Rosovice v derby přestřílely Pičín, který si stěžuje na sudího


0

Bylo jasné, že souboj mezi fotbalisty Rosovic a Pičína bude mít grády, což se jen potvrdilo. Hosté chtěli vyvrátit zaručené zvěsti, že soupeři ohroženém sestupem nechají body, a tak mělo tradiční derby pořádný náboj. Domácí sice brzy prohrávali, jenže díky enormnímu nasazení a podle Pičínských s pomocí rozhodčího Hrušky střetnutí obrátili a dovedli ke kýženému vítězství, díky němuž si významně pomohli v boji o záchranu v okresním přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nešťastník Tomáš Hazucha: vlastenec a zlomený kotník

Do zápasu vstoupili lépe hosté a už v páté minutě po Hoschkově přímém kopu a teči Blahovce vedli. V 17. minutě spadl centrovaný míč na ruku Hoschka a z následné penalty soupeř vyrovnal, když se jako spolehlivý exekutor ukázal Kotrbatý. Výhodu pokutového kopu měli po ruce rosovického Kopeckého i Pičínští, bohužel pro ně Ježek penaltu kopnul vedle branky. Ve 30. minutě nechali hosté Pinskera odcentrovat od rohového praporku, jeho přetažený centr zadáci odvrátili na malé vápno, kde už neměl Tuháček problém míč uklidit podél brankáře. O pár minut později později Červenka vybojoval na velkém vápně balón pro Ježka, a ten z otočky zařídil vyrovnání, byť v zápise o utkání figuruje jako střelec Tomáš Hazucha. Z následného útoku prošel domácí Procházka středem hřiště a opět poslal Rosovické do vedeni. Dvě minuty před koncem poločasu po zbytečné ztrátě míče na půlce a následném rychlém brejku domácích si vstřelil nešťastně vlastní branku Tomáš Hazucha, ale gól byl připsán domácímu ostrostřelci Tuháčkovi. V poslední minutě prvního poločasu nešťastník z předešlého okamžiku Tomáš Hazucha bez cizího zavinění špatně došlápl a způsobil si několikanásobnou zlomeninu levého kotníku. Pro zraněného hráče přijela na hřiště sanitka a ještě večer byl operován, když mu lékaři kotník vyztužili šesti šrouby. "Tímto mu přejeme brzké uzdravení a pevně věříme v jeho návrat na trávník," vzkázal pičínský obránce Jiří Kuba spoluhráči do nemocnice.

Zápas rozluskla problematická penalta pro domácí

Do druhého poločasu vstoupili Pičínští aktivně a snažili se zvrátit utkání ve svůj prospěch. Přes dobře organizovanou obranu domácích si však nevypracovali pořádnou šanci. Až v 65. minutě po dlouhém výkopu Pince a chybě souperovych stoperu Červenka nádhernou střelou zpoza vápna snížil na rozdíl gólu. "Po tomto snížení vzal ovšem otěže zápasu do vlastních rukou rozhodčí Hruška. Po dvou minutách daroval Rosovickým pokutový kop za údajný faul na soupeřova útočníka, který ani nevěděl, že byl faulovan!," postěžoval si Jiří Kuba na situaci, kdy při pokusu domácího hráče o rybičku odkopl balón Vokurka, což sudí posoudil jako hru vysokou nohou, kterou z penalty trestal opět Kotrbatý. "Od této chvíle jsme nehráli proti Rosovickým, ale proti Hruškovi. Co souboj, to faul proti nám. Jelikož je Hruška jeden z nejlepších rozhodčích na okrese, jsem přesvědčen, že to nebylo tím, že neumí pískat, ale že prostě chce," dodal pičínský zadák. V 80. minutě po brejku do otevřené obrany domácí Pinskner zvýšil na pro soupeře hrozivých 6:3. Hostům se povedlo již pouze korigovat vysledek v 86. minutě z pořadí již čtvrté penalty v utkání Blahovcem.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Rosovice
Jan Pinsker (kapitán mužstva):: Znovu jsme vyhráli a já dal gól, co víc si přát. Bylo to vyrovnané a těžké utkání, protože Pičín nám navzdory různým fámám nic nedaroval, ale obrovskou bojovností a nasazením jsme ho zvládli.

TJ Sokol Pičín
Jiří Kuba (obránce):: Naprosto zasloužené vítězství Rosovic. Na nás v současnosti stačí i fotbalisti s jednou nohou.



Počet diváků: 75. Rozhodčí: Hruška Petr - SOUKUP Petr (N), BOROVIČKA Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.