Romo na mistra soutěže nestačilo


Branky


0

Krátce po poledni přijeli již jistí vítězové soutěže ze Světlíka do Černé v Pošumaví, kde svá domácí utkání hraje českokrumlovské Romo. Tento zápas začali lépe hosté a i přes to, že se domácím podařilo srovnat dvoubrankové manko, tak tři rychlé branky Romo srazili do kolen a Světlík si nakonec odvezl výhru 8:3. Nutno podotknout, že světlické Dynamo prošlo nadstavbovou částí bez porážky a zaslouženě postoupilo do přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Přerušené utkání k překvapení všech zúčastněných pokračovalo

Utkání začalo ve vysokém tempu a obě mužstva se snažila hrát kombinačně po zemi. Domácí měli o něco více ze hry, avšak z první branky se radoval Světlík. Kapitán Adam Novotný dostal pěknou přihrávku, se kterou si poradil tak, jak on nejlépe umí a otevřel gólový účet utkání, 0-1. Romo se snažilo vyrovnat, ale zapomínalo na zadní vrátka. V 17. minutě se dostal ke střele z vápna Ondřej Dědič a nemýlil se, 0-2. Hosté se poté zatáhli a dali domácím prostor k ohrožení branky. Ve dvaadvacáté minutě se musel nechat ošetřit Petr Dub, který následně chyběl v obraně a Marek Sivák po pěkné zasekávačce uvnitř vápna rozvlnil světlickou síť, 1-2. O čtyři minuty později poslal rozhodčí Marek obě mužstva do kabin, jelikož domácí příznivci nebyli spokojeni s pomezním rozhodčím hostí, kterému to dali jasně najevo. Když už si všichni hráči podali mezi sebou ruce, tak se k velkému překvapení všech, vrátil rozhodčí na hřiště a v utkání se pokračovalo dál. Nečekaná pauza přišla vhod domácímu týmu, který nejprve měl obrovskou šanci, když míč poposkakoval po brankové čáře Vincíkovi brány, ten jej však s velkou dávkou štěstí stihl vykopnout do autu. Ve 30. minutě však chyboval světlický pravý obránce, jehož zaváhání při odkopu využil Tomáš Bílý a střelou z vápna nedal Vincíkovi šanci, 2-2. Po vyrovnávací brance mělo Romo mnohem více ze hry a snažilo se zvrátit výsledek utkání na svou stranu, což se jim však nepovedlo. Světlík po chvilkovém tlaku domácích přepnul na vyšší rychlostí stupeň, a v sedmatřicáté minutě se dostal znovu do vedení. Po rohovém kopu si míč ve vápně zastavil Novotný, následně se o něj přetahoval s domácími beky, kteří ho o balón oloupili, ale kapitán hostí ho vzápětí vybojoval zpět a střelou z hranice malého vápna skóroval, 2-3. Za další tři minuty se k balonu dostal výborně hrající Novotný, který tentokráte předložil míč před odkrytou branku nabíhajícímu Ondřeji Válkovi a jeho úloha již byla velmi snadná, 2-4. Prakticky ihned po rozehrání dostal přihrávku po levé straně opět Novotný, ta byla sice dlouhá, ale po chybném zákroku domácího obránce se míč k Novotnému přeci jen dostal a ten zkompletoval hattrick, díky čemuž přeskočil v tabulce střelců OS svého parťáka z útoku Dědiče, 2-5. Černá čtyřminutovka byla pro domácí opravdu studenou sprchou a ti byli rádi, že se odcházelo do kabin.

Domácí snaha o snížení byla přetavena pouze v jednu branku

Začátek druhého poločasu vyšel lépe domácímu týmu. Ti vyšli z kabin s mnohem větší chutí a drželi míč častěji na svých kopačkách. Šance z toho však nebyla téměř žádná. K jedné velké příležitosti se dostal domácí útočník Milan Kotlár po chybě hostujícího stopera, ale jeho samostatný únik skončil nepovedenou střelou do náručí světlického brankáře. Ve 48. minutě dostal pěkný balón na pravou stranu A. Novotný, jenž nacentroval na úroveň penalty, kam si výborně naběhl Dušan Mendel a hlavou do protipohybu gólmana vstřelil šestou branku Světlíka, 2-6. O pár minut později běželi domácí opět sami na brankáře, ale v poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu Dekret, který za svůj zákrok uviděl žlutou kartu. Z následného přímého kopu Martina Kotlára zazvonila pouze branková konstrukce, kam míč vyrazil brankář Vincík. Ve dvaašedesáté minutě vstřelil svou druhou branku v utkání Ondřej Dědič, pro kterého to byla 27. branka v sezoně a vyrovnal tak v tabulce střelců Novotného, 2-7. Hostující trenér se ihned po vstřelené brance rozhodl oba dva kanonýry stáhnout ze hry a poslal na hřiště čerství síly. O dvě minuty později se prosadili také domácí, tentokráte se míč dostal do sítě z kopačky Martina Kotlára, který tak snížil na 3-7. Gólový účet utkání uzavřel v 68. minutě nejzkušenější hráč na hřišti František Píšek střelou po zemi, kterou si do vlastní brány ztečoval Karel Sivák a bylo to 3-8. Domácí poté takřka rezignovali v obraně a vrhli své síly do útoku. Nejprve však měl několik šancí po pěkných uvolnění hostující Mendel, ale své pokusy trefoval pouze nad domácí bránu. Poté se ke hře dostali domácí a jejich čtyřminutovka, ve které se ke střele dostal Michal Kotlár a následně Tomáš Bílý, byla zakončena střelou do tyče od Martina Kotlára, pro nějž to bylo smolné utkání. V dalších minutách se útoku zhostili hosté. I. Gondek pálil nad bránu, poté Krenauer předložil Mendelovi, ale ten trefil pouze náruč brankáře Dunky. Do další příležitosti se dostal Válek, ale ani jeho pokus si nenašel cestu do sítě. Poslední šanci utkání měl Mendel, který však znovu přestřelil a utkání tak skončilo 8-3 pro Dynamo Světlík.



Ohlasy k zápasu



TJ Dynamo Světlík
Marian Gondek, trenér: Na tento zápas jsme dorazili mírně oslebeni, ale měli jsme jasný plán odvézt plný počet bodů a udělat si žízeň na oslavu postupu a to se podařilo, kluci si pěkně zastřlíleli a výsledek 3:8 je výborný děkuji všem mistři.



Počet diváků: 50. Rozhodčí: Marek Jan - SIVÁK Zdenek (N), VÁLEK Zdeněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory










Jméno ZB Ú BE
Nebyla nalezena žádná data
Zobrazit celou tabulku