FOTO Tetín porazil Zdejcinu, o férové hře se ale v tomto zápase nedá mluvit


Branky


3

Poslední zápas tohoto kola se sehrál na hřišti Tetína, domácí uvítali ve velmi letních teplotách první tým tabulky ENDECO Zdejcina. Konečný výsledek 3:2 nikdo neočekával. Domácí vzali Zdejcině jako jediný tým v této sezoně výhru. Tetín ale nastoupil spíše v Áčkovém týmu, jen několik málo hráčů bylo z týmu B. Zdejcina tak vlastně nastoupila proti soupeři z Okresního přeboru. Nejvíce zápas ovlivnil rozhodčí, vymyšlené fauly a penalta udělaly své. Z řad diváků se ozýval názor, že to byl velmi zvláštní zápas. Jak to bylo či nebylo opravu se nedovíme, ale každý si může udělat svůj názor a obrázek. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas zakončený remízou

Začátek tohoto zvláštního utkání odstartoval úvodním hvizdem pan rozhodčí Stanislav Krbec. Tým hostů ze Zdejciny, nenastoupil do velmi horkého zápasu tak jak jsou diváci zvyklí. Hned v úvodu je tým domácích z Tetína přehrával, šance se tvořili u obou týmů, ale první branka padla do sítě hostů, ve dvanácté minutě se trefil Jan Zdechovan z Tetína a poslal tak domácí do vedení. Zrovna hráč Jan Zdechovan od úvodu zápasu několikrát spadl, málokdy to ale bylo v souboji aby se jeho pád dal nazvat faulem, pan rozhodčí ale jeho pády ve většině případů odpískal a tím pádem Tetín zvýhodňoval. Hosté ze Zdejciny se po první brance domácích trochu zvedli a začali lépe hrát, ve třicátédruhé minutě se do branky domácích, za záda brankáře Lukáše Holečka, trefil Tomáš Bára ze Zdejciny a tak se skóre srovnalo na 1:1 . Pro Tetín remízový výsledek nebyl dobrý, potřebovali body tři, aby v tabulce přeskočili tým z Chrustenic a v zápase to občas vypadalo, že tři body Tetínu přeje i pan rohodčí. Je pravda, že Zdejcina asi neměla svůj den, měli špatné přihrávky a velmi málo se dostávali do gólových šancí, zase na druhou stranu, Tetín hrál spíše v Áčkovém týmu a tak vlastně Zdejcina hrála proti soupeři z Okresního přeboru, což je o dvě třídy vyšší soutěž, ale výkon Zdejciny nebyl prostě stoprocentní. Poločas, po několika dalších odpískaných pádech Zdechovana, pan rozhodčí ukončil ve čtyřicátépáté minutě a za nepříznivého stavu pro domácí 1:1 se odcházelo do šaten.

Zvláštní pokutový kop a konečná výhra domácích

Do druhého poločasu se střídalo na obou stranách za domácí tým vystřídali Ladislav Vlasák a Vlastimil Janda a v týmu hostů se vyměnili Jindřich Rotta a Jaroslav Vandas. V druhém poločase hráli zezačátku určitě lépe hosté, domácí Tetín nezačal jako v prvním poločase, Zdejcina měla i více šancí, ale bohužel branku se jim trefit nepodařilo, několikrát měl velkou šanci Milan Chovančík, ale jeho střely šly buď mimo branku, nebo na brankáře Holečka. Přišlo další střídání na straně hostů, z hřiště odešel hráč Jiří Roll a nahradil ho Miroslav Záruba ml. . Střídali i domácí, Václav Červený šel z hřiště a místo něho nastoupil Martin Krtek. V sedmdesáté minutě padla další branka, trefil se podruhé v zápase Jan Zdechovan, i tomuto gólu předcházelo několik jeho pádů a odpískaných faulů. Poslední branka zápasu padla v osmdesátépáté minutě, kdy se za záda Holečka trefil Milan Chovančík ze Zdejciny. Poslední střídání proběhlo na straně domácích, odešel Jan Hoskovský a nahradil ho Karel Bláha. V zápase byl odpískaný jeden pokutový kop, Jan Zdechovan byl s balonem před vápnem, když do něj Jiří Roll ze Zdejciny strčil ramenem, zákrok byl čistý a nejednalo se o faul, a už vůbec ne o faul ve vápně, ale Zdechovan spadl k zemi a vypadalo to, že mu upadne ruka i noha jak se na zemi svíjel, jeho vystoupení v celém zápase by se dalo ohodnotit minimálně cenou Thálie, Rozhodčí který v tu chvíli stál na půlce hřiště nemohl v žádném případě vidět kde Zdechovan spadl, ale ukázal před bránu a tak tento zákrok ocenil pokutovým kopem ke kterému se postavil Martin Krtek a penaltu proměnil. Nebýt tohoto velmi špatného rozhodnutí pana rozhodčího zápas by skončil remízou 2:2 .  Jelikož ale Tetín chtěl vyhrát opravdu hodně tak se po penaltě skóre upravilo na 3:2 pro domácí tým. Rozhodčí hru ukončil a zápas tak skončil výhrou pro domácí Tetín, fanoušci hezkého fotbalu si tento zápas určitě neužili a snad budou ostatní zápasy hezčí a opravdu férový. V zápase ještě vystřídal po svém pádu u vápna Jan Zdechovan, ale rozhodčí toto střídání neuvedl do zápisu. 



Počet diváků: 80. Rozhodčí: KRBEC Stanislav - BURIAN Lukáš (N), BUDÍN Zdeněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
25. 5. 2016 11:09
Nikde neni psáno,ze by se pády nedaly spočítat na jedné ruce a takove pády tam opravdu byly :)
25. 5. 2016 11:08
Náhodou jsem se na tento zápas šel také podívat, nejsem fanouškem ani jednoho týmu, ale fotbal sleduji. Nesouhlásím s panem Krtkem. V článku je napsáno že poslední gol vystřelila Zdejcina, takže tam chybu nevidím, kdo přečetl celý článek pochopil, že Zdejcina upravovala skóre na 3:2. Kdyby se penalta nepískla, tak by stav prece byl 2:2. Pády hráče z Tetína byly opravdu přehnané nevím jestli jich bylo 5 nebo 9 ale bylo jich na jeden zápas, od jednoho hráče, opravdu hodně, což fanoušek hezkého fotbalu neocení. Můj názor na zápas je, že Zdejcina sice nehrála uplne dobre, ale Tetín také nehrál moc dobře. Nebýt té prapodivné penalty, ktera opravdu nebyla oprávněna, zapas mohl byt zajímavější. Ale je jasne, ze každy stoji za svým týmem a pane Krtek, pokud jste ten Krtek z Tetina, Váš názor je tedy asi taky zaujatý. Zajímal by mě názor někoho dalšího nestranného...
25. 5. 2016 00:38
Je tam jedna velká chyba. Penalta byla za stavu 2:1 pro Tetín a upravovala stav na 3:1. Zdejcina poté pouze korigovala na 3:2. A druhá věc je to, že článek je psán velmi zaujatě a nepravdivě, ale to je jiná věc. Hráči z A teamu tam byli 3 v prvním poločase a v druhém poločase nastoupili ti, co v A pouze střídají. Takové pády jak jsou popisované tam opravdu nebyly a když už tak by se dali spočítat na prstech jedné ruky.