minulé sezóně se vždy radovali hosté. To chtěl určitě změnit Mochtín. Luby byli loni posledním týmem, který nespadl nebo soutěž neodhlásil. Naopak Mochtín obsadil šestou příčku a k obhajobě minimálně takového umístění nakročil v prvním zápase skvěle.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skóre otevřel Jan Žiak, který proměnil rychlý protiútok v gól, a poslal tak domácí do vedení. Po pár minutách byla radost na domácí straně ještě větší. Centr od rohového praporku dolétl až k zadní tyči, kde čekal nikým nehlídaný Jiří Dolejš, který se hlavou trefil přesně. Lubům se ještě do poločasu podařilo snížit. Po rohovém kopu se prosadil Matěj Pivoňka. Domácí si mohli vzít dvougólové vedení zpět. V posledních minutách první půle měl Mochtín možnost pokutového kopu. Skvělý zákrok ale vytáhl gólman Šít, a tak se šlo do kabin za stavu 2:1.

Na začátku druhé půle byli sice více na balónu hosté, žádnou šanc si ale nepřipravili, a tak znovu udeřil Mochtín a znovu Jan Žiak, který vrátil domácím dvoubrankový náskok. Za chvíli ale přišlo znovu snížení. Nařízenou penaltu proměnil Matěj Pivoňka a stal se tak druhým dvougólovým střelcem utkání. Naděje na bodový zisk znovu neměla dlouhého trvání a už za pět minut to bylo opět o dvě branky. Prosadil se Jan Šafránek. Po chybě v obraně Lubů dali domácí pátý gól. Přesně střílel střídající Matěj Kapusta. V nastaveném čase ještě proměniil penaltu brankář Matyáš Blahník a Mochtín tak zvítězil v derby 6:2.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Mochtín
Zbyněk Smolík, hráč: Po nevydařené přípravě, kdy jsme se ani k jednomu zápasu nesešli snad ani z poloviny, nás čekalo první mistrovské utkání a hned derby s Lubama. Začátek utkání byl tudíž trochu nervózní, ale jak běžel čas, vypracovávali jsme si více šanci než soupeř. Proměnit ji ale dokázal až Jan Žiak po krásné kolmici Šafránka. O další 2 minuty déle jsme dokázali využít i rohový kop a chtěli jsme dohrát poločas bez branky, což se bohužel nepodařilo, když soupeř udeřil po rozehraném rohovém kopu a nešťastné teči jednoho z našich obránců. Do poločasu jsme ale ještě dostali šanci využít pokutový kop, ale bohužel se to nepovedlo a šlo se do šaten za stavu 2:1. Druhý poločas si dovolím říct, že jsme měli více ze hry, jelikož Luby byly nebezpečné tak do půlky naší půlky, ale bez nějaké větší šance. Chvilku na to se nám povedlo odskočit zase na rozdíl dvou branek. Soupeř pak ještě stačil snížit z penalty, kde hráč spíše zakopl, ale bylo to od něj všechno. Některé souboje pak byly zbytečně dohrávané a to se hostům moc nevyplácelo. Po brance pak ještě přidal Šafránek, Žiak a naše jednička v brance Blahník, který zkušeně proměnil penaltu v poslední minutě. Zasloužené vítězství, které snad kluky trošku povzbudí do dalších zápasu. Chtěl bych hlavně poděkovat našim fanouškům za krásnou atmosféru po celý zápas!

TJ Start Luby
Radek Pikhart, trenér: Zápas se nám hlavně výsledkově moc nepovedl. Ve 30. minutě jsme dostali po rychlém protiútoku gól na 1:0. Za pár minut na to jsme dostali druhý gól po rohovém kopu, kdy jsme trestuhodně nechali hlavičkujícího hráče na zadní tyči. Pak se nám podařilo po rohu snížit. Po gólu jsme ale udělali penaltu, kterou naštěstí náš gólman chytl, a tak se šlo do kabin. Chtěli jsme s výsledkem něco udělat, řekl bych, že jsme měli ve druhé půli více ze hry, ale bohužel jsme nebyli vůbec produktivní, na rozdíl od domácích, kteří do čeho kopli, to jim spadlo do brány. My jsme po gólu na 3:1 snížili z penalty, ale pak nám dali na 4:2 a ten gól už asi definitivně zápas rozhodl. Pak jsme ještě po hrubce v obraně dostali pátý gól a v nastavení šestý gól z penalty, která podle mě byla vymyšlená.



Sestavy


TJ Sokol Mochtín
M. Blahník [-] - J. Šafránek [-] (75. M. Škoch [-] ) , Z. Plánička [-] , J. Lysek [-] , M. Kutka [-] (56. M. Kapusta [-] ) , J. Bejvl [-] , J. Žiak [-] (89. J. Osvald [-] ) , J. Čeleda [-] , J. Dolejš [-] , P. Blažek [-] , D. Gajdušek [-]

TJ Start Luby
D. Šít [-] - A. Čížek [-] , M. Pivoňka [-] , M. Vejskal [-] , J. Jirotka [-] (46. K. Šleis [-] ) , V. Mańas [-] , J. Holý [-] , A. Panuš [-] (65. D. Vozka [-] ) , . Basha [-] , D. Šnour [-] , V. Petrželka [-]

ŽK: 17. M. Kutka , 43. P. Blažek , 78. J. Žiak - 77. V. Petrželka , 79. A. Čížek , 90. D. Vozka .
Hráči zápasu: D. Gajdušek , J. Žiak .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Frgal Lukáš - CIMICKÝ Filip, FLESAR Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Michal Kořenek

Expert: Tomáš Čechura
Tip experta: výhra domácích

Derby Mochtín vs. Luby volím jasně Mochtín. Doma je Mochtín hodně silný tým. Luby tipuji na jednoho z kandidátů na sestup.

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích