Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.05.2022 16:00

23.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Svéradice se držely pouze první poločas


Branky


77. V. Beránek - 15. O. Khymanych , 44. P. Sláma , 65. Z. Sloup , 75. L. Hudec , 83. L. Hudec , 86. G. Nieves
17

Tachov jde za postupem do krajského přeboru a na své cestě se tentokrát zastavil ve Svéradicích. Oba celky mají v historickém archivu záznam o působnosti ve třetí nejvyšší fotbalové soutěži. Jenže od té doby pár let, v případě domácích desítek let, uplynulo a na hřišti se tak potkaly úplně jiné mančafty. Přečtěte si průběh zápasu z pohledu vedoucího mužstva Tachova, Jana Vydry.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Povinnou výhru 6:1 jsme přivezli ze Svéradic. Ačkoliv výsledek vypadá jednoznačně, jednostranný zápas to určitě nebyl a rozhodně bolel…

 

Nastoupil proti nám důrazně hrající soupeř, který se také dostal do první šance. Po žlutém zákroku Šrouba se snažil zamířit přesně nestárnoucí Beránek, ale náš brankář míč vyrazil a následující příhru do ohně zpacifikoval kapitán Viterna. S přibývajícím časem jsme se začínali prosazovat naší hrou, ovšem nutno přiznat, že do ideálu měl náš výkon daleko. Každopádně v 11. minutě jsme mohli jít do vedení – Habart skvěle vyvezl míč, našel Kořínka, jež vysunul Slámu, ale jeho pokus tečoval brankář na roh. Po jeho rozehrání měl na noze gól Šuranský, ale gólman Soukup čaroval.

 

Poté zachyboval A. Kořínek a Beránek měl megašanci, naštěstí pro nás mířil vedle. Domácím nutno přiznat, že nebetonovali, naopak, snažili se hrát vcelku aktivně, což byla voda na mlýn pro naše protiútoky. Po jednom z nich přistrčil Šuranský P. Kořínkovi, ten jemným centrem našel Khymanych a vedli jsme 1:0! Hráli jsme po lajnách, nebezpečně zahrozil Habart, ale jeho centr byl zblokován, stejně jako další pokusy. A když po 35 minutách zamířil vedle Šuranský, vzal to na sebe Sláma. Skvělou průnikovou přihrávkou jej našel Habart, Patrik si míč přiťukl opírací pravou a levačkou málem protrhl síť – 0:2!

 

Domácí během první půle vystřídali oba náhradníky a bylo na nich znát, že v pátek hráli zápas s Bělou. Do druhého dějství jsme navíc vstoupili velmi aktivně – nejprve mířil vedle Sláma a Hudec po hezkém sólu trefil jen brankáře. V 53. minutě zahrával přímák zleva P. Kořínek a Hudec mířil hlavou vedle. Poté opět průnik P. Kořínka a pokus Slámy skončil na břevně. Ačkoliv jsme měli jasnou převahu, potřebovali jsme vstřelil třetí gól – povedlo se v 66. minutě. Hudcův roh prodloužil Viterna a Sloup se nemýlil – 0:3. 

 

A vzápětí jsme se málem radovali znovu – střídající Dehibis se skvěle uvolnil, trefil tyč, následně Hudec vyzval Slámu a jeho ´jasný gól ´ vytáhl brankář na roh… V 75. minutě přišla nejhezčí akce zápasu – Habart vyvezl míč, Sláma prodloužil na P. Kořínka, který vymotal dva obránce, přesnou příhrou našel Hudce, který nechal gólmana proběhnout a pak ledabyle poslal míč do prázdné branky – 0:4. Radost z přenádherné akce nám trošku zkalil na druhé straně Beránek, který využil chyby v obraně a snížil na 1:4.  O osudu utkání však bylo rozhodnuto, naopak jsme přidali další dvě branky. Nejprve po centru výborného Habarta nadvakrát upevnil pozici nejlepšího střelce soutěž Hudec a závěrečné slovo si vzal střídající Dehibis.



Ohlasy k zápasu



FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Máme za sebou další těžký zápas, soupeř byl hlavně ze začátku nepříjemný, důrazný. Utkání bylo plné osobních soubojů, naštěstí jsme během první půle dali dva góly. O pauze jsem na hráče apeloval, abychom to dohráli v klidu, nezranili se a přidali nějaký gól. Po přestávce domácím odcházela fyzička, což nám hrálo do karet a přidávali jsme další góly. Nakonec je výsledek pro domácí milosrdný, protože jsme spousty šancí ještě neproměnili. Máme to za sebou, jsem za to rád, ale po zdravotní stránce se budeme dávat do kupy. Máme před sebou volný týden před dalším meganabitým programem, věřím, že se kluci dají do pořádku.



Sestavy


FK Svéradice
K. Soukup [-] - R. Kába [-] , Š. Brynda [-] , S. Makovec [-] , M. Hájek [-] , V. Beránek [-] , V. Brůha [-] (35. P. Chládek [-] ) , D. Juhaňák [-] , T. Nesveda [-] , M. Hrubeš [-] , P. Mičkal [-] (39. P. Lukeš [-] )

FK Tachov
P. Landrgott [-] - P. Sláma [-] (88. D. Dvořák [-] ) , O. Khymanych [-] (57. G. Nieves [-] ) , J. Šroub [-] , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] (83. J. Fišer [-] ) , J. Šuranský [-] , T. Habart [-] , J. Viterna [-] , Z. Sloup [-] , A. Kořínek [-]

ŽK: 9. J. Šroub , 67. J. Šuranský .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Kříž Lukáš - ORLÍK Vladimír, SCHVEINERT Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Pokud se Svéradice dobře vyspí a sejdou se v nejlepší možné sestavě, tak na svém hřišti mohou být pro Tachov nepříjemným soupeřem. Všichni na Petříně ale víme o síle Tachova a přejeme jim postup po našem boku, takže dávám dvojku.

Tip: výhra hostů