6:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2017 17:00

30.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Tři červené pro Žihli! Ta dostala v Kralovicích výprask


Branky


2. J. Lavička , 35. M. Řenč , 67. J. Lavička , 68. M. Řenč , 71. O. Dušička , 84. M. Řenč (p.)
1

Derby bývají vyhrocená, ale že by padly tři červené karty pro jeden tým? To už normální není. Rozhodčí Mazanec rozdal celkem 10 žlutých karet a tři červené, které připadly na bedra žihelských hráčů. Není se tedy čemu divit, že hosté byli s několika výroky sudího nespokojeni.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí si vybudovali dvoubrankový náskok

Při rozcvičce se hostujícímu týmu zranil brankář Bláha a z důvodu nepřítomnosti náhradního brankáře, musel Bláha mezi tři tyče, ač kvůli zranění nepohyblivý.

 

A již ve druhé minutě inkasoval, když si Jan Lavička zpracoval na prsa nadýchaný centr od Vlka a střelou po zemi k tyči rozvlnil síť za zády Bláhy – 1:0!

 

Druhou branku vstřelily Kralovice v pětatřicáté minutě, kdy Dušička našel na lajně rozběhnutého Martina Řenče, který udělal kličku Rambouskovi a střelou na zadní tyč rozvlnil síť podruhé – 2:0!

 

Hráči Žihle nebyli příliš dobře naladěni na tento zápas a byli téměř bezzubí. První poločas tedy vyhrály zaslouženě domácí Kralovice 2:0.

Tři červené pro hráče Žihle!

Ve druhém poločase se začaly dít věci. Nejprve musel střídat hostující brankář Bláha, protože už mu zranění nedovolilo pokračovat ve hře a pak to přišlo... (!)

 

V 55. minutě uviděl červenou kartu Jakub Nový, který se měl údajně projít po zádech jednomu z domácích hráčů. V zápise o utkání je tento prohřešek zapsán jako „kopnutí do soupeře nepřiměřenou silou v přerušené hře,“ Nový pak spořádaně odešel do sprch.

 

Druhá červená karta padla o tři minuty později! Frustrovaný a okopávaný Masopust po jednom z faulů vstal a dal ruku do obličeje domácímu Chvostovi, který dle zpráv z kabiny hostů jako "správný" fotbalista padl k zemi. Rozhodčí za tento prohřešek ukázal Masopustovi rovnou červenou kartu, která byla ovšem zasloužená, i když Chvosta by si dle Žihelských za svůj prohřešek, který předcházel tomuto divadlu, červený kartónek také možná zasloužil. Tuto červenou kartu okomentoval rozhodčí v zápise následovně: „Hrubé nesportovní chování, udeření soupeře rukou nepřiměřenou silou v přerušené hře.“ Domácí fotbalista Petr Bulín tento moment okomentoval následovně: „Až nato, že Chvosta neupadl, otočil se a odešel. A za ten faul dostal žlutou kartu, na červenou to opravdu nebylo."

 

Nefungující hra Žihle utrpěla další ránu v podobě třetího gólu v 67. minutě. To hosté vykouzlili chybu v rozehrávce, které využil Jan Lavička, obešel brankáře a do prázdné zvýšil na 3:0!

 

Minutu nato Martin Řenč nasadil jesličky Bulínovi, prostrčil si míč mezi dvěma obránci a střelou podél brankáře skóroval počtvrté - 4:0!

 

V 71. minutě vstřelili domácí pátou branku. Po střele z rohu velkého vápna se mohl radovat Martin Bulín, rozhodčí připsal ovšem branku Dušičkovi – 5:0!

 

Šest minut před koncem utkání inkasovala Žihle pošesté! Pomezní rozhodčí na lajně pustil třímetrový ofsajd, střídající Lukáš Milan běžel do vápna, žihelský bek ho zakřižoval a dle hostů po běžném souboji, jakých je k vidění v zápase nespočet, odpískal rozhodčí pokutový kop pro Kralovice, který proměnil Martin Řenč, díky němuž zkompletoval hattrick – 6:0! Tento penaltový moment znamenal také třetí červenou kartu pro žihelského hráče. Vzdálený pomezní rozhodčí přiběhl k hlavnímu rozhodčímu, ukázal na Kaľatu, že prý ho na celou šíři hřiště urazil. Rozhodčí neváhal a ukázal Kaľatovi druhou žlutou kartu v zápase, tudíž červenou. Po zápase se vedoucí týmu Žihle ptal rozhodčího, za co dal Kaľatovi červenou kartu, a ten mu odpověděl, že Kaľata ukázal gestem na své oči otočený směrem k rozhodčímu, což prý znamená, že nevidí. V zápise je uvedeno: „Červená karta během zápasu, Druhé napomenutí během utkání, Po vyloučení odešel spořádaně do kabin.“

 

Utkání se poté dohrálo a podle mnohých se z derby stala fraška na závěr sezóny. Mnoho diváků, včetně těch domácích, odcházelo znechuceno výkonem rozhodčího. 

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Kralovice
Ondřej Dušička, hráč: Rozhodčí měl chvilky, kdy pískal špatně na obě strany, ale všechny 3 červené karty naprosto jasné. Takže normální výkon rozhodčího jako jindy.

TJ Slavoj Žihle
Jiří Sedlák, vedoucí týmu: Nemám náladu o tom zápase něco říkat, protože to byl naprostý propadák. Dohrávali jsme v osmi lidech. Rozhodčí nám sečetl všechny hříchy za celou sezónu. Vše začalo tím, že se nám při rozcvičování zranil gólman Bláha, ale bohužel jsme neměli jiného, protože jeden jel s béčkem, takže jsme museli Bláhu přesto nasadit.



Sestavy


TJ Sokol Kralovice
J. Bodurka [-] - M. Horyna [-] (64. M. Kůsa [-] ) , F. Volín [-] , M. Řenč [-] , M. Chvosta [-] (75. L. Milan [-] ) , M. Bulín [-] , P. Bulín [-] (73. O. Růžek [-] ) , J. Vlk [-] , O. Dušička [-] , D. Hyneš [-] , J. Lavička [-]

TJ Slavoj Žihle
J. Bláha [-] (46. J. Brož [-] ) - J. Masopust [-] , O. Čapek [-] (46. S. Peterka [-] ) , J. Nový [-] , M. Romanovskyy [-] , T. Krofta [-] , M. Kaľata [-] , Z. Vukliševič [-] , T. Rambousek [-] , J. Bulín [-] , L. Rázek [-]

ŽK: 31. D. Hyneš , 32. P. Bulín , 47. J. Vlk , 58. M. Chvosta - 32. M. Romanovskyy , 55. M. Kaľata , 67. Z. Vukliševič , 71. J. Bulín , 81. T. Rambousek . ČK: 55. J. Nový , 58. J. Masopust , 85. M. Kaľata .
Hráči zápasu: M. Řenč .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Mazanec Marek - MAROUŠEK Karel, FRGAL Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
20. 6. 2017 07:05
To byla asi trochu divočina...blbé je to,že se,předpokládám,červené karty přenesou do příští sezony,takže první 3 kola v kraji řádné oslabení...