Dívčice jako první porazily na jaře Týn B


Branky


0

Již jistý postupující tým Týna B cestoval k dalšímu zápasu na hřiště do Dívčic. V minulém kole dokonali hosté své jarní tažení do úspěšného happy endu a po výhře nad Úsilným mohli slavit postup. Domácí hráči se na jaře prezentující nejen zlepšenou hrou oproti podzimu, ale hlavně výsledky a na vítěze soutěže si chtěli vyšlápnout.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Utkání začal lépe Týn, ale branky střílely pouze Dívčice

Domácí Dívčice přivítali na svém hřišti neporažené mužstvo Týna nad Vltavou. Domácí hráči měli svému soupeři co oplácet, protože na podzim si ze hřiště v Týně, odvezli jasnou porážku 1:4. Trenér Olympie Jiří Klička se při skládání sestavy musel vypořádat hned s 10 omluvenkami, některé týnské hráče zřejmě zmohly postupové oslavy. Začátek utkání přesto vypadal, že si hosté přijeli pro tři body. Byli více aktivní a dokázali se dostat i do několika šancí, ale ani jedna neskončila za zády brankáře Kácala, který stál po půl roce v brance. Domácí obrana fungovala dobře, když už se něco nepovedlo, tak domácí brankář byl všude včas. Olympie mohla jít do vedení hned v 10. minutě, kdy po rohovém kopu střelou z voleje nastřelil Ponec spojnici.  Týnský útočník se při šanci pouze zastřeloval, o 5 minut později už dostal přízemní střelou míč za záda brankáře Kácala. Sudí Feitl ovšem branku neuznal. Asistent rozhodčího měl sice praporek nahoře, Poncovi ovšem „přihrával“ obránce Dívčic a ani předchozí situace ofsajdem rozhodně nezaváněla. Do třetice Ponec zahrozil únikem po lajně, po němž byl sražen ve vápně, sporný moment však rozhodčí Feitl jako penaltu i přes evidentní šrámy na Poncově kotníku nevyhodnotil.  Ve 25. minutě nebezpečně střílel po individuální akci Leoš Valenta, Kácal byl však na místě. Po sérii šancí hostí se začali do hry dostávat i domácí a jednu z prvních šancí hned proměnili v gól. Ve 30. minutě zahrával Šíma rohový kop, na ten si naskočil Václav Strnad a hlavičkou do růžku nedal brankáři šanci. O deset minut později mohlo být s hosty ještě hůř. Václav Strnad utekl po levé straně a týnský Vanda ho podkopl v pokutovém území. Sudí nařídil nekompromisně penaltu, i přes značné protesty hostujících hráčů. K jeho exekuci se postavil stoper Hájek, ale brankář jeho střelu vystihl a následná dorážka už v síti neskončila. Z protiakce mohl neproměněnou penaltu potrestat David Maruška, tváří v tvář byl ale úspěšnější brankář Kácal.  Nakonec platilo otřepané, nedáš-dostaneš na druhé straně. Dívčice se ze zahozené penalty nesložily a těsně před koncem poločasu přidaly druhou branku, když tentokráte na levé straně zatáhl míč Strnad a předložil ho na vápno Vladimíru Valentovi a ten se zblízka nemýlil - 2:0. Poločas tak skončil trošku překvapivým vedením domácího mužstva. 

Ve druhé půli už domácí kontrolovali vývoj zápasu

Druhý poločas začal oboustrannou oťukávanou, ale více ze hry měli nadále domácí. Ve 49. minutě zatáhl Lexa míč, přihrál na zadní tyč, kde stál osamocený Strnad a bezpečně proměnil - 3:0. Hostům tekly nervy a hra se začala přiostřovat. Hlavní rozhodčí udělil několik žlutých karet a musel řešit i menší rozepře, které se naštěstí obešly bez potrestání. Dívčice začaly ovládat zápas a vytvářet si další brankové příležitosti. S chutí hrající Strnad šel sám na brankáře, ale svou třetí branku nepřidal. Poté spálil příležitost i Lexa, který nastřelil pouze gólmana Valtra. Domácí mužstvo si dělalo s Týnem, co chtělo a chvílemi to vypadalo, že postavení v tabulce je naopak. Poslední hřebíček do rakve přidal v 69. minutě Štěpán Machart, který se přesně trefil k tyči a stanovil výsledek na 4:0. Konec zápasu už se dohrával v poklidu. Týn se více tlačil dopředu, ale žádnou šanci jeho hráči nedokázali dostat mezi tři tyče a tak se po konečném hvizdu zaslouženě mohli radovat domácí hráči, kteří podali nadstandardní výkon a mistrovský Týn s výjimkou prvních dvaceti minut k ničemu nepustili.



Ohlasy k zápasu


TJ Mír Dívčice
Jan Valenta (hráč): "Nechci tady polemizovat o tom, jestli Týn přijel bez důležitých hráčů. Faktem ale zůstává, že jejich výkon určitě neodpovídal tomu, co předváděli po celou sezónu. Nutno podotknout, že nám chybělo také několik hráčů a sešli jsme se pouze ve 12 lidech, když chyběl Hezoučký, Bartuška a Kišš. Všichni hráči odvedli skvělí výkon a zápas byl jednoznačně v naší režii a nemuselo to skončit jen u čtyř branek. Hráči zápasu: Lukáš Kácal - Po půl roce musel z důvodu zranění brankáře Dolejšího opět do branky. Utkání odchytal v pohodě a několikrát nás i podržel. Václav Strnad - Při absenci našich dvou forvardů šel opět do útoku a odvedl parádní výkon. Dvě branky dal sám, jednu připravil a bojoval jako lev. Vybrat dva hráče zápasu bylo hodně těžké. Celé mužstvo odvedlo stoprocentní výkon a byla radost utkání sledovat."

FK Olympie Týn nad Vltavou B
Jaroslav Brom (hráč): "Po velkolepých postupových oslavách jsme do Dívčic jeli s tím, že si chceme udržet neporazitelnost. Začátek zápasu tomu odpovídal, v prvních 20 minutách jsme i ve značně oslabené sestavě ukazovali, že postup nám patří po zásluze. Ponec trefil břevno, poté vstřelil i gól, který hlavní rozhodčí nepochopitelně neuznal. Měli jsme i další příležitosti, Dívčicím ale skvěle začapal brankář. Po 20 minutách na nás asi dolehla kocovina z oslav a po hřišti jsme se začali ploužit a nechali hrát domácí. Ti nám zaslouženě vstřelili dva góly. Ve druhé půli nás domácí i nadále přehrávali a byli precizní v zakončení, nám chyběla chuť zabojovat a zvrátit skóre. Snad nedopadneme jako Plzeň, která s titulem v kapse prohrála poslední tři utkání."



Počet diváků: 80. Rozhodčí: FEITL Jaroslav - VOVES Pavel (N), KLIČKA Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.