"Když pořádně provedeme rozcvičkového hada, body jsou jasný," říká Hráč kola Tomáš Forejt

Košutka završila svůj hattrick, hráčem kola je potřetí v řadě za sebou hráč plzeňské Košutky. Tentokrát je jím Tomáš Forejt, který v zápase se Žihlí (REPORTÁŽ ZDE) vstřelil dvě branky. Čtěte, jak se dostal ze Žlutic na Košutku a jaké fotbalové cíle si dával před sezónou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, na hráče zápasu vás nominoval Milan Primas. Byl jste u toho, když vás nominoval? Co jste na to říkal?
"Přímo u toho jsem nebyl, ale potom až v autobuse jsem se to od kluků dozvěděl. Bylo to spíš takové překvapení od nich, dlouho se mi to nepovedlo, spíš to byl celý týmový výkon, i když to bylo takové oddřené, smolné utkání."
Jaké pro vás bylo utkání v Žihli, za které jste nominaci dostal?
"Utkání to bylo docela smolné. Jak už říkal Milan Primas, my jsme tam jeli po strašně dlouhé době jen s jedním gólmanem a zrovna v tu chvíli, jako kdybychom to přivolali, tak nám gólmana bohužel vyloučili v třicáté páté minutě a od té chvíli jsme hráli v deseti. Ale myslím si, že to bylo ku prospěchu, protože jsme se ještě víc semkli a bojovali jsme, nesložili jsme se v poločase, a pak jsme srovnali na 2:2, a pak bohužel... bylo to smolné. Myslím si, že za ten výkon jsme si tam ten bodík zasloužili. Jak se říká, bod k bodu, cesta k záchraně."
Vy už jste třetím Hráčem kola z košuteckého týmu. Čím to? Je to vyhecované nebo je to tím, že musíte přihodit něco do kasy?
"Tak taky je to určitě z důvodu větší fanouškovské základny, ale nejdůležitějším faktorem, jak říkáte, je nějaký ten hec mezi námi, mezi klukama a ty platby do té kasy....my jsme takový nezkrotný živel, takže potřebujeme co nejvíc peněz na tu dokopnou."
O víkendu k vám přijedou Černice. Co od nich čekáte?
"Nejhorší je na tom to, že tady může vyhrát každý s každým. Jsou poslední, ale nikdy nevíme, co od těch soupeřů úplně čekat. Každopádně nám velí to, že doma jsme už nějaké tři roky neprohráli, co si s klukama pamatujeme, takže i teď nám to nevelí nic jiného, než doma zvítězit."
Dával jste si před sezónou nějaké své fotbalové cíle?
"Určitě jsem chtěl skončit jako nějaká opora týmu, ale osobně si spíš myslím, že to byly nějaké týmové cíle, jako hrát v klidu, hrát ten střed tabulky. Tady půlka týmů hraje o postup, půlka o sestup, takže se určitě spíš chceme pohybovat v té postupující."
Jak jste se vy osobně dostal k fotbalu?
"Já jsem původně ze Žlutic, takže tam jsem fotbalově začínal. Tam byla dřív dvě fotbalová hřiště, jedno jsem měl hned před barákem, takže jsem začínal od pěti let. Na vesnici se skoro nic jiného dělat nedalo než hrát fotbal."
Jak jste se dostal na Košutku?
"Já jsem se přestěhoval při škole postupně do Plzně a na Košutce dřív trénoval můj bývalý trenér ze Žlutic, tak tam jsem se dostal na půlroční štaci. Pak jsem se vracel ještě do Žlutic, a pak i z důvodu časové úspory, práce a těchto věcí, tak jsem už řešil s přítelkyní i návrat do Plzně a Košutka tam byla jasná volba."
Máte nějaký zápas, který je pro vás z nějakého důvodu nezapomenutelný?
"Asi loňský zápas doma s Blovicemi, kdy jsme vyhráli v poměru 5:1 to bylo, si myslim. Tam jsem dával hattrick a v tom zápase se potvrdil náš postup do A třídy. Ten zápas se mi povedl a povedl se celému týmu."
Máte nějaký fotbalový předzápasový rituál?
"Tak spíš je to takové hecování mezi sebou a určitě bych měl zmínit našeho rozcvičkového hada. Když ho vždycky provedeme pořádně, tak ty body jsou potom jasný."
Sledujete náš server? Co na něj říkáte?
"Určitě. Jak sama vidíte, jsem třetí v řadě, takže sledujeme ho všichni poctivě a i teď jsme to docela nahecovali i mimo naši "košuteckou obec", když to řeknu. Je to hodně pozitivní, je to dobrý, že takovéhle statistiky a celkově věci jsou i v těch nižších soutěžích."
Děkuji za rohovor!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.