Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.04.2024 10:15

24.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dobřany podruhé Koloveč nepřelstily, doma s ní padly


Branky


24

Koloveč má do této doby na kontě pouze jednu porážku. Tu utrpěla právě v podzimním zápase s Dobřany, takže o motivaci měl lídr postaráno. Pomsta byla sladká, jen začátek se tedy hostům příliš nevyvedl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Od prvních minut bylo jasné, jakým stylem hry se oba celky budou prezentovat, jenže hosté celkem lehkovážným způsobem tropili chyby v zadních řadách a Dobřany mohly trestat. V 7. minutě našel Černý milimetrovým centrem mezi stopery nabíhajícího Hejhala a ten využil vysokého postavení brankáře, jehož přesně přehodil. O tři minuty později se mohli domácí fanoušci radovat podruhé... To Roubíček vystihl pomalou nahrávku mezi Šlajsem a brankářem, gólman tentokrát poctivě couval a tak měl domácí útočník spoustu času k zakončení. Jenže vymýšlel až moc, takže míč skončil vedle přední tyče. V obraně se dlouho domácím dařilo, jak odvracet centry, tak stopeři s vysokým nasazením padali do nebezpečných střel.

 

Koloveč se po dvaceti minutách vzchopila a do hustého bloku sypala jeden centr za druhým. Vyšel až ten z 22. minuty, ve kterém uplatnil výškovou převahu Lucák a hlavičkou k tyči srovnal. Domácí se dále bránili, ale rovněž několikrát zahrozili po rychlých akcích, jenže bez výsledku. Takovou šanci, jako z prvních minut zápasu, už si nevytvořili. Koloveč se naopak na druhé straně dočkala další branky, tentokrát po ostrém centru z pravé strany hlavičkoval Barborka do šibenice. 

 

O dvě minuty později domácí brankář pokryl další z pokusů hostů, chtěl rychle rozehrát na rozbíhajícího se Radiče. Jenže sudí foukl do píšťalky a kopalo se ze země pro ofsajd. Myšlenka brankáře byla nadále stejná, ale spoluhráč po hvizdu neregistroval nahrávku, míč v následném souboji neudržel, před vápnem pak dvakrát zakončující hosté narazili na obranu, až potřetí plavajícím projektilem nachytal brankáře Tumpach střelou, která se stočila pod tělo. Jen se štěstím pak neskončily závěrečné šance dalšími góly, když myšlenky domácích se ubírali už do kabiny.

 

 

 

Po výměně stran si zhoršený zdravotní stav Smetany, kterému se jinak na stoperu zápas celkem dařil, vynutil střídání, když s bolestí hlavy a závratěmi odcházel ze hřiště příliš brzy. Následovalo přeskupení řad, které domácím k udržení středního pásma a předchozí hře moc nepomohlo, ale v ojedinělé šanci se objevil před brankářem například Hloušek, který si ale na Knopfovi vylámal zuby. Domácí se snažili nadále hrát organizovaně dozadu, neinkasovat a soupeř se omezil víceméně jen na střely z dálky se kterými si brankář poradil. 

 

V 73. minutě se ale přes střed hřiště dostal od Grajciara mick Lucákovi, který rychlostně překonal obranu a ze strany uklidil míč přesně na zadní tyč. V podstatě totožná akce se odehrála o chvíli později, tentokrát zakončoval Tumpach a i přes zásah brankáře míč do brány doputoval.

 

Zápas se úplně v klidu nedohrával. Domácí nechtěli gólový rozdíl tak vysoký, naopak hosté se stále tlačili do dalších zakončení, nebo nebezpečných centrů do obrany. Jenže vícekrát ani jedna z fanouškovských základen gólově nezajásala, tedy až se závěrečným hvizdem, kdy se spustily dýmovnice a bubny kolovečských fanoušků, oslavující další tři body do tabulky.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Dobřany
Josef Kožíšek, trenér: Utkání jsme začali dobře, dostali jsme se do rychlého vedení. Pak jsme ještě měli velkou šanci, kdy jsme šli sami na bránu, ale nepovedlo se nám druhý gól vstřelit. Soupeřovi se brzy podařilo vyrovnat na 1:1. Soupeř měl větší držení balónu, my jsme ale hrozili z brejků a vytvořili si i další šance, jenže jsme to ve finální fázi nedotáhli do konce. Načež jsme neuhlídali dvě soupeřovy standardky, kdy po centru ze strany a z rohového kopu jsme dostali dva góly. My jsme byli od té doby takoví zakřiknutí a pár minut před poločasem dali ještě na 3:1. Ve druhém poločase už se samozřejmě projevila fotbalovost a větší zkušenost Kolovče. Bylo vidět, že jsou trošku jinde než my. Snažili jsme se jim vyrovnat, ale v počátcích našich kombinací přicházely ztráty, kdy nás pak akorát soupeř dostával pod tlak. Třeba to bude znít blbě, protože jsme dostali 5 gólů, ale kluci si zaslouží za to utkání určitě pochválit. Koloveč je samozřejmě jinde a zaslouženě vyhrála.

TJ Slavoj Koloveč
Martin Steinbrücker, trenér: Doma jsme s nimi prohráli. Chtěli jsme jim to vrátit. Brzy jsme ale prohrávali po brejku, na které jsme se připravovali. Stejně se nám to ale nepovedlo dodržet. Myslím si ale, že jsme po gólu byli po celý zápas lepším týmem, do poločasu jsme otočili na 3:1 a myslím, že jsme docela v klidu zápas dohráli do vítězného konce. Vstřelil jsme 5 branek, nikdo se nám nezranil, takže spokojenost.



Sestavy


TJ Dobřany
J. Volák [-] - A. Černý [-] , P. Smetana [-] (54. M. Smola [-] ) , M. Hohlberger [-] , L. Radič [-] , M. Hájek [-] , T. Mertl [-] (46. D. Hloušek [-] ) , M. Skřivan [-] (65. M. Fabián [-] ) , P. Hejhal [-] (79. O. Havlíček [-] ) , D. Mertl [-] , J. Roubíček [-]

TJ Slavoj Koloveč
V. Knopf [-] - J. Malý [-] (75. P. Vachtl [-] ) , D. Tumpach [-] (75. R. Duchoň [-] ) , P. Grajciar [-] (79. J. Fiala [-] ) , D. Soupír [-] , M. Soupír [-] , M. Lucák [-] , L. Tumpach [-] , K. Kralovec [-] (68. V. Šteffl [-] ) , F. Šlajs [-] , M. Barborka [-]

ŽK: 12. J. Roubíček , 16. P. Hejhal , 54. L. Radič - 21. D. Soupír , 81. J. Fiala .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Fanfule Ladislav - FANFULE Adam, MATOUŠEK Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Michal Kořenek

Expert: Filip Sedlačko
Tip experta: výhra hostů

Dobřany mají rozhodně kvalitní mužstvo. Koloveč je v soutěži ovšem suverénní a je radost je sledovat. Věřím ve výhru hostů.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů