2:2
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.09.2016 16:00

6.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vratimov se rozešel smírně s Bystřicí


Branky


44. M. Sniegoň , 60. V. Osvěčík (vl.) - 76. R. Pešek , 89. T. Tříska
0

Ani dvoubrankové vedení Bystřici nestačilo k tomu, aby vyhrála.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V 6.kole 1.A třídy zajížděli Vratimovští na půdu Bystřice, kde se jim dlouhodobě výsledkově nedaří a toto utkání to bezezbytku jen potvrdilo. V hostujícím dresu se představila nová vratimovská akvizice Jakub Hottek, který má dlouholeté zkušenosti s profesionálním fotbalem z tuzemské první a druhé ligy, ale taktéž ze zahraničních prvoligových soutěží. A jeho zkušenosti, společně ve stoperské dvojici s dalším matadorem Valenčinem, byly znát. Domácí Bystřici se sice povedl úvod soutěže, když v úvodním kole deklasovala Petřvald, ale v dalších utkáních už nebodovala a klesla v tabulce do nižších pater. Proto byli domácí hráči zdravě nabuzeni a na Vratimovské fotbalisty, kterým se zde dlouhodobě nedaří, si věřili. Ovšem od úvodních minut vzali otěže zápasu na své kopačky hosté, kteří domácí přehrávali svou kombinační hrou a lehce se dostávali do vyložených šancí. Hned v 5 minutě doslova zazdil svou tutovku vratimovský Pařenica, který se svou rychlostí dostal jednoduše za obranu Bystřice, ovšem příležitost k zakončení trestuhodně promrhal. A tím jakoby předznamenal Vratimovský zmar v koncovce. O dvě minuty později se dostal do dalšího brejku Svěnčík, ale místo přihrávky na rozběhnutého Pohludku volil střelu, kterou Galusik v domácí brance v klidu zneškodnil. Festival zahozených šancí hostů pokračoval i nadále. Bystřičtí se sice hodně tlačili dopředu a vysoko napadali, ovšem vratimovští si s tím dokázali poradit a vyráželi k nebezpečným brejkům, které ale nedokázali dotáhnout do konce. Domácí se začali osmělovat k útočným akcím až po půlhodině hry, ale hostující obrana si se všemi akcemi Bystřických dokázala poradit. Ve 36 minutě vyrobil obrovskou hrubku domácí gólman Galusik, jehož nepovedený odkop trefil napadajícího Peška, od kterého se míč odrazil na kopačky Svěnčíka, ale ten svým lobem nedokázal vracejícího se brankáře domácích přehodit. Na druhé straně hrozili domácí ze standardních situací v okolí pokutového území, které si Bystřičtí vytvářeli díky své zvýšené aktivitě a dobrému pohybu. Ve 39 minutě zahrával přímý volný kop z hranice šestnáctky domácí Sniegoň, ale jeho umístěnou střelu ke vzdálenější tyči zneškodnil parádním zákrokem Kubala. Chvíli na to se dostali do rychlého brejku hostující Pařenica se Svěnčíkem, kteří šli sami na gólmana, ale Pařenica zbytečně uspěchal přihrávku na volného spoluhráče a vracející se domácí obránce stačil nepovedenou přihrávku zastavit. Ve 44 minutě ale udeřilo na opačné straně. Aktivní domácí opět přinutili vratimovskou obranu k faulu a Sniegoňz trestného kopu, zhruba z dvaceti metrů, parádní střelou k tyči nedal Kubalovi šanci a domácí se tak ujali v závěru první půle vedení

 

Ve druhém poločase se měli diváci na co koukat. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a nabrala slušné tempo. Domácí byli o poznání nebezpečnější než v první půli a díky důrazu a dobrému pohybu eliminovali tlak Vratimova, který se odhodlaně snažil výsledek zvrátit na svou stranu. Další rána pro vratimovské přišla v 60 minutě, kdy se po sérii nepovedených odkopů dostal míč na hranici pokutového území, kde jej domácí hráč bez přípravy napálil směrem na branku a tento po nešťastném odrazu od hostujícího Osvěčíka zapadl do sítě. Domácí tak rázem získali nečekané dvoubrankové vedení. Jenže vratimovští nesložili zbraně a od tohoto momentu zatlačili domácí do tuhé defenzivy. Bystřičtí se ale sympaticky snažili útočit do otevřené obrany hostů, která byla postupem času průchodnější. Ovšem žádnou z brejkových situací nedokázali využít ke třetí brance. Vratimovští na druhé straně pokračovali v zahazování brankových příležitostí a zdálo se, že je pro ně Bystřická branka zakletá. V 69 minutě poslal trenér hostů na hřiště Třísku, který nahradil nevýrazného Svěnčíka, kterému se viditelně nedařilo, a mladík ve vratimovském dresu se ihned aktivně zapojil do útočných akcí svého týmu. V 72 minutě to byl právě střídající Tříska, který měl snížení na hlavě, ale Peškův přesný centr poslal nepovedenou hlavičkou nad branku. V 76 minutě už se ale vratimovští kýženého gólu dočkali. Po zmatcích v domácí obraně se do pokutového území vřítil právě výtečně hrající kapitán hostů Pešek a nekompromisní ranou nedal Galusikovi šanci. Rázem bylo sníženo na 1:2 a domácí se začali strachovat o výsledek. Hosté si vytvořili místy až drtivý tlak, ale v koncovce i nadále selhávali. V 85 minutě pustila domácí obrana do brejku rychlonohého Pařenicu, ale ten tváří v tvář domácímu gólmanovi míč zasekl a vracející se Samek mu míč vypíchnul. Ačkoliv se hosté vehementně dožadovali pokutového kopu, rozhodčí jejich prosby nevyslyšel a nařídil pouze rohový kop. Když už se zdálo, že Bystřičtí dovedou utkání do vítězného konce, poslal v 89 minutě Hottek přihrávku na rozběhnutého Kašubu, který z levé strany načechral svůj skvostný centr na Třísku, a ten nikým neatakován umístil míč do protisměru domácího brankáře a v hodině dvanácté tak zachránil pro vratimovské alespoň bod. Ačkoliv panovalo velké horko, hrál se v Bystřici, na 1.A třídu, nadprůměrný fotbal , na čemž se shodli i místní diváci.

 

Zdroj text: http://www.fcvratimov.cz/?p=832



Ohlasy k zápasu



FC Vratimov
Jiří Hořínek (trenér pro klubový web): Dnes jsme tady ztratili dva body. Kdyby jsme využili alespoň polovinu z šancí, tak jsme vyhráli…. Ve finální fázi to je všechno jakoby zbrklé a uspěchané. Herně to bylo z naší strany dobré, ale opět jsme selhali v koncovce a zase dostali gól do šatny… Musím ale kluky pochválit za bojovnost a za odhodlání s nepříznivým stavem něco udělat. Podruhé se nám povedl závěr zápasu, což značí vnitřní sílu tohoto mančaftu. Kluci makali až do konce a alespoň jsme zachránili bod.



Sestavy


TJ Bystřice
J. Galusík [-] - D. Zoubek [-] , M. Samek [-] , M. Teofil [-] - D. Kantor [-] , B. Krezelok [-] (83. T. Fober [-] ) , J. Čmiel [-] , F. Buryan [-] , M. Sniegoň [-] (52. R. Badura [-] ) - T. Kisza [-] , J. Staniek [-] (67. D. Rusz [-] )

FC Vratimov
D. Kubala [-] - J. Hottek [-] , D. Valenčin [-] , R. Stuchlík [-] (89. T. Hudeček [-] ) , M. Kašuba [-] - V. Osvěčík [-] , R. Pešek [-] , O. Klejnot [-] , J. Pohludka [-] - R. Pařenica [-] , M. Svěnčík [-] (69. T. Tříska [-] )

ŽK: 65. J. Staniek , 76. D. Zoubek - 65. R. Pešek .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: PASTERČÁK Jozef - BEDNÁŘ Marcel, SIVERA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.