S. Eret 46.
1:1
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.05.2016 17:00

17.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | IV. třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ve šlágru kola se body dělily


Branky


1

Zápas prvního Chlumu s pátým (a ve vynikající formě hrajícím) Mantovem skončil 1:1. Opět se potvrdilo, že obrany těchto dvou týmů patří mezi ty vůbec nejlepší v celé lize.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Janeček hrdinou

Úvod celého klání přinesl atypický obrázek. Hosté se svědomitě rozcvičovali, zatímco domácí, vědomi si úmorného vedra, raději šetřily síly až na zápas. O tom, jaký celek zvolil lepší taktiku, by se dalo polemizovat, ale faktem je, že Chlum působil živějším dojmem. Hráči lídra tabulky byli častěji na míči, ale pokud bychom měřili poměr sil podle vypracovaných šancí, neměla by navrch ani jedna strana. Bylo ovšem znát, že výhoda domácího prostředí opravdu platila. Hráči Baníku se po utkání nechali slyšet, že jim „malé, zešikmené hřiště o velikostech tělocvičny“ nesedělo. Ale pojďme už k samotné hře…

 

Blíže ke gólu měl v první půli Chlum. Největší šancí úvodní čtvrthodiny byl přímý kop v podání obránce Calty, ale jeho pokus, který přeletěl zeď, skončil jen na tyči. A ještě větší šance přišla v 26. minutě. Po faulu ve vápně dostali domácí možnost zahrávat pokutový kop. Míč si postavil brankář Dušan Kvídera, který svůj pokus proměnil. Gól však nebyl uznán, neboť sudí Legát ještě zapisoval žluté karty Bystránovi a Šmrhovi. Penalta se tedy musela opakovat a tentokrát se již radoval Lukáš Janeček, od jehož obličeje se kulatý nesmysl odrazil do břevna a pryč. Ostatně brankář Janeček v první půli exceloval. Zuby si na něm vylámal například i kanonýr Červenka. A jelikož Wagnerova hlavička i následná šance Ereta minula branku, šlo se do šaten za bezbrankového stavu, za což byli hosté možná rádi. Ti nepředváděli hru, na kterou jsme u nich zatím na jaře zvyklí. Na vině je možná již zmiňované malé hřiště, kvůli kterému se černo-zelení museli uchylovat k jednoduché hře a dlouhým nákopům na útočníky.

 

 

Po jednom gólu na každé straně

Ve druhé půli konečně přišly i góly. A nemuselo se na ně ani nijak dlouho čekat. Ihned z rozehrávky se totiž míč dostal k Červenkovi, který uvolnil Stanislava Ereta, ten ještě obešel obránce a z hranice vápna přízemní střelou k tyči poslal Chlum do vedení. Nejlepší střelec ligy střílel, druhý muž v pořadí nahrával. Z vedení se však domácí dlouho neradovali. V 51. minutě při rohovém kopu prokázal svůj důraz Martin Wizovský a bylo to opět nerozhodně. Vyrovnání Mantov nakopl a ve druhém poločase byl lepším týmem, ale brankově to potvrdit nedokázal. A jelikož se neujala ani stoprocentní šance Wagnera, který z malého vápna přestřelil branku, rozešly se oba týmy remízou 1:1. Zřejmě spravedlivou.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Chlum
Pavel Bořík, sekretář Chlumu: "Dnešní utkání bylo velmi náročné. Nastoupili jsme proti kvalitnímu soupeři a navíc ve velkém horku. Přesto jsme utkání zvládli velmi dobře a je škoda, že bereme pouze bod. Především v prvním poločase jsme si vypracovali několik brankových příležitostí a neproměnili penaltu. Po soupeřově vyrovnání už nám začaly docházet síly, a tak se musíme smířit jen s jedním bodem."

TJ Baník Mantov
Jan Hrubý, kapitán Mantova: "Utkání nepobralo příliš fotbalové krásy, byl to souboj nejlepších obran soutěže, kde nikdo nechtěl udělat chybu. K vidění bylo hodně osobních soubojů. K tomu, abychom tu mohli brát všechny body, nám chyběl asi hlavně klid. Za celý zápas jsme se nedokázali přizpůsobit podivnému, křivolakému, malému plácku, nedostali jsme se do tempa. Tentokrát jsme to nebyli úplně my."



Sestavy


TJ Chlum
D. Kvídera [-] - P. Bořík [-] (65. J. Pelikán [-] ) , M. Wagner [-] , T. Červenka [-] , S. Eret [-] , V. Ernest [-] , L. Hajšman [-] , V. Calta [-] , L. Heřman [-] , Z. Švec [-] , R. Šašek [-]

TJ Baník Mantov
L. Janeček [-] - T. Korba [-] , J. Hrubý [-] , T. Bystrán [-] , M. Wizovský [-] - T. Behenský [-] , D. Tichý [-] , M. Šimandl [-] (46. O. Baran [-] ) - P. Šmrha [-] (63. J. Machač [-] ) , J. Janouškovec [-] (71. A. Ulč [-] ) - J. Dráždil [-]

ŽK: 27. Z. Švec , 68. L. Hajšman - 26. P. Šmrha , 26. T. Bystrán , 55. D. Tichý .
Hráči zápasu: V. Calta - L. Janeček .
Počet diváků: 35. Rozhodčí: Legát Zdeněk - MICHÁLEK Tomáš (N), REHÁK Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
25. 5. 2016 22:58
Fanoušek, Administrátor klubu, Zdravotník, Zpravodaj - TJ Chlum | Plzeňský | Plzeň - Jih
Hráči Mantova se určitě na zápasy poctivě připravili a bylo to na jejich výkonu vidět. Hřiště? Kecy, kecy! Kdo umí, umí! Velké hřiště, náš problém. I my jsme hráli u vás, na vašem velikém a rovném hřišti, koukněte na výsledky zpátky! Umíš-tak hraj. V LM upravují hřiště po trèninku soupeře, NO A CO? Pár M, a co?