Chrášťany doma vyprovodily půl tuctem branek druhé Lipí


Branky


0

V 18. Kole na sebe narazily týmy z horních pater tabulky. Domácí Chrášťany hostili druhé Lipí. Domácí hráči vstupovali do zápasu po remíze na hřišti Pištína a s vědomím, že ve třech domácích zápasech na jaře, ještě nedokázali vyhrát. Napravit to chtěli v zápase s Lipím, které mělo ovšem o motivaci postaráno, díky sobotnímu zaváhání vedoucího Týna B, který ztratil první jarní body na hřišti v Žabovřeskách.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chrášťany byly při chuti a do poločasu nastřílely čtyři branky

Při pohledu na tabulku se dalo očekávat vyrovnané střetnutí, v němž byli mírnými favority hosté z Lipí. Ti ovšem k zápasu přijeli ve značně okleštěné sestavě a v součtu s domácí chutí po první jarní výhře před domácími fanoušky se role rychle obrátili. Od úvodních minut dominovaly na hřišti Chrášťany. Na branku se čekalo do 17. minuty, když se po centru Koňaříka prosadil Petr Kremsa – 1:0. Domácí byli i nadále lepším týmem a 8 minut po první brance přišla druhá. Krásnou střelou z dobrých 30 metrů se prosadil Suchan – 2:0. Hostům se nedařilo a na brankáře Macháčka se valil jeden útok za druhým. Ovšem ne každá akce končila gólem, protože ne všichni hráči měli v prvním poločase seštelovaná mířidla. Nejčastěji v disciplíně spalování šancí figurovala trojice Svatoš, Drozd a Jirásek. Poslední dva jmenovaní, ale do poločasu ještě stihli dvě góly navýšit domácí vedení. Nejprve Jirásek nadvakrát proměnil svůj samostatný únik. A tři minuty na to zakončil přesnou střelou pohlednou akci domácích Drozd – 4:0. Poslední slovo prvního poločasu měli hosté, když po hrubce domácího brankáře Lhotky, snížil Štěpán Svoboda – 4:1.

Druhou půli si domácí vítěství pohlídali

Ve druhém poločase se pokračovalo ve stejném duchu, jako v tom prvním. Hosté se sice častěji dostávali na domácí polovinu hřiště, ale většina akcí končila u obranného bloku domácích, kterému zkušeně velel kapitán týmu Mach. Se svou troškou do mlýna přispěchal i rozhodčí Brom, který několikrát svými zajímavými verdikty překvapil obě mužstva. O branky, ale nebyli diváci ochuzeni ani ve druhém poločase. Nejprve se trefil domácí Vomáčka, ale pro domnělý ofsajd, jeho branka neplatila. Gól si tak diváci zakřičeli po hodině hry. V 67. minutě po přihrávce Bahledy skóroval podruhé v zápase Drozd – 5:1. Pak se dvakrát přihlásil o slovo Suchan. Nejprve zazvonil Macháčkovy na břevno a o pár minut později na tyč. Tři minuty před konce dostali hosté výhodu pokutového kopu. Toho se ujal Mojžíš a snížil na 5:2. O minutu později, ale měli konečné slovo domácí. Bahledovu střelu Macháček jen vyrazil a dobíhající Boháč neměl problém poslat míč do sítě. Chrášťany si tak doma připsali první jarní výhru a vyprovodili Lipí vysokým vítězstvím 6:2. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chrášťany
Josef Vomáčka (hráč): "Až napočtvrté se nám na jaře podařilo konečně doma vyhrát, za horkého počasí jsme Lipí jasně přehráli. Hosté zklamali ve všech ohledech, jen výkon brankáře Macháčka a naše střelecká nemohoucnost je zachránila od ještě mnohem většího přídělu. V první půli jsme dali 4 góly, šancí ovšem bylo dvakrát tolik! Nejvíce, se v tomto ohledu „činili“ Petr Svatoš, Drozd a Jirásek. Druhá půle byla o něco méně zajímavá, o rozruch se staral často zajímavými výroky rozhodčí Brom. Jinak domácí pokračovali v zahazování příležitostí. Hosté se do útoku dostávali sporadicky. Jejich akce zastavovala domácí obrana v čele s výborně hrajícím Machem. Co nezachytila obrana, posbíral připravený brankář Lhotka. V závěru se diváci ještě dočkali dalších branek. Tři body zaslouženě zůstaly doma. Nepřesně pískal rozhodčí Brom."

TJ Sokol Lipí
webové stránky TJ Sokol Lipí: "Cestovali jsme na hřiště do té doby pátého celku tabulky ve velmi okleštěné sestavě, což se na hře negativním způsobem projevilo. Domácí od začátku do konce utkání zcela dominovali a za záda bezmocného Macháčka nasázeli hned šest branek. Naproti tomu my jsme se prosadili pouze dvakrát, kdy pokutový kop proměnil Josef Mojžíš, druhou branku si domácí vstřelili sami. Propadli jsme se tak na třetí místo, Chrášťany se se posunuly na čtvrtou pozici se stejným bodovým ziskem 30 bodů."



Počet diváků: 65. Rozhodčí: BROM Josef - KRÁL Jakub (N), JURKA Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.