Největší rozdíl je v procentuální úspěšnosti, říká hráč 10. kola Marek Kuta

Mrek Kuta z týmu SK Čkyně se stal na základě hlasování našich čtenářů vítězem ankety Hráč 10. kola I.B třídy skupiny B krajského přeboru Jihočeského kraje. Jako obvykle následuje rozhovor z vítězem. Dozvíte se mnohé zajímavosti nejen z osobního života, objevíte několik postřehů z pohledu fotbalového hráče a počtete si o tom, jaké neuvěřitelné věci se mohou ve fotbale přihodit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulujeme k vítězství v anketě Hráč kola. V 10. kole jste skóroval pěknou dorážkou. Vzpomenete si ještě, jak k tomu došlo?
Vzpomínám si, že to bylo z přímáku. Ve vápně prodloužil centrovaný míč Martin Chalupa a ten dopadl přímo ke mně. Já už měl pak jednoduchou práci, když se mi odkryla téměř celá brána.
Pak tam byla ta situace s neodpískanou penaltou, jak jste to viděl vy?
Abych se přiznal, moc k tomu říct nemohu. Byl jsem na půli, kdyby chtěli jít stachovští do brejku. Byl tam chumel a z té vzdálenosti moc vidět nebylo.
Ponechme nyní stranou „stavovské rozdíly“ mezi Synot ligou a naší ligou. Jak se podle Vás liší takový fotbal na vesnici od toho „velkého fotbalu“ třeba v Budějovicích, v Plzni…?
Já si myslím, že největší rozdíl je v procentuální úspěšnosti. To co dokáží hráči první, druhé ligy většinou dokáže i hráč z krajského přeboru, rozdíl je v tom, že hráči první ligy se ta samá činnost povede například v 90%, kdežto krajský dosáhne maxima kolem 50%, at se jedná v přesnosti centrů, přihrávek, či dobrého zpracování, nebo střel na bránu. Další rozdíl je i v rychlosti provedení. Celý problém vidím v práci s mládeží, kde profesionální kluby, které se standardně drží v první lize mají své fotbalové akademie a plně se věnují výchově mladých talentovaných fotbalistů. Na vesnickém fotbalu chybí k tomuto dostatečné prostředky, a tak se pracuje s čím se dá a dle toho to také pak vypadá.
Pro ty čtenáře, kteří o Vás mnoho nevědí: jak dlouho již hrajete a v kolika klubech jste dosud působil?
Hraji zhruba od svých pěti, takže už to bude dobrých 16 let. Zatím jsem působil ve 2 a podstoupil přípravu v jednom zahraničním klubu, která nakonec nedopadla dle očekávání. Nyní se pokouším působit i jako trenér v jednom pražském klubu tak uvidíme :)
Vzpomenete si na Váš nejsilnější fotbalový zážitek?
Nevím který vybrat, fotbalových zážitků se za ta léta nastřádalo nespočet. Takhle narychlo vítězí asi zážitek z dorostu proti oseku, kde jsme dohrávali od poločasu v deseti a chytal nám zraněný hráč Imrich Pinke. V poločase jsme prohrávali myslím 2:0 a výsledek jsme zvrátili na 4:3. Bohužel nám z poslední akce zápasu ještě dokázali body sebrat a zápas skončil remízou 4:4. I tak to ale bylo neuvěřitelné. Něco podobného se stalo i v Protivíně, kde jsme dokonce vyhráli 2:1, opět v deseti.
Blíží se závěr podzimní části. Jak jste zatím spokojen s vlastním výkonem a s výsledky Vašeho týmu?
Moje výkony nebyly v poslední době nic moc, měl jsem dobrý start v přípravných zápasech, a na začátku sezony, ale postupně to opadávalo a mně se přestalo dařit. Byl jsem takzvaně "zralej na ručník“. Byl to i odraz hry celého týmu, kde jsme měli několik špatných zápasů a zbytečně jsme prohrávali. Poslední zápasy se ale situace zlepšila a opět jsme se dostali tak nějak na to, co bychom chtěli hrát. Ještě je samozřejmě dost místa na zlepšení a je jen na nás, abychom pro to udělali maximum. Věřím že tento zápas byl pro mě zlomový. Ted bude na mně a na týmu, abychom dohráli dobře podzim a vstoupili s nadějí na horní příčky tabulky i do druhé poloviny sezony.
Díky za rozhovor a ať se Vám daří!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.