Rožmitál potvrdil suverenitu, Luhy zničil Mora


Branky


19. J. Váně , 43. P. Mora , 72. M. Šturc , 75. P. Mora , 89. P. Mora
0

Bylo to vypjaté, tvrdé a emocemi nabité utkání. V úvodní čtvrthodině běžel sám na branku domácí útočník Beňo a po střetu s gólmanem Zrnem se v šestnáctce soupeře poroučel k zemi. Podle domácích jasná penalta a vyloučení, ovšem rozhodčí Schořovský se přiklonil na stranu Rožmitálských, kteří v Beňově pádu viděli jen hereckou etudu. Chvíli poté otevřel skóre Vaně a nasměroval hosty k vítězství, pod nějž se nejvýznamější měrou podepsal nejlepší střelec okresního přeboru Mora, jenž Luhy vyřídil hattrickem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lídr přežil penaltovou situaci a udeřil

Suverenní lídr přijel do Luhů v plné sestavě a od začátku se chopil iniciativy. Více držel míč, zatímco domácí spíš takticky vyčkávali a spoléhali na rychlé protútoky. Na malém hřišti před hrstkou diváků to byla od začátku ostrá a vyhecovaná bitva plná osobních soubojů a planoucích emocí. Ty ještě víc rozdýchala situace v 15. minutě, kdy jinak bezchybného rožmitálského stopera Varadina přeskočil na půlce nákop domácích, k míči se dostal Beňo a řítil se sám na brankáře Zrna. V hodnocení toho, co následovalo, se pohledy obou soupeřů liší. Podle domácích si obhodil gólmana, který jej poslal k zemi. Podle fotbalistů Rožmitálu předvedl po střetu se Zrnen nafilmovaný let, který mu rozhodčí Schořovský nezbaštil. Přes nevoli sparťanských příznivců ukázal sudí na odkop od brány. Rožmitálu narostla křídla, zvlášť když takřka vzápětí z hranice vápna zamířil přesně do levého růžku domácí svatyně Váňe - 0:1. V tu chvíli domácí nestíhali a často si pomáhali fauly. Ve 30. minutě se proháčkoval do šestnáctky domácích Hausleitner, jehož pokus si domácí málem srazili do vlastní branky. Luhy se snažily zaskočit lídra z křídelních prostorů. Po jedné takové akci se vyznamenal brankář hostů, když vyrazil krásnou střelu Matějky z hranice vápna k tyči. Domácí pak začal zlobit Mora, který prokazoval svou rychlost a porozumění s míčem. Dokazoval, že je hráčem převyšující tuto soutěž. Důkazem budiž jeho akce z 43. minuty, kdy se uvolnil na straně hřiště, navedl si míč na střed a po tvrdé střele z hranice vápna Slepička kapituloval podruhé.

Začátek druhého poločasu patřil domácím, kteří na soupeře vlétli a několikrát byli blízko kontaktního gólu. Ve 48. minutě Zrno zlikvidoval nadvakrát tečovanou střelu, krátce nato jistil dalekonosný pokus M. Krůty a poté se blýskl vytěsněním rány Kouta nad břevno. V 60. minutě domácím odpustil rozhodčí Schořovský pokutový kop po faulu na Hausleitnera. Podle některých aktérů utkání prý utrousil slova o kompenzaci... Zápas se opět přiostřil a rozhodčímu se vymkl z pod kontroly. Podrážděný Mora ještě v tutové šanci gólmana Slepičku nepřekonal, ale v 72. minutě našel Šturc z přímého kopu skulinu ve zdi a brankář Sparty se za jeho střelou jen smutně ohlédl. Za tři minuty nádhernou kombinaci hostů na jeden dotek proměnil ve čtvrtý gól Mora a bylo rozhodnuto. Utkání se zklidnilo, přesto se strhla několikrát na hřišti menši potyčka. V 89. minutě završil Mora svůj hattrick a Rožmitál díky němu získal tři body.

Na začátku druhého poločasu nás Luhy dostaly pod tlak a několikrát byly blízko kontaktního gólu. Ve 48. minutě musel Zrno vytáhnout dvojitý zákrok při likvidaci střely, kterou ještě tečoval Varadín. Krátce nato bezpečně jistil i dalekonosnou ránu Martina Krůty a náročnou desetiminutovku uzavřel vytěsněním nebezpečného Koutova pokusu nad břevno. V 60. minutě byl v domácí šestnáctce evidentně přistrčen Hausleitner, ale ani nám rozhodčí penaltu neodpískal. Krátce nato se pak objevil v tutové šanci Mora, domácího brankáře však neprostřelil. Třetí gól tak padl až v 72. minutě. Šturc z přímého volného kopu našel skulinu ve zdi a brankář se za jeho střelou jen ohlédl. Nejhezčí moment zápasu přišel o tři minuty později, když rychlou kombinaci na jeden dotek přesně zakončil Mora - 0:4. Stejný hráč se trefil ještě znovu minutu před koncem a završeným hattrickem upravil na konečných 0:5.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Luhy
Lukáš Beňo (útočník):: Celkově vyhrál lepší tým, protože fotbal se hraje na góly, a ty dával Rožmitál, který si v druhém poločase zkušeně pohlídal vítězství. Přesto se zápas mohl vyvíjet jinak, kdyby rozhodčí v úvodu po faulu na mě nařídil penaltu a vyloučil hostujícího gólmana. My bychom vedli 1:0, soupeř hrál v deseti a mohlo to skončit jinak,

TJ Spartak Rožmitál pod Třemšínem
Ondřej Pejsar (hráč a manažer klubu):: Strašně težké a vypjaté utkání. Spíš než pohledný fotbal to byl bojovné utkání. Domácí nás chtěli okopat, což se dalo čekat, ale ustáli jsme to a zaslouženě vyhráli, i když nás uklidnil až krásný přímý kop po zranění se vracejícího Šturce.



Sestavy


TJ Sparta Luhy
M. Slepička [-] - T. Mazour [-] , M. Čech [-] , J. Jun [-] , D. Krůta [-] - R. Mařík [-] , M. Broum [-] , M. Krůta [-] (82. M. Hadač [-] ) , L. Matějka [-] (78. R. Matyáš [-] ) , V. Kout [-] - L. Beňo [-] (80. J. Schacherl [-] )

TJ Spartak Rožmitál pod Třemšínem
M. Zrno [10.0] - T. Drechsler [-] (70. P. Leitermann [-] ) , D. Suk [-] (52. M. Šturc [10.0] ) , J. Kuchyňka [10.0] , J. Hausleitner [-] , P. Varadin [10.0] , P. Mora [-] , O. Pejsar [-] , K. Pazderník [-] , J. Váně [-] , T. Pecha [-]

ŽK: 11. M. Krůta , 16. D. Krůta , 73. J. Jun - 62. P. Mora , 86. J. Hausleitner .
Hráči zápasu: M. Zrno , P. Mora .
Počet diváků: 45. Rozhodčí: Schořovský Jan - SPILKA Petr (N), TREFNÝ Marek (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.