J. Hlava 10.
J. Horák 86.
J. Roubal 90. (vl.)
3:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.06.2016 17:00

24.kolo, Pardubický | Pardubice | III. třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Divoký závěr v Ostřetíně přinesl domácím důležité tři body


Branky


10. J. Hlava , 86. J. Horák , 90. J. Roubal (vl.) - 22. J. Zelinka , 88. M. Tomyška
0

Ostřetín doma přivítal Rosice. Hrál se rušný a útočný fotbal se spoustou zajímavých momentů na obou stranách. Vyvrcholení přišlo v posledních pěti minutách. Více se dozvíte v následujícím reportu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté vytěžili z aktivity pouze vyrovnání

Těsně před zápasem zastihlo Ostřetín krupobití a tak na hráče čekal mokrý a rychlý terén. Domácí tým hnal dopředu slušný počet diváků, který byl hodně slyšet. Nutno říci, že diváci si v tomto zápase přišli na své.

Od začátku byl k vidění rušný a ofenzivně laděný zápas, který měl i slušné tempo. Rosice byly fotbalovější na míči a předváděly pohledný kombinační fotbal. O záchranu hrající domácí byli ale hodně bojovní a neštřili na důrazu, což hostům občas působilo problémy.

Rosičtí si v první části zápasu vypracovali několik slibných možností, které domácí obrana většinou hasila opravdu až na poslední chvíli. Zdálo se, že hosté by mohli jít do vedení, ale pak udeřilo na druhé straně. V 10.minutě zahráli domácí roh na přední tyč, skákavý míč prošel až k Hlavovi, který tečí zaskočil Nahálku - 1:0.

Rosice se dále tlačily dopředu. O zakončení se pokoušeli Pejřimovský a P.Zelinka, ale Schejbal byl vždy namístě. Za domácí se po pěkném uvolnění připomněl Horák, který svoji střelu poslal těsně vedle pravé tyče. Velkou možnost pak zahodil také střelec prvního gólu Hlava.

Hosté se dočkali vyrovnání ve 22.minutě. Po závaru ve vápně přiťukl Polanecký míč J.Zelinkovi a ten střelou z hranice vápna vymetl šibenici Schejbalovi branky - 1:1.

Na hřišti se přitvrdilo a soubojů bylo k vidění opravdu mnoho. Během krátké chvíle na sebe dvakrát narazili L.Němec a domácí M.Vančura, první střet ještě ostřetínský hráč zvládl čistě. Nicméně hráč hostů musel být ošetřen a o pár okamžiků později při návratu na hřiště narazil znovu na Vančuru, kterému vypíchl míč, načež se domácí hráč řádně podíval na achilovku rosického útočníka, následovala žlutá karta.

Pak vyslal P.Zelinka Palaščáka, který zvítězil ve sprinterském souboji s obráncem a řítil se sám na branku, vybíhající Schejbal však stačil skvěle zasáhnout.

Hrálo se dál aktivně až do konce poločasu, ale už bez dalších gólů.

 

 

Divoký závěr gradoval vlastním gólem Roubala

I druhý poločas nabídl mnoho rušných momentů na obou stranách. Domácí začali útočit ve více lidech, vycítili šanci a na nějakou dobu byli aktivnější.

Také hosté se snažili, ale buď jim chybělo finální řešení nebo si ostřetínští pomáhali fauly a raději přerušili nebezpečné rosické akce.

Po pěkné prúnikové přihrávce se dostal na levé straně pokutového území za obránce P.Zelinka, brankář Schejbal se rozhodl jít z branky a rosický útočník to pak udělal velmi mazaně, posunul si míč a v podstatě donutil brankáře faulovat. Rozhodčí Schmeiser neváhal odpískat pokutový kop. K tomu se postavil Pejřimovský, který byl v této situaci na jaře dvakrát úspěšný. Tentokrát byl však proti Schejbal, rosický hráč penaltu nekopl špatně, ale domácí gólman předvedl velmi kvalitní zákrok.

Domácí si poté vytvořili několik slibných šancí, ze stran to zkoušeli Horák a Klempíř, ale Nahálka byl vždy připraven. Když už byl po nikým netečovaném centrovaném míči do vápna rosický brankář překonán, pomohlo mu břevno.

Posledních pět minut zápasu přineslo nevídanou zápletku. Nejprve v 86.minutě zahrávali ostřetínští standardní situaci ze střední části hřiště, dlouhý míč směřoval na zadní tyč, kde se jej snažil odhlavičkovat rosický Šlechta, byl však v souboji s dvojicí domácích viditelně přistrčen, Horák tak získal výhodu a mohl hlavičkovat do protipohybu brankáře, hosté marně reklamovali faul - 2:1. 

již o dvě minuty později potáhl míč P.Zelinka a uvolnil střídajícího Tomyšku. Situaci se snažil "zachránit" domácí lajnový, ale sudí nechal správně hru pokračovat a Tomyška únik zakončil přesnou střelou k tyči - 2:2.

To ale stále nebylo vše. V poslední minnutě Ostřetín vytvořil závar v rosickém vápně, následoval střela, kterou skvěle vyrazil Nahálka. Míč se odrazil k Roubalovi, který mohl situaci uklidnit. To také zamýšlel, jenže dezorientovaný rosický obránce to udělal tím nejhorším způsobem, napálil totiž míč nekompromisně do vlastní sítě - 3:2.

Pak ještě měly Rosice poslední možnost v podobě standarní situace, na kterou se vydal i brankář Nahálka. Centorvaný míč si ale našel Schejbal a rozhodčí následně zápas ukončil.

Domácí udělali hodně důležitý krok směrem k záchraně. Rosice stejně jako v minulém kole, nezvládly závěr a prohra v tomto zápase je pro ně poměrně krutá.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Rosice nad Labem B
David Matějů ( trenér Rosic ): „Pro nepřítomné asi úsměvné, ale Rosice "B“ podaly nejlepší výkon jara, oceněný i místními diváky. Tak či tak nedat klíčovou penaltu, obdržet gól po jasného faulu či luxusně zakončit vlastním gólem, to už je opravdu velká přehlídka fotbalových momentů. Zřejmě zábavné, ale za předvedený styl se opravdu nemusíme stydět. Z hráčů zaujal Zelinka Jan, Zelinka Petr a Němec Jakub“.

Autor: L. N.


Sestavy


TJ Sokol Ostřetín
M. Schejbal [-] - J. Horák [-] , M. Sýkora [-] , M. Udržal [-] , V. Kučera [-] , M. Klempíř [-] , J. Vančura [-] , M. Vančura [-] , J. Hubáček [-] , R. Svoboda [-] , J. Hlava [-]

TJ Sokol Rosice nad Labem B
V. Nahálka [-] - J. Němec [-] , J. Roubal [-] , M. Morávek [-] , M. Šlechta [-] - D. Palaščák [-] , J. Zelinka [-] , V. Polanecký [-] , L. Pejřimovský [-] - L. Němec [-] , P. Zelinka [-] -

Místo: Ostřetín. Rozhodčí: Schmeiser Kamil - .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.