Týn povrdil v Dubu roli favorita a na čele tabulky zvýšil náskok


Branky


44. J. Vanda (vl.) - 31. R. Štos , 36. R. Štos , 75. D. Brom
0

Ve 14. kole hostil Černý Dub, na domácím hřišti vedoucí tým tabulky Týn B. Pro hosty to byl první venkovní zápas a hráči Týna, chtěli navázat na úvodní dvě výhry na domácím hřišti. Pro domácí to byl de facto první domácí zápas jara, protože ten úvodní s Bukovskem B se neodehrál. "Byli jste na zápase? Ohodnoťte úroveň hry, rozhodčích nebo oznámkujte jednotlivé hráče!" 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí začali aktivně, ale góly stříleli hosté

1    Domácí začali od začátku zápasu velmi aktivně a napadáním hostující obrany, která si nedokázala dát tři připhrávky po sobě se dostávali hráči Dubu do šancí. Hned v 6. minutě Švercl posunul míč na Kapouna, který ovšem přestřelil. Týnští poprvé zahrozili po akci Daniela Broma a Ponce. Prvně jmenovaný, ale svůj lob nenamířil mezi tyče. Rychlý protiútok a krásna kombinace na dva doteky, kdy se hráči Černého Dubu dostali během pár přihrávek do vyložené šance, ale Vostracký volil ve vápně ještě přihrávku pod sebe, kterou však Karafiát nečekal a netrefil branku. Ve 20. minutě přišel průnik Vostrackého do vápna, ale střela se nevešla mezi tři tyče. Ve 26. minutě se po dlouhém autu dostal k míči Kapoun a na úrovni velkého vápna volil technickou střelu, branku však přestřelil. Ve 30‘ zahrozili hosté, Fara si sklepl balon, ale halfvolejem zamířil těsně vedle Lomského branky. Domácí zmrazil Radim Štos – jediný pendl z A-týmu v sestavě FK Olympie. Ve 31. minutě poslal obránce Sekyra pas po lajně, Al-Aita jej protečoval ke Štosovi, který utekl obránci a z velkého úhlu ostrou ranou levačkou se trefil přesně na zadní tyč - 0:1. Vyrovnat mohl domácí Tomáš, ale jeho hlavičku vychytal Valtr. Ve 36. minutě pronikl středem hřiště Fara, byl faulován, rozhodčí však nepískal a míče se zmocnil Štos a tentokrát pravačkou se opřel do balonu a s přispěním lehké teče, procedil míč pod tělem padajícího brankáře – 0:2. Domácí dva slepené góly evidentně opařily a zdálo se, že do kabin půjdou za stavu 0:2. Olympie však zbytečně vrátila Černý Dub do hry. Vanda vracel těžkou malou domů Valtrovi, tomu míč ještě nepříjemně skočil a kuriózní vlastní branka byla na světě – 1:2.

Domácí aktivita k vyrovnání nevedla. Závěr zápasu patřil Olympii.

Druhý poločas začali opět aktivněji domácí, kteří napadli hostující rozehrávku a hrálo se především před Valtrem. Domácím hráčům začali postupně docházet síly a Olympie najednou měla více prostoru a času na kombinaci a začala přebírat otěže zápasu. Navíc trenéru Kličkovi opět vyšla střídání, jak Liška, tak Planko hru Olympie oživili. Po průniku Fary vytáhl dorážku Tomáše Kunce zázračně domácí gólman Lomský. O chvíli později neuspěl ani Liška po individuální akci, ani pohotově dorážející Planko – oba znovu vychytal Lomský. Pojistka přišla až v 75. minutě, kdy dlouhý aut Fary prodloužil Vanda a na zadní tyči číhající Daniel Brom rybičkou dopravil míč do odkryté branky – 1:3. Daniel Brom mohl přidat i svou druhou branku, jeho gólovou přízemní střelu však domácí obránce zablokoval. Závěr už si Olympie pohlídala, a ačkoliv nebyla lepší než Černý Dub, připisuje si další tři body a díky zaváhání Lipí navyšuje svůj náskok v čele tabulky.



Ohlasy k zápasu


TJ Slovan Černý Dub
Václav Welser st. (trenér): "Hráči Týna mě velice překvapili svojí otevřenou hrou i na hřišti soupeře, na kterou mohli doplatit hlavně v první půli, kdy jsme neproměnili spoustu vyložených šancí a naopak jejich tým se dostával jen sporadicky k našemu vápnu, ale mají takové střelce kterým stačí jedna tutovka a dokážou jí proměnit. Celkově to bylo velice pěkné utkání z obou stran a pro náš tým pozitivní v tom, že dobrý fotbal se dá hrát i s týmem na postup do vyšší soutěže."

FK Olympie Týn nad Vltavou B
Jaroslav Brom (hráč): „Na podzim jsme Černý Dub doma přehráli suverénně 5:0, tento zápas ovšem snadnou cestou pro tři body vůbec nebyl. Domácí začali velmi aktivně, napadali naši rozehrávku a my jsme se nedokázali dostat do hry. Domácím se i dařilo kombinovat, a kdyby po první půlhodině vedli 2:0, nemohli bychom se divit. Naštěstí jsme byli mimořádně produktivní – Radim Štos dvakrát vystřelil na soupeřovu branku a rázem jsme vedli 2:0. Těsně před poločasem jsme si dali nevídaný vlastní gól po Vandově nešikovné malé domů. Černý Dub vycítil šanci ještě se zápasem něco udělat a prvních deset minut druhé půle nás dostal pod tlak. Přežili jsme a domácím poté začaly docházet síly, už nedokázali tak aktivně vypadat a hru jsme začali ovládat my. Měli jsme poté spoustu příležitostí vedení pojistit, povedlo se nám to až v 75. minutě, kdy si pro gól doletěl rybičkou můj bratr. Tři body tentokrát byly těžce vydřené a moc si jich vážíme. Černý Dub byl opravdu kvalitním soupeřem a myslím, že na jaře ještě tabulkou vystoupá.“



Počet diváků: 50. Rozhodčí: Škuthan Jaroslav - KRČMÁŘ Jiří (N), KLIČKA Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.