Ostrov zvítězil nad Nejdkem a je krok od postupu


Branky


8. J. Kurtin - 15. O. Nýber , 42. P. Luksch , 70. J. Liška , 73. O. Nýber , 78. M. Kobera , 87. J. Vrba
0

Nejdek přivítal v rámci 24. kola krajského přeboru na svém hřišti odvěkého rivala z Ostrova. Ten se tři kola před koncem sezony mohl, v případě vítězství, výrazně přiblížit prvenství a tím spojenému postupu do divize. Vyrovnané utkání nakonec skončilo jednoznačným výsledkem ve prospěch právě Ostrova, který tak v příštím zápase může slavit prvenství v krajském přeboru.

 

Byli jste se na zápase podívat? Ohodnoťte jeho úroveň, kvalitu jídla a pití, výkon rozhodčích nebo jednotlivých hráčů!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Utkání se ale pro hosty nezačalo vyvíjet dobře. Nejdečtí na svého soupeře doslova vlétli a po zásluze se v 8. minutě ujali vedení, když centr Chlupa umístil za záda brankáře Sütta Jakub Kurtin. Ostrov měl co dělat, aby nápor domácího mužstva zastavil. Nakonec se mu to ale podařilo a postupem času si vytvářel i on nebezpečné příležitosti. Vyrovnání se pak dočkal v 15. minutě, když Ondřej Nýber po dobrém napadání vybojoval balón a sám ho umístil mezi tři tyče nejdecké brány. Hosté, nabuzeni vyrovnávací brankou, byli nadále aktivnějším týmem, jenže dlouho se jim nedařilo vstřelit gól. Podobně na tom byl Nejdek, který sice hrozil, jenže ani on nedokázal rozvlnit síť protivníkovy branky. Nakonec se ale v prvním dějství přeci jen hráči radovali ze vstřeleného gólu. A byli to hráči Ostrova. Brankář Hillebrand chtěl udělat kličku Patriku Lukschovi, jenže ten mu ji vystihl a do odkryté branky poslal hosty do vedení.

 

 

Ve druhém dějství měl velkou příležitost k vyrovnání Tomáš Jílek, jenže v rozhodující fázi ztratil stabilitu a brankáře Ostrova tak překonat nedokázal. Chvíli na to měl Ostrov k dispozici přímý kop za hranicí šestnáctky, ze kterého poslal míč přes zeď k levé tyči Jan Liška a rázem to bylo o dvě branky. Nejdek v tu chvíli, ve snaze se skórem něco udělat, otevřel hru a to se mu stalo osudným. V 73. minutě zpracoval centr od Lišky Ondřej Nýber, který nedal z hranice malého vápna brankáři Hillebrandovi sebemenší šanci a zvýšil na 1:4. Za dalších pět minut už to bylo 1:5, když Michal Kobera vypíchl domácímu gólmanovi balón a poslal míč do odkryté branky. O poslední zářez se pak postaral Jakub Vrba, který dokázal přehodit ochránce svatyně domácích a stanovil tak konečné skóre na 1:6. Nejdek měl během druhého poločasu také několik šancí, jenže ani jednu nedokázal přetavit v gól. Pětibrankový rozdíl neodpovídá kvalitní hře obou mužstev, která byla na Limnici k vidění. Nejdek se dral do zakončení, byl součásti oboustranně kvalitního fotbalu, jenže mockrát chyboval a to se mu nakonec stalo osudným. Hostující tým se díky vítězství posunul zase o krůček, možná až o krok, blíže vytouženému postupu do divize, který může stvrdit v následujícím kole, kdy hostí Citice.

 

Byli jste se na zápase podívat? Jak ho zvládl rozhodčí, chutnala klobáska? A co výkony jednotlivých hráčů? Nezapomeňte utkání ohodnotit díky naší novince! 

 



Ohlasy k zápasu


FK Nejdek
Zbyněk Draxal: Začali jsme skvěle a po parádním centru Tomáše Chlupa a hlavičce Kuby Kurtina jsme šli do vedení. Ostrováci do poločasu skóre otočili, když jsme domácím dvěma chybami darovali obě branky. Ve druhém poločase mohl srovnat Tomáš Jílek, jenže osamocený sám před brankářem ztratil v rozhodující okamžik stabilitu. Z protiútoku hosté odskočili na 1:3, čímž zápas zlomili. Ve snaze o korekci jsme otevřeli hru, což byla voda na mlýn ostrovským brejkům, díky kterým skončilo herně vyrovnané utkání takovým způsobem. Před kvalitní kulisou se hrál nadstandardní krajský fotbal, bohužel s výsledkem velmi příznivým pro hosty.

FK Ostrov
Ivan Filip: Věděli jsme o co nám jde. Šli jsme do zápasu, že chceme zvítězit za tři body tak, abychom mohli doma potvrdit postup. Je to derby, takže přeci jen máme s Nejdkem zápasy, kdy je to více vyhrocené a je mezi námi rivalita. Utkání jsme zvládli, i když jsme v 8. minutě prohrávali 1:0. Soupeř na nás vlétnul a špatně jsme se s tím vyrovnávali. Následně jsme měli několik šancí a chtěli jsme to rychle zvrátit. Měli jsme více ze hry. V 15. minutě Nýber po dobrém napadání sebral balón a sám srovnal na 1:1. Nadále jsme měli více ze hry, myslím si, že jsme od té doby byli lepší než soupeř a ke konci poločasu se nám podařilo dát na 1:2. Ve druhém poločase jsme chtěli výsledek potvrdit, na začátku jsme si to hlídali, pak v 71. minutě po trestném kopu zvyšoval Liška. Od té doby soupeř trochu rezignoval a my jsme si to hlídali. Šli jsme do brejkových situací, kdy Nejdku docházely síly a zápas byl tímto rozhodnutý. Hned za dvě minuty jsme dávali na 4:1 a za další čtyři minuty vypíchl míč brankáři Kobera a zvyšoval na 5:1. My jsme si vytvářeli další a další šance a nakonec dával Vrba na 1:6, kdy přehodil brankáře. Teď máme doma Citice, které když porazíme, tak už nás nemůže nikdo předběhnout. Chtěli jsme, abychom doma mohli rozhodnout.



Počet diváků: 200. Rozhodčí: Melničuk Vladimír - ŠTĚŘÍK Filip, HLAVATÝ Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.